Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
24.7.2010 - Kypros

Pafos, Kypros - Kyproslaista kulttuuria ja rantapoukamia Pafoksella

Pafos, Kypros - Kyproslaista kulttuuria ja rantapoukamia Pafoksella

Lounais-Kyproksen rannoilla sijaitseva Pafos on yksi nopeiten kasvavista Kyproksen matkakohteista. Vakituisia asukkaita Pafoksen satamakaupungissa on noin 52 800, mutta kaupungin väkiluku kasvaa jonkin verran suosituimpina lomakausina.

Pafos on saanut alkunsa jo ennen Paavalin retkiä kastamaan kansaa kristityiksi, sillä saarella on ollut asutusta jo neoliittisella kaudella 1700-luvulla eKr. Antiikin tarustojen mukaan rakkauden ja kauneuden jumalatar Afrodite syntyi merestä juuri Pafokselle. Kaupunki toimi myös antiikin aikana saaren pääkaupunkina, joten Pafoksessa on paljon nähtävyyksiä, vaikka monia kulttuurillisesti ja historiallisesti arvokkaita hautoja on vuosisatojen aikana ryöstetty.

Nähtävyydet

Alueella on paljon nähtävää ja koettavaa, mutta keskeisimpiä Pafoksen alueen nähtävyyksiä ovat Dionysoksen talo, katakombit, kuninkaiden haudat, Odeon Theatre, Bysanttilainen museo, arkeologinen museo, luostari Ayios Neophytosissa, keskiaikainen linnoitus  ja Afroditen kivi.

Afroditen kivi on kivien muodostelma Pafoksen rannikolla. Taruston mukaan Afrodite nousi merestä juuri tälle kauniille paikalle Afroditen kulttuurireitin varrella. Voit ihastella maan alta löydettyjä 1600-luvun mosaiikkeja Dionysoksen talossa. Sen sijaan 1100- ja 1400-lukujen bysanttilaisia freskoja on esillä Ayios Neophytosin luostarissa.

Pafos tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua keskiaikaiseen linnoitukseen, joka on rakennettu 1200-luvulla korvaamaan bysanttilainen  Saranta Kolones -linnoitus. Keskiaikainen linnoitus on purettu historiansa aikana, mutta rakennettu uudelleen 1870. Monipuolisimmin voit tutustua Pafoksen nähtävyyksiin osallistumalla paikallisten järjestämille kävelyretkille kaupungin ympäri.

Sää & rannat

Pafoksen sää on Välimerellisen kuuma kesällä ja talvellakin ilmasto on varsin lämmin. Matkailijoita vetääkin puoleensa juuri lämpimät kelit kesällä, mutta myös keväällä rauhallisempaan aikaan monet lähtevät Suomen sateita karkuun Kyproksen Pafokselle.

Palveluita ei Pafoksen rannoilla ole paljoakaan, mutta jos hotellisi on rannalla, niin voit hotellistasi ostaa virvokkeita. Rannat ovat pääasiassa kalkkikallioita, mutta hieman keskustaa kauempaa löytyy myös hiekkarantoja. Suosituimmat hiekkarannat Pafoksen laitamilla ovat Coral Bay ja Corallian, joten jos haluat makoilla hiekkarannalla, niin varaa hotelli, joka on näiden lähellä.

Ravintolat

Kaikki Pafoksen ravintolat eivät ole niin loisteliaita, mutta osa tarjoaa varsin hyvää ruokaa. Hyvän ravintolan löytäminen on hieman tuuristakin kiinni. Paikallisia ruokia ovat meze-ateriat ja souvlaki-lihavartaat. Kalasatamastaan huolimatta ravintolat tarjoilevat paljon tuontitavaraa, sillä alueen vedet on kalastettu lähes tyhjiksi. Kannattaa harkita myös omien eväiden tekemistä ja suuntaamista rannalle nauttimaan oma ateria auringon laskua katsellen.

Matkat

Matkat Pafokselle kannattaa valita oman matkatoimiston valikoimasta, mutta voit myös itse suunnitella oman lomasi varaamalla kaikki itse. Jos olet lähdössä matkalle aivan lähiaikoina, niin kannattaa katsoa myös äkkilähdöt Kypros. Pafoksen matkoja kannattaa etsiä erityisesti Lomamatkoilta. Lue lisää ja varaa matkasi: Lomamatkat » Pafos

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Kypros

Matkajutut Kypros »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2023 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0065000057220459|1702029191.4896|1702029191.4831