Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
24.6.2010 - Bulgaria

Nessebar Bulgariassa on historiasta kiinnostuneen rantalomailijan valinta

Nessebar Bulgariassa on historiasta kiinnostuneen rantalomailijan valinta

Jo antiikin ajoilta olemassa ollut Nessebar on Bulgarian suosituimpia rantakohteita. Burgasin alueella sijaitseva Nessebar on Mustanmeren rannalla viiden kilometrin päässä Bulgarian suosituimmasta matkakohteesta Sunny Beachista. Bulgariaan ja Nessebariin matkailijoita vetää erityisesti halvat hinnat ja lähes takuuvarmat aurinkokelit.

Nessebar on kuulunut Unescon maailmanperintöluetteloon vuodesta 1983 alkaen, ja sillä onkin ollut varsin ainutlaatuinen historia. Ennen kaupungin nimenä ovat olleet muun muuassa Mesembria ja Menebria. Nessebariin on yhdistetty keinotekoisella kannaksella antiikinaikainen kaupunginosa, joka sijaitsee niemellä. Hieman yli kymmenen tuhannen asukkaan Nessebar on huomattavasti rauhallisempi matkakohde kuin lähinaapuri Sunny Beach, mutta vilinää ja melskettä riittää silti juhlivankin lomailijan tarpeisiin.

Romanttinen ja ainutlaatuinen tunnelma

Kaupungissa liikkuessa voi tuntea itä-eurooppalaisromanttisen tunnelman vain kävelemällä ympäri kaunista kaupunkia. Nessebar on pysynyt varsin keskiaikaisena kaupunkina, joka luokin ainutlaatuisen tunnelman matkailijan koettavaksi. Arkkitehtuurisesti talot on rakennettu niin, että alhaalla on käytetty tiiltä materiaalina, kun taas rakennusten yläosien materiaalina on pääsääntöisesti puuta.

Nessebarin kaupunkia kiertää vanha muuri, joka on suojannut kaupunkia entisaikaan hyökkäyksiltä. Itse kaupungin kaduilla on mukava tepastella mukulakivien päällä ja tuntea keskiaikaisten ihmisten läsnäolo. Katukuvaa värittävät päivisin muusikot ja matkamuistomyyjät, sillä Bulgarian muilta matkakohteilta tehdään retkiä Nessebariin. Kuitenkin illalla turistien vilinä rauhoittuu ja kaupungin oma ainutlaatuinen tunnelma pääsee valloilleen.

Illalla Nessebar on rauhallinen paikka, jossa voi nauttia ravintoloiden tarjonnasta hyvässä seurassa ilman häiriöitä. Nessebarin ravintoloissa kannattaa tilata paikallisten perinteisiä ruokia, joihin kuuluvat vihannekset, kalaruuat ja muut nessebarilaisen keittiön herkut. Viinin ystävän kannattaa nauttia Nessebarin ravintoloissa Assenovgrad, Plovdiv ja Tjernomorskij -punaviinejä, jotka ovat kuuluisia ja suosittuja myös muualla maailmassa. Jälkeenpäin voit ostaa näitä punaviinejä todella halvalla tuliaisiksi tai omaan viinikellariisi.

Rantalomailua ja tekemistä

Nauti auringonpaisteesta läheisellä rannalla ja pistäydy välillä veteen vilvoittelemaan. Nessebarin rannat eivät ole aivan niin suuret kuin suurimpien Bulgarian rantakohteiden Sunny Beachin ja Obzorin. Toisaalta Nessebar on aivan Sunny Beachin vieressä, joten voit käydä myös varsin vilkkaalla hiekkarannalla lomasi aikana.

Matkanjärjestäjät tekevät varsin paljon retkiä lähiseudulle, joten voit helposti lähteä tutustumaan laajemmin Bulgarian tarjontaan. Ainakin Finnmatkojen retkiin lukeutuu kahden päivän matka Istanbuliin. Sunny Beachissa sijaitseva Action Aqua Park on varsin suosittu ja lasten toivoma lisä lomailuun.

Matkalle

Ainakin Finnmatkat järjestää paljon matkoja Nessebariin. Näin kesäaikaan kannattaa myös katsoa äkkilähdöt Nessebar, jos matkan varaaminen on jäänyt myöhään tai haluat muuten vain löytää halvan matkan Nessebariin.

Tutustu valmismatkatarjontaan:
Apollomatkat » Nessebar

Tutustu myös muihin Bulgarian matkoihin ja varaa matkasi:
Lomamatkat » Bulgaria

Matkajuttuja maasta: Bulgaria

Matkajutut Bulgaria »

Hotelleja matkakohteessa

(3 tähden hotelli)

Perun

alk. 320€
(4 tähden hotelli)

Bilyana

alk. 575€
(4 tähden hotelli)

Mirage Apartments

alk. 640€
(4.5 tähden hotelli)

Mirage Hotel

alk. 593€
(3 tähden hotelli)

Aphrodite

alk. 682€
(2 tähden hotelli)

Elena

alk. 465€

Näytä lisää hotelleja »

Nopeat äkkilähdöt

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2022 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0042507648468018|1660128437.5246|1660128437.5203