Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
12.1.2011 - Bulgaria

Kultahietikko & Riviera matkakohteena Bulgariassa

Kultahietikko & Riviera matkakohteena Bulgariassa

Bulgarian Kultahietikko kilpailee nykyään Sunny Beachin kanssa Bulgarian parhaan lomakohteen tittelistä. Kultahietikko sijaitsee Varnan läheisyydessä Mustanmeren rannalla. Riviera sen sijaan sijaitsee aivan Kultahietikon kyljessä. Bulgariassa sataa harvoin kesällä, joten sää suosii rantalomailijaa.

Hintataso Bulgarian Kultahietikolla on varsin alhainen, joten kannattaa varata matkalaukusta tilaa ostoksia varten. On tosin hyvä huomioida, että esimerkiksi halvimmat vaatteet ovat kopioita alkuperäisistä. Kultahietikolla on lisäksi reilu valikoima kylpylöitä ja kauneushoitoloita.

Laiskottelun ohella voit lähteä tutkimaan myös paikallisia nähtävyyksiä. Eniten nähtävää on ehkäpä läheisessä Varnan kaupungissa, jossa on loistavat mahdollisuudet ostaa lähes mitä tahansa. Perinteisesti Kultahietikon matkalta tuodaan tuliaisina vaatteita, mausteita ja kosmetiikkaa.

Lasten kanssa

Kultahietikolla on tekemistä myös lapsille: poniratsastusta, urheilukeskuksia, vesiliukumäkiä ja minigolfia. Lapset voi jättää myös johonkin luotettavaan päiväkerhoon siksi aikaa, kun haluatte viettää aikuisten kesken laatuaikaa. Kannattaa kysellä lasten päiväkerhoista matkanjärjestäjältä tai hotellin vastaanotosta. Hiekkarannoilla on runsaasti lasten leikkipaikkoja. Rantakadun varrella voi toisinaan olla kovempaakin meteliä, joten kannatttaa lasten kanssa matkustaessa ottaa hotelli hieman sivumpaa.

Viihde & Yöelämä

Auringon laskiessa Kultahietikko muuttuu täysin erilaiseksi, sillä lukuisat värivalot ja musiikki tekevät paikasta tyylikkään yöelämän keskuksen. Rannan läheisyydessä on monia rantabaareja sekä yöklubeja, joissa hintataso ei päätä huimaa. Bulgaria on muutenkin varsin edullista aluetta, joten hinnat ovat melko matalat olitpa sitten syömässä tai ostamassa vaatteita.

Päivisin viihdetarjonnasta vastaavat vesipuistot ja rantabaarit, mutta Kultahietikko tarjoaa myös muuta kulttuurivalikoimaa. Alueella järjestetään muun muuassa ooppera- ja balettinäytelmiä. Erilaisissa tapahtumissa voi myös tutustua syvemmin Bulgarian historiaan, taiteeseen ja kansanlauluihin.

Syö ravintoloissa

Kultahietikon ravintolat tarjoilevat perinteisiä bulgarialaisia ruokia, mutta monien ruokalistoilla on myös kansainvälisiä suosikkeja. Kultahietikon alueella on monia loistavia erikoisravintoloita. Välipalaksi voi päivällä tilata vaikkapa fetajuustokakun (Banitsa) tai sipulikakun (Luhnik). Perinteisesti bulgariassa tilataan ravintolassa alkupalaksi esimerkiksi Shopska salata -salaattia, jossa on kurkkua, tomaattia, paprikaa, sipulia, oliiviöljyä ja bulgarialaista feta-juustoa. Sen sijaan perinteisiä pääruokia ovat muun muuassa grillatut jauhelihakebabit (Kebabcheta), grillatut lihapullat (Kjufteta) ja lihavihannespata (Kavarma).

Matkat

Kultahietikko on pääasiassa rennosta oleilusta ja huolettomuudesta nauttivan matkailijan matkakohde, joten Kultahietikon matkat kannattaa varata esimerkiksi Lomamatkojen valikoimasta. Toki voit omatoimisesti varata Kultahietikon hotellit ja halvat lennot Varnaan. Varnaan pääsee suorilla lennoilla Helsingistä.

Jätä suunnittelu matkanjärjeställe ja varaa kesäksi matkapaketti Kultahietikon lämpöön:
Apollomatkat » Bulgaria

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Bulgaria

Matkajutut Bulgaria »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2022 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0038168430328369|1660133277.8558|1660133277.8519