Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
9.6.2009 - Kreikka

Zakinthos - unelmien paratiisiloma Zakinthos-saaren hiekkarannoilla

Zakinthos - unelmien paratiisiloma Zakinthos-saaren hiekkarannoilla

Kilpikonnasaarenakin tunnettu Zakinthos on Kreikan uusimpia matkakohteita. Joonian meren saariryhmän suurin ja eteläisin saari Zakinthos on kuuluisa paratiisimaisista hiekkarannoistaan. Saaren pääasialliset suomalaisten suosimat matkakohteet ovat Kalamaki ja Tsilivi. Zakinthosin luonto on vehreä oliivilehtoineen, ja sen ympäri onkin mukava lähteä retkeilemään.

Kalamaki

Kalamaki sijaitsee yhdeksän kilometriä pitkän rannan kupeessa. Kalamakin ranta on loivasti syvenevä, joten se soveltuu hyvin lapsiperheille. Vedet ovat kirkkaat ja mukavat uiskenteluun, snorklaamiseen ja sukeltamiseen. Ravintoloita ja tavernoja on riittävästi kylässä, joten matkailijalla ei ole tarvetta syödä hotellinsa ravintolassa.

Tsilivi

Itä-Zakinthoksen suosituin matkakohde lienee Tsilivi, joka sijaitsee 12 kilometrin päässä Kalamakista. Tsilivin hiekkaranta on myös matala, ja siellä vuokrataan aurinkotuoleja ja -varjoja kuten Kalamakissakin. Tsilivissä on viihtyisiä tavernoja, vaikka kaikki eivät ulospäin kovin ihmeellisiltä vaikuttaisikaan.

Nähtävää Zakinthoksella

Zakinthoksen nähtävyydet eivät ole suuria massaturismipaikkoja, mutta saarella on hieno nähdä ikimuistoisia paikkoja. Monille saaren nähtävyyksille järjestetään retkiä, ja ne ehtinee kaikki halutessaan käymään läpi yhden lomamatkan aikana. Salakuljettajien hylkyranta on ehdottomasti Zakinthoksen kuuluisin nähtävyys. Hylkyrannan poukama on piilossa vuorten juurella, ja sinne pääsee päivittäin järjestettävillä veneretkillä. Rannalla on puolittain hiekan peitossa oleva laivan hylky. Laivamatkoilla kannattaa tarkkailla vettä, sillä vedestä voi usein bongata kilpikonnia uiskentelemassa, koska kirkkaan veden ansiosta merenpohjan näkee useidenkin metrien syvyydessä.

Pohjois-Zakinthoksen Siniset luolat (Blue Caves) ovat myös kuuluisa nähtävyys. Sinisille luolille tehdään venekierroksia sään salliessa. Erityisen kauniiksi paikan tekee sininen vesi, jollaista on vaikea kuvitella olevankaan olemassa. Muita nähtävyyksiä ovat Stanin linna, Zanten kaupunki, Water Village -vesipuisto ja läheiset pienemmät saaret.

Matkat Zakinthos-saarelle

Lomamatkat järjestää matkoja Zakinthos-saarelle. Heidän valikoimaan kuuluvat Tsilivi ja Argassi. Lue lisää ja varaa oma matkasi: Lomamatkat » Zakinthos

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Kreikka

Matkajutut Kreikka »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0032689571380615|1721241748.6122|1721241748.6089