Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?

Laatokkaa kiertämässä 2

Kirjoittaja: barinja
Kohdemaa: Venäjä
Kohde: Laatokka
Kirjoitettu: 28.6.2012
Muokattu: 28.6.2012
Lukijoita: 4955

PIETARIA KIERTÄMÄÄN

 

Lodennoje Polesta lähtien yli 259 kilometrin taipaleen alkumatkalla mietimme, mikä kohde sopisi tällä osuudella tutustuttavaksi, ennen Pietaria tiesimme ainakin Pähkinälinnan ja Staraja Ladogan. Päädyimme jälkimmäiseen, koska se on kauimpana kotoa. Kartturi alkoi laskea kilometrejä ja ylitettäviä jokia. Vanha Laatokan linnoitus on Olhavanjoen varrella, noin 9 km etelään Laatokasta. Liittymään onnistuttiin kääntymään, vaikkei vinkeissä mainittua kalatoria näkynytkään. Tietoja paikasta löytyy alla olevassa linkissä, jossa esitellään myös muita Karjalan ja Pohjolan muinaislinnoitusketjuun kuuluvia, kuten Pähkinälinna, Käkisalmi, Viipuri, Olavinlinna, Hämeen linna jne.

 http://www.nortfort.ru

Staraja Ladogan kaupunki on hauska pieni paikka, useita kirkkoja sekä uudehko kahvila ja fiksu ravintola Knjats (ruhtinas) Juri. Aukiolla on opastetaulu, ja jonkin matkan päässä heti tien varrella on linna. Pääsymaksu linnaan 30 rpl., museoihin (joita on 4 kpl) 150 rpl. Museot oli järjestetty valaiseviksi, alueelta ensimmäiset löydöt käsittävät paikallista, skandinaavista ja bysanttilaista esineistöä 860-luvulta. Linna on 1100-luvulta.

Historiasta kohti nykypäivää,  ja Pietarin ohitustielle takaisin. Yksi tankkaus ja kahvit, ja niin alkoi jo näkyä ruuhkaa. Kävi ilmi, että tulemme Nevan ylittävälle sillalle, joka (sekin) on korjauksen alaisena. Tällä matkalla kohtasimme useita sillankorjaustyömaita, josta on tietenkin vain hyvää sanottavana; ainahan remontti ennen vakavia vaurioita on parempi kuin rytyyttely romahtamaisillaan olevia hökötyksiä myöten.

Työmaalla ohjattiin liikennettä yhä kapenevalle ajoradalle, ja ruuhka oli tietenkin väistämätön. Neljältä kaistalta piti koettaa ohjautua ja pujottautua yhdelle, sillan ylittävälle väylälle, eikä hermojen sopinut pettää.

Jonossa vasemmalla syntyi hieman tilaa, ja meidän oikealla puolella eräs pikkuauto päätti puikahtaa siihen väliin; se oli virhe, takaa tuleva rekka ei antanutkaan tilaa, vaan jonon siirtyessä hitaasti, lähti yrittelijän autosta hitaasti rutistumaan vasen etukurakaari. Autosta heristettiin nyrkkiä rekalle, sitä se kuski ei edes varmaan nähnyt sinne ohjaamoon. Me tätä tuijotimme ihmeissämme, ja kun osapuolet pysähtyivät, puikattiin ohi ja matkamme jatkui Pietarin ohitustiellä kohti Viipurin liittymää, muistaakseni yli 40 kilometrin matka. Kartturi piti linjansa sitkeästi, vaikka yritin välillä ehdottaa Toksovon suuntaa, ja niin valittiin oikein Viipurin tieliittymä, josta sitten jonkin matkan päässä käännyttiin Käkisalmen (Priozersk) suuntaan. Ohitustien yläopasteet ja kaistaohjaukset ovat todella selkeät, niin että mekin ensikertalaiset selvisimme kunnioilla. Näin oli selvitty vaiheesta jota olin etukäteen vähän jännittänyt. On kehuttava kuskia ja karttureita erikseen tästä suorituksesta!

Suuntasimme siis kohden seuraavaa majoituspaikkaa, joka oli varattu Losevoon, eli Vuoksen Kiviniemeen. Hotellin nimi on Dobryi Los (Hyväntahtoinen Hirvi?), ja sijainti n. 1 km ohi Kiviniemen sillan. Tie oli kohtuullinen, päällystetty, ja matka sujui mukavasti. Kiviniemenkin silta on korjaustöiden kohteena, ja pikku ruuhka oli sielläkin. Hotellimme löytyi pienen etsiskelyn jälkeen, metsätietä vajaa kilometri (ja paljon ohikin ensin), niin hoksasimme nimen Dobryi Los, ja niin aukeni portti, ja saimme ruhtinaallisen tilavat kämpät verantoineen  kaikkineen.

Kello oli jo yli kahdeksan illalla, mutta silti kävimme vielä koskea ihailemassa, ja söimme tukevan illallisen siinä ”ison kaupan” takana olevassa cafessa. Vaikka televisiossa olikin EM-jalkapallopeli meneillään, ei sitä jaksettu pitkäänkään enää seurata, sillä aamulla oli tiedossa aikaisempi herätys:  yksi porukasta oli buukannut meidät huomiselle retkelle Konevitsaan

Kuvia matkalta

Klikkaa kuvaa nähdesi sen suurempana!


Tietä riittää
(Lisätty: 28.6.2012)

Staraja kylää
(Lisätty: 28.6.2012)

Staraja Ladoga
(Lisätty: 28.6.2012)

Kommentit

Tätä matkakertomusta ei ole vielä kommentoitu kertaakaan. Haluatko olla ensimmäinen kommentoija? Kirjoita kommenttisi alapuolelta.

Kommentoi

Haluaisitko kommentoida tätä matkakertomusta? Kommentointi on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille, joten rekisteröidy!

Suosikit

Tilaa Matkakertomukset RSS-syötteenä.
Tilaa Matkailublogi RSS-syötteenä.

© 2008 - 2023 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0035109519958496|1696418215.4039|1696418215.4004