Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?

Uusimmat

Italia

Perustietoja Italiasta

  • Valtiomuoto: Tasavalta
  • Pääkaupunki: Rooma
  • Pinta-ala: 301 336 km2
  • Väkiluku: 59 337 888 (2007)
  • Kielet: italia
  • Rahayksikkö: euro
  • BKT yhteensä: 1 809 miljardia
  • Aikavyöhyke: UTC+1
  • Lyhenne: IT

Italia on hyvä matkakohde niin rantalomaa havittavalle kuin myös kaupunkilomailijalle. Kaupunkilomailija voi tutustua Italina monipuoliseen kulttuuriin ja historiaan. Parhaiten maan historiaan voi tutustua esimerkiksi Roomassa, jossa on helppo eläytyä tuhatvuotisen Rooman valtakunnan aikaan ja kuvitella gladiaattorien taistelut. Toisaalta esimerkiksi Firenze on merkittävä kulttuurikaupunki, joka on vaikuttanut paljon renessanssin aikana maailman taiteeseen ja ollut edelläkävijä renessanssin syntyessä.

Italiassa voi myös rantalomailla lukuisilla eri rannoilla. Kannattaa Italian matkakohteeksi valita rantalomaa etsiessä jokin rannikon kaupungeista tai saariston matkakohteista. Saarilla voit asua ylellisisssä lomahuviloissa kohtuullisen halvallakin.

Italian kartta

Voit liikutella Italian karttaa hiirellä. Vasemmalla olevista nappuloista pystyt zoomaamaan karttaa Italiasta.


Näytä suurempi kartta

Katos myös äkkilähdöt Italia, niin löydät nopeat matkat paikan päälle!

Matkakertomukset - Italia

Matkakohde

Matkakertomus

Kuvia

Lukijoita

Italia
(Pompei ja Napoli)

Italiaa helmikuussa 2014
(Kirjoitettu:2014-02-27)

8362

Italia
(Cattolica)

Avovaimon kanssa Cattolicassa elokuussa 2011
(Kirjoitettu:2011-08-29)

14350

Italia
(Sorrento, Capri, Vesuvius, Pompeji, Amalfi)

LOMALLA IKI-IHANASSA ITALIASSA
(Kirjoitettu:2011-05-29)

28374

Italia
(Firenze)

Firenze + päivä Pisassa Helmikuussa 2011
(Kirjoitettu:2011-03-01)

9390

Italia
(Idrojärvi Pohjois-Italiassa)

Loma Idrojärvellä
(Kirjoitettu:2009-04-23)

7126

Italia
(Venetsia)

VENETSIAN MATKAKOKEMUKSIA! CIAO!
(Kirjoitettu:2009-04-18)

14380

Italia
(Rooma)

Kaksi yötä Roomassa
(Kirjoitettu:2008-11-05)

9501

Italia
(Firenze)

FIRENZEN TUNNELMIA
(Kirjoitettu:2008-10-26)

11275

Italia
(Rooma)

Rooma - majoituksesta keskustan ulkopuolella
(Kirjoitettu:2008-08-31)

8823

Italia
(ROOMA)

Roomasta lienee jo kaikki sanottu?
(Kirjoitettu:2008-03-02)

21172

Italia
(Rooma)

10 yötä Roomassa
(Kirjoitettu:2008-01-22)

24005

Italia
(Cattolica)

3 viikkoa Italian Cattolicassa- kesäkuu 2007
(Kirjoitettu:2008-01-13)

13070

Matkajutut Italia

11.3.2011
Italia

Sisilia sekoittaa kulttuureja

Sisilia sekoittaa kulttuureja Etelä-Italian kärjessä sijaitseva Sisilia on maakunta ja erillinen saari, jonka erottaa emämaasta paikoin alle viiden kilometrin levyinen kaistale Messinasalmea. Pohjois-Sisilia on vuoristoista, mutta eteläosa on sen sijaan varsin...
Lue kirjoitus »

8.7.2010
Italia

Cervinia tarjoaa laskettelijalle otolliset olosuhteet Italiassa

Cervinia  tarjoaa laskettelijalle otolliset olosuhteet Italiassa Cervinia on Italian parasta antia alppimatkaajalle. Tämä pieni kylä on vieraanvarainen ja aina lumivarma. Suuret hiihtoalueet ja Euroopan korkeimmat vuoret yhdistettynä viihtyisiin hotelleihin ja hyviin ravintoloihin ovat jokaisen...
Lue kirjoitus »

28.6.2010
Italia

Venetsia - Nähtävyyksiä ja syömistä Italian romanttisessa Venetsiassa

Venetsia - Nähtävyyksiä ja syömistä Italian romanttisessa Venetsiassa Venetsia on romanttinen ja kaunis kaupunki, jonka ainutlaatuisuutta on vaikea sanoin kuvailla. Kaupunki on vanhoine rakennuksineen uskomaton näky, joka koostuu noin 150 kanaalista ja yli 400 sillasta. Ainoat mahdolliset matkustusmuodot ovat veneet...
Lue kirjoitus »

22.6.2010
Italia

Venetsian hotellit - Romanttiset ja viihtyisät hotellit Venetsiassa

Venetsian hotellit - Romanttiset ja viihtyisät hotellit Venetsiassa Venetsia on romanttinen kaupunki, jossa liikenteen melu ei häiritse ketään. Käytännössä ainoa vaihtoehto matkustamiseen on veneellä ja kävellen, joten sinun ei tarvitse kuunnella autojen ääniä,...
Lue kirjoitus »

2.1.2009
Italia

Rooman hotellit - hyvä hotelli Roomasta

Rooman hotellit - hyvä hotelli Roomasta Lukuisilla Rooman nähtävyyksillä kiertely saa matkailijan varmasti väsyneeksi. Kuinka löytää hyvä hotelli Roomassa? Rooman hotellit ovat tasoltaan vaihtelevia, ja hotellia varatessa kannattaakin etsiskellä...
Lue kirjoitus »

27.12.2008
Italia

Matkaopas Rooman ravintoloihin

Matkaopas Rooman ravintoloihin Rooma - ikuinen illallinenKirjoittaja: Larsen, AndreoKustantaja: WSOYJulkaistu: 2005Sivuja: 426Kieli: Suomi Rooman nähtävyyksillä vierailu saa varmasti vatsan kurnimaan. Mistä löytää Rooman parhaat ravintolat? Anreo...
Lue kirjoitus »

26.12.2008
Italia

Rooman nähtävyydet

Rooman nähtävyydet Rooma on perinteinen matkailijoiden kulttuurikaupunki, jossa voi edelleen tuntea antiikin Rooman historiallisen tunnelman vierailemalle erilaisilla nähtävyyksillä. Roomassa on monia majoitusvaihtoehtoja halvoista hostelleista kalliimpiin...
Lue kirjoitus »

15.7.2008
Italia

Syksyksi ehdit vielä aurinkoon: Alghero, Italia

Syyslomien aikaan on kuuma edelleen Algherossa, Sardiniassa, Italiassa. Algheron kaupungissa matkailijoita kiehtoo erityisesti vanha kaupunki, jossa on helppo kokea italialaisen historian havina. Vanhan kaupungin länsipuolella sijaitsevat Maria...
Lue kirjoitus »

Alcantra

Alcantrassa matkustelija asuu keskellä kauniita sitruspuuviljelmiä ja viinitarhoja.

Alghero

Algherosta matkailija löytää monia ihania uimarantoja ja monia erilaisia ravintoloita. Erityisesti uimarannoista voidaan mainita kaunis ja matala Maria Pian ranta.

Amalfin rannikko

Amalfin rannikko, joka sijaitsee Sorrenton ja Salernon välissä, on kuuluisa viehättävistä pikkukaupungeistaan ja kauniista luonnosta.

Bardolino

Bardolino on rantalomakohde Gardajärven rannalla. Matkailija kokee Bardolinossa todellisen italialaisen tunnelman ja löytää alueelta paljon ostosmahdollisuuksia sekä huveja.

Firenze

Firenze on italialainen kulttuurikaupunki. Firenzellä on ollut merkittävä rooli eurooppalaisessa taiteessa etenkin renessanssista lähtien.

Gefalù

Gefalù on keskiaikainen kaupunki, josta löytyy paljon muistomerkkejä monista kadunkulmista. Keskellä kaupunkia on ihana uimaranta.

Garda

Garda sijaitsee myös Gardajärven rannalla, kuten nimestä saattaakin arvata. Kaupungin italialaistunnelmallisilla kaduilla on paljon erinomaisia ravintoloita.

Giardini-Naxos

Giardini-Naxon rannat sopivat hyvin lapsiperheille. Kaupungissa matkailija pääsee kokemaan sekä modernin rantaelämän että perinteisen sisialaisen arjen.

Gardo

Adrianmeren pohjoisrannikon saarella sijaitseva Grado on pieni ja mukava kaupunki, joka on sillan kautta yhteydessä mantereeseen.

Isola Rossa

Isola Rossassa, joka on kalastajakylä, matkailija pääsee nauttimaan rauhallisesta kyläelämästä sekä koskemattomista uimarannoista.

Porto Conte

Porto Contessa matkailija pääsee asumaan meren rannalla rauhallisessa ympäristössä.

Riva del Garda

Gardajärven rannalla sijaitseva Riva del Garda on trendikäs rantalomapaikka, jonka uimaranta on noin kolmisen kilometriä laaja. Alue on joskus kuulunut Itävalta-Unkarille, joten matkailija voi kokea aivan omanlaisensa ympäristön Riva del Gardassa.

Rooma

Roomassa matkailija kokee jo sen historiallisen merkityksen vuoksi hienon loman. Roomassa on siis paljon historiallisia ja kulttuurin kannalta merkittäviä nähtävyyksiä.

Sorrento

Sorrento on kaupunkin kalliolla Napolinlahden rannalla.

Sperlonga

Sperlongassa matkailija voi rentoutua meren rannalla. Nähtävyyksiin kuuluu muun muuassa keisari Tiberiuksen huvilan rauniot.

Stintino

Stintinossa sijaitsee matala turkoosinvärinen Pelosan ranta, joka on sopiva vaihtoehto lapsiperheelle.

Taormina

Taormina, josta matkailija löytää hyviä illastuspaikkoja, viehättäviä kujia ja muotiliikkeitä, on pieni kaupunki kalliolla.

Terracina

Terracina on rantalomakohde, jossa käyvät pääasiassa italialaiset turistit. Nähtävyyksiä ovat antiikin muistomerkit, hyvät ravintolat ja pitkä hiekkaranta.

Toscana

Toscanan upeissa maisemissa voi ihastella viinitiloja ja asua alueen monissa tyylikkäissä huviloissa.

Lähde matkalle kohdemaahan

Voit etsiä matkoja allaolevien matkanjärjestäjien sivuilta tai katsoa vaihtoehtoisesti äkkilähdöt, jos olet lähdössä matkoille lähiaikoina.

Blue 1
Booking.com
Ebookers
Hispania
Lomamatkat
Seat24
Travelstart

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.012131929397583|1708848607.1852|1708848607.1731