Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
15.3.2010 - Ruotsi

Tukholma, Ruotsi - Missä kannattaa käydä Tukholmassa?

Tukholma, Ruotsi - Missä kannattaa käydä Tukholmassa?

Tukholma on Ruotsin kaunis pääkaupunki, jota usein kutsutaan Pohjolan Venetsiaksi. Kaupungissa asuu noin 765 000 asukasta ja Suur-Tukholman alueella jopa lähes 2 miljoonaa asukasta. Tukholma onkin Pohjoismaiden suurin kaupunki. 

Tukholmassa sijaitsee yli 70 museota, 57 teatteria, 96 elokuvateatteria ja 129 taidegalleriaa. Kaupungissa sijaitsee myös kuninkaallinen ooppera ja baletti. Nähtävää ja kuultavaa siis riittää jokaiselle.   

Nähtävyydet 

 • Vanhakaupunki

  Tukholman vanhakaupunki eli Gamla Stan on Tukholman vanhin kaupunginosa. Sen ympärille kaupunki aikoinaan alkoi kasvaa ja laajentua. Suurin osa kaupunginosasta sijaitsee Stadsholmenin saarella. Tukholman Vanhassakaupungissa sijaitsevat niin Kuninkaanlinna kuin Aarrekammio (Skattkammaren), Varuskamari (Livrustkammaren) ja Nobelin museo. Vanhankaupungin katukaava on peräisin keskiajalta ja se seurailee vanhoja kaupungin muureja. Vanhankaupungin vanhin rakennus on Riddarholmskyrkan, joka on peräisin 1200-luvun lopulta. Vanhastakaupungista löydät myös Ruotsin valtiopäivätalon, sekä todella paljon erilaisia idyllisiä kahviloita ja kauppoja.
 • Kuninkaallinen linna

  Tukholman kuninkaallisen linnan löydät Tukholman Vanhastakaupungista. Se valmistui nykyiseen muotoonsa vuoden 1770 aikana. Linna toimii Ruotsin kuninkaan asuntona ja työpaikkana, mutta sen edustilat ovat kuitenkin avoimet yleisölle. Tyyliltään kuninkaanlinna on sekoitus rokokoota ja klassismia.
 • Grönä Lund

  Grönä Lund -huvipuisto sijaitsee Djurgårdenilla. Se on erittäin suosittu matkakohde etenkin lapsiperheiden keskuudessa. Grönä Lund tarjoaa kokemuksia ja laitteita myös vanhemmille vierailijoille. Huvipuistossa voit kokea myös Euroopan korkeimman vapaapudotuksen.
 • Vasa-museo

  Vasa-museokin sijaitsee Djurgårdenilla ja se esittelee kuuluisaa Vasa-laivaa. Vasa-laiva upposi neitsytmatkallaan 1600-luvulla ja se nostettiin ylös meren pohjasta vuonna 1961. Laiva on kunnostettu uuteen loistoon. Sen kallisarvoisempia esineitä ovat pronssiset kanuunat. 

Shoppailu

Tukholma on hyvä paikka shoppailijalle: Ostosten tekeminen on helppoa, sillä useimmat kaupat sijaitsevat aivan keskustan tuntumassa. Kaupat, mukaan lukien vaateliikkeet, ovat auki Ruotsissa myös sunnuntaisin, lukuun ottamatta suuria juhlapyhiä. Viikolla kaupat ovat yleisesti avoinna noin kello 10-19, lauantaisin 10-17 ja sunnuntaisin 12:sta iltapäivään. 

Gamla Brogatan on pienien erikoisliikkeiden suuri keskittymä, josta löydät varmasti etsimäsi riippumatta tyylisuuntautumisestasi. Kadulta löytyy useita kauppoja niin hiphoppareille, rokkareille kuin metallimusiikin ystävillekin. 

Erikoisia pikkuliikkeitä löytyy myös Tukholman vanhankaupungin kujilta. Gamla Stanissa on liikkeitä, jotka myyvät keskiaikaisia vaatteita, miekkoja, scifi-kirjoja, sekä itämaisia vaatteita. Tukholma on suhteellisen turvallinen kaupunki, joten pienet ostoskadun sivukujat ovat hyvä paikka tehdä löytöjä. 

Tukholmassa, kuten muuallakin Ruotsissa, virallinen valuutta on kruunu (SEK). Euroja hyväksytään Vanhassakaupungissa ja suurimmissa tavarataloissa, mutta vaihtokurssi on paikoitellen todella heikko, joten matkailijan kannattaa vaihtaa rahat kruunuiksi. Käteistä voit nostaa pankkiautomaateista ainakin Visan eri korteilla.

 

Yöpyminen

Tukholman hotellit eivät ole missään nimessä sieltä edullisimmasta päästä. Keskustassa hotellihuone maksaa lähes aina yli 1000 kruunua per yö. Mikäli haluat säästää rahaa, kannattaa suunnata esikaupunkialueelle, jossa hinnat ovat alhaisempia. Julkiset liikenneyhteydet ovat hyvät ja muun muassa Scandic-hotelliketjulla on edullisempia hotelleja keskustan ulkopuolellakin.

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Ruotsi

Matkajutut Ruotsi »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0063879489898682|1718633580.0636|1718633580.0572