Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
3.8.2008 - Egypti

Luxor, Egypti - edullinen talviloma

Luxor, Egypti - edullinen talviloma

Kesä lähenee loppuaan, ja viikonlopun aikana ilmakin on muuttunut sateisemmaksi. Pian onkin aika suunnitella talvilomaa, ja varata matka ajoissa. Syksylläkin jaksaa paremmin töissä, kun tietää, että loma on taas tulossa. Yhtenä vaihtoehtona kannattaa harkita Egyptin Luxoria.

Luxorin kaupunki sijaitsee Niilin itärannalla Egyptissä, ja sen asukasmäärä on noin 150 000. Luxor on matkailukaupunki ja Egyptin tärkein matkailukohde. Faaraoiden Egyptin pääkaupunki oli Theba, jonka raunioille Luxor onkin rakennettu. Theban kukoistusajat alkoivat jo 3000 vuotta sitten. Tästä johtuen matkailijalla on nähtävänään paljon erilaisia historiallisia nähtävyyksiä: Kuningattarien laakso, Kuninkaiden laakso, Karnakin temppeli, Luxorin temppeli, Memnonin kolossit ja Kuningatar Hatsepsutin terassitemppeli. Tämän lisäksi kaupungin laidalla on muutama raunio: kuningas Ramses III:n temppeli ja Kuningas Seti I:n kuolintemppelin jäänteet.

Luxorin nähtävyyksiä

  • Kuningattarien laakso

Kuningattarien laaksoon on haudattu monet vanhan Egyptin kuningattaret ja prinsessat.  Kuningattarien laaksossa matkailijoita kiehtovat karut maisemat kuivuuden ja kuuman keskellä. Aluetta restauroitiin nelisen kymmentä vuotta, jonka seurauksena turistit pääsevät tutkimaan paikkoja, mutta edelleen monet kallioihin hakatut haudat ovat suljettuina yleisöltä.

  • Kuninkaiden laakso

Kuninkaiden laakso (Valley of the Kings) sijaitsee aavikon reunalla Luxorin läheisyydessä. Alue on kallioista laaksoa, jonne on haudattu monet Uuden valtakunnan Egyptin faaraot ja vaikutusvaltaiset miehet.

  • Karnakin temppeli

Karnakin temppelillä oli pinta-alaa aikoinaan 300 000 neliömetriä, josta vain osa on kaivettu esiin ja kunnostettu. Karnak on Luxorin suurin temppeli, ja se onkin maailman suurimpia ulkoilmamuseoita. Egyptissä oli monia jumalia, joista erityisesti Amon-jumalaa palvottiin juuri Karnakin temppelissä. Temppelialueella on valtavia patsaita ja Pylväspiha, jolla on peräti 134 massiivista pylvästä.

  • Luxorin temppeli

Luxorin temppelion melko pieni, mutta todella hyvä kuntoinen ja kaunis nähtävyys Egyptissä keskellä Luxorin kaupunkia. Tämä suosittu turistikohde on omistettu auringonjumalalle, Amon-Ralle.

  • Memnonin kolossit

Memnonin kolossit ovat ainoat jäännökset faarao Amenhotep III temppelistä. Kolossien oli tarkoitus valvoa temppeliä. Kolossit koostuvat suurista patsaista, jotka esittävät Amenhotep III:a, ja hänen jalkojen juurella on muutama pienempi patsas.

Luxorin kaupunkiin edullisesti

Luxor on viehättävä ja eksoottinen kaupunki, jonka antia ovat etenkin basaarikorttelit. Luxorissa on erityisesti monta mukavaa katukahvilaa, joista on kiva ihastella vieressä kulkevia hevoskärryjä. Luxor ei myöskään rasita kukkaroa pahasti, sillä halpoja matkoja on usein.

Lue lisää ja varaa Luxorin matka:  Lomamatkat » Luxor

Matkakertomus Luxorista

Käyttäjämme mistyli on kirjoittanut matkakertomuksen Egyptin matkastaan, jossa on myös kerrottu paljon Luxorista, ja sen nähtävyyksistä. Mukaan on liitetty paljon kuvia elävöittämään hänen laajaa tekstiään. Kannattaa ehdottomasti lukea "Egyptissä maalis-huhtikuussa 2008"-matkakertomus.

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Egypti

Matkajutut Egypti »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2023 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0034489631652832|1685951300.4673|1685951300.4638