Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
22.3.2011 - Kypros

Limassol - Antiikin teattereista rantalomaan

Limassol - Antiikin teattereista rantalomaan

Kyproksen Limassol on yksi saaren suosituimmista matkakaupungeista, vaikkakin esimerkiksi Pafos kasvaa huimaa vauhtia saaren suosituimmaksi matkakohteeksi. Kaupunki on 161 000 asukkaansa turvin koko Kyproksen toiseksi suurin kaupunki.

Limassol on kaikkea antiikin nähtävyyksistä loistavaan rantalomaan. Saarella on myös korkeampaa vuoristoa, jossa kulkee patikointireittejä. Limassol on myös itsessään kaupunkina hyvinkin vaihteleva. Kuten monissa muissakin suosituissa Välimeren lomakohteissa niin myös Limassolissakin on tunnelmallinen vanhakaupunki, jonka vastakohtana sen sijaan matkailijoita viihdyttää suurkaupunki kaikkine huvituksineen ja ostosmahdollisuuksineen. Vanhakaupunki on loistava paikka nauttia perinteistä ruokaa ravintolossa, mutta muualta kaupungista voi ostaa myös kansainvälisiä pikaruokia.

Nähtävyyksiä

Kyproksen pitkä historia on jättänyt jälkeensä eri valloittajien kaupunkeja, jotka poikkeavat mukavasti toisistaan. Saareen on helppo tutustua autolla tai retkillä. Myös Limassolissa on nähtävyyksiä museoista keskiajan linnoihin. Kansantaidemuseo (Folk Art Museum, 253 Ayios Andreas Street) esittelee kansanpukuja, maatalous- ja kotityökaluja sekä erilaisia käsitöitä. Limassolin linna rakennettiin alkujaan 1300-luvulla ja se on yhä pystyssä vanhan sataman yläpuolella. Limassolin linnassa toimii nykyään Kyproksen keskiajan museo.

Antiikinaikainen kaupunki Kourion sijaitsee aivan Limassolin vieressä. Kourionin näkymään ovat vaikuttaneet niin hellenistit, roomalaiset kuin myös kristityt. Kourion tunnetaan erityisesti kunnostetusta kreikkalais-roomalaisesta ulkoilmateatterista, jossa järjestetään vieläkin erilaisia musikaaleja sekä festivaaleja. Kypros tunnetaan myös hyvistä viineistä, joten käyminen Lambouri viinitilalla on mielenkiintoinen nähtävyys ainakin viinin ystäville. Sayious Adventure Park on koko perheen moottori-intoilijoiden huvipuisto, jossa voi ajaa erilaisilla aavikko- ja mikroautoilla erämaaolosuhteissa.

Rantaelämää aamusta iltaan

Rantalomailijan kannattaa valita majoituksensa läheltä pitkää rantaviivaa, jonka varrella on lukuisia kahviloita, suurempia hiekkarantoja sekä suojaisia poukamia uiskenteluun. Dassoudin hiekkaranta on suurin Limassolin rannoista. Rannat ovat siistejä ja välimeren vesi on varsin puhdasta, joten kirkkaaseen veteen kelpaa pulahtaa vilvoittelemaan auringonpalvonnan välissä. Rantabulevardin varrella on myös monia pikkukauppoja, joissa saa melko rauhassa tehdä ostoksia ilman, että sinulle tyrkytetään kaikkea.

Limassolin reunamilla on myös joitain vesipuistoja, jotka saattavat olla mukavia päiväkohteita lapsiperheille. Yksi ilmainen ja hyvä vesipuisto on nimeltään Fasouri Water Mania Water Park, johon kannattaa kysyä reittiohjeita hotellin vastaanotosta.

Matkat

Matkoja Limassoliin järjestää Apollomatkat, jonka hotellivalikoimiin kuuluu lapsiperheiden suosimat Atlantica Oasis ja Atlantica Gardens -hotellit sekä hotellit Jasmine, Estella ja Kapetanios. Hintavertailun kautta voit varata majoituksen kaikkiaan 28 vaihtoehdon väliltä etsimällä valikosta hotellit Limassol. Matkoja Limassoliin tehdään tyypillisesti huhtikuusta lokakuun, mutta keskikesän kuukaudet ovat toki kaikkein suosituimpia matka-aikoja.

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Kypros

Matkajutut Kypros »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0064301490783691|1716419694.977|1716419694.9706