Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
9.6.2009 - Bulgaria

Sunny Beach, Bulgaria

Sunny Beach, Bulgaria

Bulgarian Sunny Beach on yksi vaihtoehto lomakohteeksi, kun haluat lomailla Mustanmeren rannalla. Mustanmeren suositut Bulgarian lomakohteet ovat kaikki melko lähellä toisiaan - Sunny Beach onkin 34 kilometriä Obzorista etelään. Lomakohdetta alettiin rakentamaan jo 1950-luvulla, ja se on täysin matkailusta elävä paikka. Paikallisia asukkaita on vain noin 1500, mutta lomakuukausina alueella elelee tuhansia turisteja joka päivä.

Sunny Beach on niin perheiden, nuorison kuin myös vanhempienkin matkailijoiden suosiossa. Nuorisoa paikalle virtaa lähinnä halvan viinan ja halpojen yökerhojen perässä. Toisaalta lapsille on useita vesi- ja huvipuistoja, joten Sunny Beach on viihtyisä matkakohde myös lapsiperheille.

Rannat ja aurinkoinen ilmasto

Läpi kesän aurinkoinen Sunny Beach -ranta on yli seitsemän kilometriä pitkä, ja leveyttäkin hiekkarannalla on vaihtelevasti noin sata metriä. Ranta on melko matala, mutta toisinaan aallot saattavat nousta todella korkeiksi, joten lapsia kannattaa pitää silmällä. Rannalla vuokrataan aurinkovarjoja ja rantatuoleja niin kuin moderneissa lomakohteissa yleensä. Aktiiviselle rantalomailijalle on tarjolla monenlaisia aktiviteetteja: vesisukset, riippuliito veneen perässä ja banaaniveneet. Rannallakaan ei tarvitse kesällä palella, sillä Sunny Beachin lämpötilat nousevat kesä-heinäkuussa keskinmäärin 26 asteesee. Merivesikin on kesäkuussa keskinmäärin 19 astetta ja elokuussa jopa 23 astetta.

Nähtävyyksiä ja retkiä lähellä Sunny Beachia

Sunny Beach ei ole kovinkaan lähellä ihmeellisiä nähtävyyksiä, mutta läheinen Nessebar on käymisen arvoinen paikka. Nessebarissa voi tutustua bulgarian alkuperäisiin rakennuksiin, ja hyvin säilyneisiin kirkkoihin. Nessebar kuuluukin Unescon maailmanperintölistalle. Ostoksia kannattaa tehdä myös Nessebarissa, sillä tarjolla on laaja kirjo erilaisia käsitöitä edulliseen hintaan. Matkatoimistot järjestävät retkiä mm. Burgasiin, Istanbuliin, vuoristokylä Hanska Shatraan ja maaseutukylä Erketchiin.

Ostokset ja hintataso

Sunny Beachin hintataso on edullinen, joten mieli varmasti halajaa myös ostoksille Bulgarian matkan aikana. Syöminen on halpaa riippumatta siitä, illastatko perinneruokia tarjoilevissa mehanoissa, pizzerioissa tai pihviravintoloissa. Keskinmäärin voikin todeta, että ravintoloissa maksaa pääruoka viisi euroa ja olut noin euron.

Vaatteet ja kengät ovat erityisen halpoja paikallisilla basaareilla, joten vaatteet ovatkin suosittuja matkamuistoja. Vaatteiden lisäksi halvalla saa muun muuassa dvd-elokuvia, cd-levyjä ja pelejä. Todellisuudessa suurin osa merkkituotteista on kuitenkin kopioita alkuperäisistä tuotteista. Pääosin Sunny Beachin kaupat reunustavat rantakatua ja leveämpää kävelykatua. Käsitöiden ystävän kannattanee käydä Nessebarissa, jossa on paljon erilaisia käsitöitä tarjolla. Mikäli suurempaan kaupunkiin haluaa lähteä ostoksille, niin Burgas sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Sunny Beachista. Bulgariasta voi tuoda mukanaan myös ruusuista valmistettuja kauneudenhoitotuotteita, joita ovat esimerkiksi ruusuvesi ja ruusuöljy. Bulgarialainen kristalli on laadukasta, joten kristallilasit ovat myös perinteisiä tuliaisia.

Matkat Sunny Beach

Sunny Beachin valmismatkoja tarjoaa ainakin Lomamatkat » Sunny Beach.

Matkajuttuja maasta: Bulgaria

Matkajutut Bulgaria »

Hotelleja matkakohteessa

(4.5 tähden hotelli)

Jeravi

alk. 615€
(3.5 tähden hotelli)

Dunav

alk. 625€
(4 tähden hotelli)

Briz Beach

alk. 681€
(4 tähden hotelli)

Heaven

alk. 615€
(4 tähden hotelli)

Tiara Beach

alk. 755€
(3.5 tähden hotelli)

Efir Apartments

alk. 515€

Näytä lisää hotelleja »

Nopeat äkkilähdöt

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2022 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.006256103515625|1660133212.0655|1660133212.0592