Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
20.6.2011 - Bulgaria

Bulgarian Sveti Konstantin

Bulgarian Sveti Konstantin

Bulgaria tunnetaan nuorten biletysmatkakohteena, mutta Bulgaria on myös paljon muuta. Sveti Konstantin on rauhallinen ja vehreä matkakohde niille, jotka haluavat viettää aikaa Bulgarian lämmössä, mutta eivät halua tullu häirityksi yökerhoilta kantautuvien äänten johdosta. Sveti Konstantin onkin erityisesti lapsiperheiden ja eläkeläisten matkakohde.

Alkujaan kylää kutsuttiin nimellä Druzhba, mutta sittemmin kylä on saanut nimekseen Sveti Konstantin, vaikkakin toiset kutsuvat kylää myös nimellä Sveti Elena. Sveti Konstantin on huomattavasti vähemmän kaupallinen kuin esimerkiksi läheinen Bulgarian Kultahietikko tai etelämpänä sijaitseva Sunny Beach. Hotellit on rakennettu lähelle hiekkarantaa, mutta kuitenkin niin, että hiekkarannan ja rakennuksen väliin jää enemmän tilaa puistoille.

Säät sallivat rantalomailun

Kesäaikaan sää Sveti Konstantinissa on keskinmäärin erityisen hyvä ja suotuisa rantalomailuun. Keskikesällä päivän ylimmät lämpötilat hipovat 30 asteen rajaa lähes pävittäin ja merivesikin nousee yli 20 asteen kesäkuun lopulla. Sveti Konstantinin hiekkarannat ovat hienoa hiekkaa. Hiekkarantojen jatkuva rivistö koostuu toisillaan hieman erillään olevista poukamista. Kaikkiaan Mustallamerellä on rantaviiva jopa 400 kilometriä, joten seikkailijat voivat lähteä etsimään muitakin syrjäisiä rantoja.

Rantalomailun ohella voi lähteä taksilla taikka bussilla katselemaan esimerkiksi Varnan nähtävyyksiä. Suosituimpia Varnan nähtävyyksiä ovat Pyhän Neitsyen kirkko, etnografinen museo, roomalaisen kylpylän rauniot ja argeologinen museo, joka esittelee hautakiviä, patsaita ja muita kokoelmia jopa 6000 vuoden takaa. Erityisesti lasten kanssa voi olla myös mukavaa pistäytyä Meripuiston alueella, jonka mielenkiintoisia paikkoja ovat esimerkiksi merisotamuseo, terraario, planetaario ja delfinaario. Muita mielenkiintoisia nähtävyyksiä ovat Aladzha-kallioluostari neljän kilometrin päässä Kultahietikoilta, Nessebar arkkitehtuureineen 125 kilometrin päässä etelässä ja vanha kivimetsä kuusi kilometriä Varnasta länteen.

Myös Sveti Konstantinissa on näkemisen arvoiset kirkko ja luostari, jotka tosin ovat lähialueen vastaavia huomattavasti pienempiä. Kannattaa kysellä retkistä suoraan matkatoimiston oppaalta. Erilaiset maaseuturetket ja paikallisten järjestämät iltamat ovat suosittuja turistien keskuudessa. Hintataso on varsin alhainen Sveti Konstantinissa ja muualla Bulgariassa, joten paikallisten käsitöiden ja esimerkiksi vaatteiden ostelu sopii varmasti monen matkasuunnitelmiin. Matkatoimistoilta voi kysellä ostosretkistä. Paikallisen bussipysäkin tienoilla on myös pienempiä kioskeja, jotka myyvät kiertoajeluja Sveti Konstantinin seudulle tai sen lähialueilla.

Matkat

Sveti Konstantinissa on jonkin verran loma-asuntoja, joiden varaaminen onnistuu kyllä netistä etsimällä. Kuitenkin huomattavasti yleisempi tapa matkustaa on valita matkanjärjestäjän valikoimasta valmismatka. Helsingistä lento Varnan lentokentälle kestää noin kolme tuntia. Varnan lentokentältä bussimatka Sveti Konstantiniin on 25 minuuttia. Matkakohde kuuluu esimerkiksi Apollomatkojen valmismatkavalikoimaan.

Lue lisää: Apollomatkat » Turkki
Voit toki etsiä myös itse lennot Varnaan tai hakea kesäaikaan kuumia matkoja tsekkaamalla äkkilähdöt Bulgaria. Suurin osa Bulgarian äkkilähdöistä löytyy toukokuusta syyskuuhuun.

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Bulgaria

Matkajutut Bulgaria »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2022 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0051469802856445|1660131921.8434|1660131921.8383