Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?

Chania, Platanias heinäkuun alussa 2007

Kirjoittaja: mapy
Kohdemaa: Kreikka
Kohde: Hania, Platanias
Kirjoitettu: 2.1.2008
Muokattu: 4.1.2008
Lukijoita: 35102

Matkalle lähdimme yhdessä tyttöytäväni, pikkuveljeni ja erään kaverini kanssa. Auto kyydillä pääsimme Liedosta Helsinkiin, josta Finnmatkojen lentokone lähti kohti Kreetaa, tuota ihanaa Kreikan tarunhohtoista saarta.

Hotellimme oli Platanias Mare, jota ei näköjään enään tarjota Finnmatkojen kesän 2008 lomakohteeksi. Hotellissa ainoaa pahaa sanottavaa löytyy muurahaisista, jotka olivat vallanneet vessanpyttymme. Tämäkin ongelma tosin poistui kaatamalla kiehuvaa vettä ympäri vessaa. Toisaalta aamiaistakaan ei olisi kannattanut ottaa, sillä kaupasta saa samat onnettomat leivät paljon halvemmalla. Hotellin pihalla oli mukava uima-allas, jolla viihdyimme suurimman osan, vaikka hotelli olikin aivan meren rannassa.

Sää oli koko seitsemän päiväisen matkamme aikana mitä loistavin. Alkuviikosta kuumimpana päivänä varjossa oli muistaakseni 48 Celcius astetta, joka oli lämpimin mittaus viimeisen 25 vuoden aikana. Loppu viikolla sää hieman lauhtui ja lämpöä oli hieman alle 40 astetta. Toisaalta pieni lämmön muutos toi tuulia ja saimme viimeisenä päivänä nauttia mahtavista aalloista meren rannalla.

Plataniaksen keskusaukiolla ja sen pitkällä rantakadulla piisasi sitten ostosliikettä jos jonkin moiseen makuun. Plataniaksessa oli monia hyviä ruokapaikkoja. Plataniaksen keskusaukion saaren sisäpuoleisen reunan talon ylimmässä kerroksessa oli Eclipse Bar, jossa saattoi yöllä tutustua myös norjalaisiin ja ruotsalaisiin.

Eräänä päivänä lähdimme tyttöystäväni kanssa Limnoupolisin vesipuistoon. Vesipuistoon mentiin minijunalla Plataniaksesta ensin kohti Haniaa, mutta josain vaiheessa käännyttiin vuoristoiselle ja kurvikkaalle tielle, josta oli upeat maisemat viinitarhoihin ja perinteisiin kreetalaisten asumuksiin. Itse vesipuisto ei ollut niin ihmeellinen, mutta se oli kuitenkin jollain tasolla erilainen kuin vastaavat suomalaiset. Vesipuisto alue oli hieno ja siellä oli liukumäkiä ja altaita kaiken kokoisille. Ehdottomasti kannattaa käydä, jos vain aikataulu sallii.

Yhtenä päivänä kävimme Hanian keskustassa. Sinne kannattaa Plataniaksesta mennä taxilla, kun hintaa kertyy neljältä henkilöltä noin 15 euroa per suunta, eikä bussikaan sen halvemmaksi tule. Haniassa kannattaa käydä pienillä ostoskujilla, katsomassa vanhaasatamaa ja kauppahallissa. Turistioppaan kartta on hyvä apu keskustassa liikkumiseen.

Plataniaksen rannat eivät ole mitään kaikken matalampia, mutta eivät myöskään niitä syvimpiä. Syvyys vaihtelee hieman siitä, missä kohtaa hotellisi sijaitsee. Platanias sopii mielestäni hyvin perhematkailuun, mutta on myös  mukava paikka hieman rauhallisempaan nuorisoelämään.

Paluumatka sujui melko sutjakkaasti. Ainut ongelma vain oli, että eteemme istuneet iskivät tuolinsa selkänojat niin alas kuin ne vaan saa, eivätkä edes varoittaneet asiasta. Muutenkin ahtaassa paikassa jouduimme pitkinä ihmisinä pitämään jalkoja vinottain toistemme päällä. Tuntui vielä, että edessä olevat tahallaan keinuttivat selkänojiaan polviani vasten. Nopeasti tosin päädyin pitämään jalkojani edessä istuvien käsinojilla. Tilat on mitkä ovat täyteen ahdetuissa lentokoneissa, mutta olisin edes olettanut edessä istuvien tajuavan kysyä tyyliin: "Voisinko laskea selkänojaa?"

Kuvia matkalta

Klikkaa kuvaa nähdesi sen suurempana!


Kuva hotellistamme rannalta päin otettuna.
(Lisätty: 20.1.2008)

Kuva hotellimme allasalueelta.
(Lisätty: 20.1.2008)

Hanian kauppahallissa.
(Lisätty: 20.1.2008)

Kauppakujalta Chaniasta. Täältä kannattaa ostaa nahkaiset "jeesus"-sandaalit.
(Lisätty: 20.1.2008)

Kuvaa Plataniaksen keskusaukiolta keskiyöllä.
(Lisätty: 20.1.2008)

Kuvaa Plataniaksen rannalta pienessä aallokossa.
(Lisätty: 9.2.2008)

Haniasta vielä yksi kuva
(Lisätty: 22.2.2008)

Kommentit

kirsikka - 23.1.2008
aika hienon kuulonen matka ;)

sei11ja - 27.1.2008
Tulipa kaukokaipuu etelän maisemiin kun luin tämän selkeän matkakuvuksen.

matleena - 8.3.2008
Mekin olimme Plataniaksessa, joten tuttuja kuvia. Ja ikävä tuli sinne, vaikkemme enää Kreetalle välttämättä halua matkustaa. Paikka on nähty. Gramvoussan retki oli unohtumaton ja ei todellakaan kannata jättää väliin.

Tuosta lentokoneessa matkustamisesta...olisihan se asiallista jos edessä oleva kysyisi, että voiko laskea selkänojaa, mutta takana istuvakin voi sanoa asiasta edessä istuvalle. Jotkut eivät välttämättä edes tajua, että takana olijalla on ahdasta. Tai jos ei auta sanominen niin ainahan on lentoemännät joiden kautta voi asian viestittää.

mapy - 8.3.2008
Mukavaa saada uusia kommentteja :) Tyttökaveri olisi tuolle Gramvoussan retkelle halunut viimeksi lähteä, mutta olimme aika lyhyen ajan niin jätimme väliin. Voipa olla, että ensi kerralla otamme pidemmän matkan ja ehdimme enemmän.

Olet oikeassa tuosta lentokoneessa matkustamisesta. Tuntuu, että kaikilla on lentokoneesta aina valitettavaa. Ehkäpä se johtuu osittain vain kotiin palaamisen harmista :)

mapy - 26.12.2008
Millä muilla retkillä olette olleet Plataniaksen matkanne aikana?

Kommentoi

Haluaisitko kommentoida tätä matkakertomusta? Kommentointi on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille, joten rekisteröidy!

Suosikit

Tilaa Matkakertomukset RSS-syötteenä.
Tilaa Matkailublogi RSS-syötteenä.

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.004086971282959|1718677399.5535|1718677399.5495