Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?

Pidennetty viikonloppu Ateenassa

Kirjoittaja: santtu
Kohdemaa: Kreikka
Kohde: Ateena
Kirjoitettu: 28.5.2008
Muokattu: 28.5.2008
Lukijoita: 14895

Hyvin varhainen toukokuinen aamu (v.2008) ja edessä lento Malevin koneella Ateenaan. Matkan varrella vielä välilasku ja koneenvaihto. Viidentähden Divani Caravel-hotellimme oli viihtyisä ja sijaitsi keskeisellä paikalla. Pidennetyn viikonlopun (to-ma) aikana ehdimme mielestämme kokea tärkeimmät "must-paikat", jotka matkailijan on Ateenassa vieraillessaan nähtävä - Eräs tunnetuimmista maailman perintökohteista, Akropolis-kukkula, oli tärkein niistä. Tunnetuin täällä Kreikan muinaisten jumalten palvontapaikalla olevista rakennuksista on Parthenon-temppeli. Sen äärellä sai kokea todellista historian lehtien havinaa jopa 2500 vuoden takaa.

Nähtyä tuli myös Olympia-stadion, jossa pidettiin ensimmäiset nykyaikaiset Olympialaiset ja kyseinen vuosi oli 1896. Hurja määrä sopi katsojia jo tuolloin suureen urheilun juhlaan ja todistamaan voittajien kruunaamista laakeriseppelein... Stadion tosin on restauroitu ja suorituspaikat päällystetty nykyaikaisemmilla materiaaleilla, mutta siitä huolimatta se on upea historiallinen näky keskellä Ateenan kaupunkia. Kävimme vilkaisemassa myös Olympia-lehtoa, jossa jo muinaisina aikoina järjestettiin Olympialaisia Zeus-jumalan kunniaksi. Täältä lehdosta lähtee olympiatuli kiertämään maailmaa ja kutsumaan ihmisiä tuleviin Olympialaisiin.

Kreikkalaista iltaa vietimme vanhan kaupungin, Plakan, ravintolassa. Tarjolla oli perinteistä kreikkalaista ruokaa, juomaa, tanssi- ja musiikkiesityksiä. Kävimme täällä Plakassa myös päiväsaikaan - ruokaravintoloiden lisäksi siellä on paljon kauppoja ja niissä riitti ostettavaa monenlaiseen makuun. Itse ostimme tältä alueelta kaksi taulua matkailuaiheiseen "kokoelmaamme" ja rakkauden jumalattaren, Afroditen, patsaan sekä tyttärellemme tuliaiseksi hopeisen kaulakorun.

Olemme melko paljon matkustelleet, mutta yhtä upeissa puitteissa kuin täällä Ateenassa emme ole koskaan ennen illallistaneet. Paikka oli Horizonta-ravintola Likavitos-kukkulalla, joka on Ateenan korkein kohta. Sinne korkeuksiin on mahdollista patikoida omin jaloin tai käyttää raidetta pitkin nousevaa vaunua. Oli kerta kaikkiaan upea paikka, mutta "upeat" olivat hinnatkin. Näkymät olivat liioittelematta täydelliset. Kun aurinko laskeutui mailleen ja Ateenan valot syttyivät... voi näkyä kuvailla romanttiseksi! Uskaltaisin sanoa, että ruoka oli arvokkaampaa kuin missään muualla, missä olemme koskaan ruokailleet! Ruoka-annokset olivat pieniä - mutta omalla tavallaan "hienostuneita". Mikään ei kuitenkaan estä nousemasta tänne upealle näköalalle ilman, että menee ruokailemaan. 

Ateena on suurkaupungiksi yllättävän siisti paikka. Kadut ovat ahtaita ja autoja on pysäköity mitä ihmeellisimpiin paikkoihin. Tämä seikka näkyy myös lommoisten autojen suurena määränä. Paikalliset viinit ansaitsevat kehumisensa. Niissä hinta-laatu-suhde on erinomainen. Maukkaita ovat mielestäni perinteiset ruuat kuten tsatsiki, souvlaki ja kreikkalainen salaatti. Ja ken haluaa niin "palan painikkeeksi" on tarjolla esim. ouzoa ja rakia. Tulipa kumpaakin maistettua, vaikka eivät minun makuuni olekaan. Maassa maan tavalla! Yleisesti ottaen hintataso on lähellä Suomen hintoja. Mutta taksin käyttö on edullisempaa kuin meillä.

Ilmat olivat erinomaiset; aurinko porotti lämpimästi ja helli meitä myös hotellimme katolla, yhdeksännellä kerroksella, sijatsevalla uima-altaalla, josta oli mahdollisuus ihailla vaikka näkymää Akropolis-kukkulalle. Jos lomamme olisi ollut vuorokautta pidempi olisimme vierailleet myös Pireuksen satamassa, sillä onhan siellä kuulemani mukaan "vieraillut itse Asterixkin".

Aurinkoiset kiitokset vielä mukaville matkakumppaneillemme, Timolle, Marille, Tomille ja Minnalle!!! Kunpa olisikin mahdollista toteuttaa joskus jokin reissu vielä samalla kokoonpanolla ;)  

Kuvia matkalta

Klikkaa kuvaa nähdesi sen suurempana!


Näkymä hotellimme uima-altaalta. Taustalla Akropolis-kukkula...
(Lisätty: 28.5.2008)

Olympia-stadion, jossa pidettiin ne ensimmäiset nykyaikaiset Olympialaiset..
(Lisätty: 28.5.2008)

Olympia-lehto, jossa aikainaan kilpailtiin Zeus-jumalan kunniaksi..
(Lisätty: 28.5.2008)

Nyt ollaan Akropolis-kukkulalla. Tässä Parthenon-temppeli...
(Lisätty: 28.5.2008)

Toinen temppeli Akropolilla...
(Lisätty: 28.5.2008)

Epidaurouksen teatterilla...
(Lisätty: 28.5.2008)

Seisomme juuri Aeropaguksella ja takana jälleen Akropolis...
(Lisätty: 28.5.2008)

Nämä vartijat vartioivat Tuntemattoman sotilaan patsasta. Vartiojoiden liikehdintä oli huvittavaa katseltavaa...
(Lisätty: 28.5.2008)

Kreikkalaisessa illassa Plakalla...
(Lisätty: 28.5.2008)

Tässä eräs näkymä, kun ruokailimme Likavitos-kukkulalla Horizonta-ravintolassa...
(Lisätty: 28.5.2008)

Kommentit

mapy - 30.5.2008
Ateena on kiinnostanut lähinnä sen historiallisen merkityksen takia. Pidin aina historian tunneilla antiikin Kreikkaan liittyvistä aiheista :) Haluaisin kuitenkin sellaisella lomalla yhdistää siihen löhöilyn aurinkoisella rannalla :) Satuitteko käymään millään uimarannalla?

santtu - 1.6.2008
Me ei käyty millään uimarannalla, joten niistä ei ole minkäänlaista kokemusta. Lähdimme tällä kertaa sillä mielellä matkallemme, että tämä on kaupunkiloma, joten emme osanneet rantaa kaivata... - seuraavalla reissulla taas rantsulle.

sei11ja - 3.6.2008
Tuo vartijoiden liikehdintä näytti todella huvittavalta,niinkuin itsekin totesit.

alpha - 8.10.2008
...joo tässä nyt olen lähdössä ateenaan jo peräti 14.10.2008 eli ensi viikon tiistaina tai viimeistään keskiviikkona......siis etsin myös kreikkalaista frendiä joka asuu ateenassa tai ainakin aikanaan asui....mutta koskaan ei tiedä.........menen kuklttuurin merkeissä jne........joo ota yhteyttä tai jätä viesti tai vastaus tänne......joo mä vaan!

maucca - 5.11.2008
Mene ehdottomasti ensi kerralla Asterixin jalan jälkiä Pireukseen ja ota simmarit mukaan. Ranta on louhikkoinen, mutta kyllä siellä uimaan pystyy. Kävelin koko niemen ympäri vaikka olin vain kolme yötä Ateenassa, mutta sekuntiakaan en kadu. Mukavia ravintoloita ja kahviloita lepuuttaa jalkojaan. Lokakuun lopulla lämpöä 24 astetta ja taitaa olla vieläkin.
Oli kiva lukea tarinasi ja todeta todeksi tuoreesta muistista.

Kommentoi

Haluaisitko kommentoida tätä matkakertomusta? Kommentointi on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille, joten rekisteröidy!

Suosikit

Tilaa Matkakertomukset RSS-syötteenä.
Tilaa Matkailublogi RSS-syötteenä.

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0043909549713135|1721243712.4232|1721243712.4188