Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
2.12.2009 - Egypti

Hurghada - retkeilijän ja auringonpalvojan Hurghada, Egypti

Hurghada - retkeilijän ja auringonpalvojan Hurghada, Egypti

Hurghada on kehittynyt viimeisten vuosikymmenien aikana uskomattoman nopeasti. Auringon kuivattamasta aavikosta on noussut kukoistava yli 200 hotellin kaupunki prameine ostoskatuineen. Ei olekaan ihme, että Hurghadaa kutsutaan nykyään Punaisen meren Rivieraksi. Toisin kuin Välimerellä, Hurghadassa ei tunneta erikseen talvikautta. Lomakohde on eloisa, lämmin ja aurinkoinen ympäri vuoden.

Hurghada on myös suomalaisten suosiossa. Sen valloittavat hiekkarannat ja Punaisen meren kirkkaan siniset vedet sopivat erinomaisesti vesiurheilun ystäville. Snorklaus onkin alueen aktiviteeteistä ehkä tunnetuin. Hurghadan vedenalainen maailma on ehdottomasti kokemisen arvoinen. Ei aluetta turhaan kutsuta snorklaajan paratiisiksi.

Yleistietoa Hurghadasta

Hurghadan virallinen asukasluku on ylittänyt jo 180 tuhatta. Suurin osa väestöstä sijoittuu matkailualalle, mutta alueelta löytyy myös kaivostoimintaa, kalastusta ja rakennustoimintaa. Useat ulkomaalaiset ovat rakastuneet Hurghadan alueeseen ja hotellistasi riippuen saatat löytää muun muassa saksalaisia, venäläisiä ja brittiläisiä, jotka ovat pystyttäneet alueelle omia yrityksiään. Osittain alueen väkiluvun kasvu johtuu myös naisista, jotka ovat rakastuneet paikallisiin Hurghadan miehiin ja jotka nykyään antavat oman osansa alueen rikkaaseen kulttuuriin.

Hurghadan kaupunki on jaettu kolmeen eri alueeseen. Ne ovat El Sakala, El Dahar ja El Memsha eli ostoskatu.

  • El Sakala on Hurghadan kaupungin tärkein turistikatu. Tämän kadun varrelta löydät useita bazaareja, kahviloita, supermarketteja, apteekkeja, pankkeja, ravintoloita ja yökerhoja. El Sakalan meren puoleisessa osassa on myös useita hotelleja, joista näköala Punaiselle merelle on päätähuimaavan upea. El Sakalan läheisyydestä löytyvätkin kaikki Hurghadan tärkeimmät palvelut.
  • El Memsha on yli 5 kilometriä pitkä kävelykatu, jota reunustavat 4 tähden hotellit, kuuluisat yökerhot ja kansainvälisen keittiön ravintolat. El Memshan varrelta löydät myös useita pieniä ostoskeskuksia ja lukuisia yksittäisiä pikku putiikkeja. Ensimmäistä kertaa Hurghadassa vierailevalle suosittelemme El Memshaan tutustumista, sillä se tarjoaa hieman rauhallisemman aloituksen lomalle kuin El Sakalan alue.
  • El Dahar on paikallisten asuinalue, jossa sijaitsee myös muutamia hotelleja, kaupungintalo, kirjasto, moskeijoita, tori ja akvaario. El Dahar onkin aidointa Hurghadaa ja se tarjoaa hyvän mahdollisuuden tehdä hienoja löytöjä bazaareista ja pienistä puodeista.


Turismi ja sääolosuhteet Hurghadassa

Ensimmäinen Hurghadaan rakennettu hotelli on Sheraton, joka nousi Felfelan kadun varrelle jo pari vuosikymmentä sitten. Turisteja alueelle alkoi virrata kuitenkin vasta 1990-luvulla. Kehitys on edelleen kesken, vaikka nyt matkaaja löytääkin Hurghadasta kaikkea 2 tähden vaatimattomista ja halvoista hotelleista aina viiden tähden jättimäisiin luksus hotelleihin. Vuonna 2008 Hurghadan lähiympäristössä vieraili yli 2 miljoonaa turistia. Vilkkain kausi ajoittuu syys-marraskuuhun ja maaliskuusta aina toukokuuhun. Hurghadaan tehdään kuitenkin myös kesä- ja talvimatkoja. Hurghada on Punaisen meren suurin turistialuea ja se on selkeästi pahinta kilpailijaansa Sharm el Shekhiä halvempi.

  • Hurghadan kesä sopii erinomaisesti lähinnä rantalomailijoille. Yli 45 asteeseen nousevat varjolämpötilat ovat vaeltelua, urheilua ja nähtävyyksiä etsiville hieman turhan korkeita. Sukellus ja auringonotto kuitenkin onnistuu myös kesäaikaan.
  • Talvi Hurghadassa sopii paremmin nähtävyyksien katseluun ja laine- ja purjelautailuun. Auringonpalvojat saavat kuitenkin haluamansa rusketuksen aikaiseksi Hurghadassa myös talvella. Huomioi kuitenkin, että talvi-illat saattavat olla yllättävänkin viileitä ja kevyt takki tai college-paita kannattaa pakata mukaan.


Hurghadasta retkiä pyramideille

Hurghadasta voit matkustaa myös Kairoon tai Luxoriin päivän tai parin retkelle. Gizan pyrämidit sfinkseineen ja Kairon kuuluisa Egyptiläinen museo ovat vertaansa vailla olevia nähtävyyksiä. Luxorin alueella matkaaja voi tutustua hyvin säilyneisiin temppeleihin ja niiden hieroglyfeihin.

Hurghada on siis nopeasti kasvanut snorklaajan ja auringonottajan paratiisi, joka tarjoaa vähän jotakin jokaiselle. Kuten paikalliset sanovat, Hurghadan suurin kauneus alkaa siitä mihin ranta loppuu - sininen Punainen meri ja lämmin auringonpaiste eivät jätä ketään kylmäksi.

Hurghadan matkoja Suomessa järjestää ainakin Lomamatkat. Lue lisää ja varaa Hurghadan matka:
Lomamatkat » Hurghada

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Egypti

Matkajutut Egypti »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0052461624145508|1716428007.8587|1716428007.8534