Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
20.11.2013 - Saksa

Berliini - Kulttuuria entisen idän ja lännen jakajalla

Berliini - Kulttuuria entisen idän ja lännen jakajalla

Miltä kuulostaisi matka kulttuurien metropoliin? Kaupunkiin, joka ei koskaan nuku, jolla on pitkä historia, joka jakaa mielipiteitä? Kaupunkiin, josta on muodostunut taiteilijoiden ja liikemiesten kohtauspaikka ja joka on nykyaikainen miljoonakaupunki? Jos kiinnostuit kannattaa lähteä tutustumaan Berliiniin, Saksan tunteita herättävään pääkaupunkiin.

Berliinin historia on pitkä ja kaupunki toimi pitkään jaetun Euroopan symbolina. Itä ja länsi kehittyivät eri tahtia, mutta muurin kaaduttua on Berliinistä nopeasti kehittynyt intensiivinen, globaali miljoonakaupunki. Berliini kehittyy jatkuvasti ja sen leveät bulevardit, historialliset nähtävyydet, tasokkaat ravintolat, monipuolinen kulttuuri- ja viihdetarjonta ja lähes rajattomat ostosmahdollisuudet houkuttelevat jatkuvasti yhä enemmän turisteja.

kurfurstendammBerliiniin matkustavan tulee ensiksi valita kummalle puolelle tai oikeastaan mihin osaan kaupunkia tahtoo majoittua. Ensikertaa kaupungissa vierailevan ja ehkä ostoksista kiinnostuneen kannattaa valita hotellinsa läheltä kaupungin yhtä pääkatua, Kurfurstendammia. Kurfurstendam on itsessään ostoskatu, mutta sen varrella sijaitsee myös yksi Euroopan tunnetuimmista tavarataloista KaDeWe.

Tällä läntisellä alueella sijaitsee myös monia nähtävyyksiä. Berliinin uusin alue on nimeltään Mitte ja se oli aikoinaan ”ei kenenkään maata”. Nykyisin täällä sijaitsee kuitenkin uusimmat yökerhot ja trendikkäimmät baarit, joten Mitte sopii hyviin juhlijoille. Itä-Berliinin puolta on puolestaan kunnostettu nopeaa vauhtia ja sieltä löytyvät ehkä kaupungin merkittävimmät nähtävyydet. Myös hienoimmat, suurimmat ja kalliimmat hotellit sijaitsevat itäosan läheisyydessä. Itä on kulttuurinälkäisen valinta.

Museoita, shoppailua ja kulttuuria päiviksi

Berliinissä riittää tekemistä pidempäänkin lomaan ja se on loistava valinta, jos haluaa yhdistää sekä shoppailu- että kulttuurimatkan . Berliinillä on keisarillinen historia ja kaupungissa yhdistetään hyvin rohkeasti uutta ja vanhaa. Kaupungista löytyy yli 50 museota, joista mainitsemisen arvoisia ovat ainakin Pergamon ja DDR. Lisäksi Schloss Charlottenburgin palatsissa on laajat taideaarteet ja palatsin puistossa voi nauttia vaikka piknikistä. Lapsille ja eläinten ystäville Berliini tarjoaa yhden maailmansuurimmista ja Euroopan suurimman eläintarhan. Parhaimmat kaupat puolestaan löytyvät kolme kilometriä pitkältä Kurfurstendamilta (Ku´damm), kaupungin länsiosasta.

Jos shoppailun tai kulttuurikierroksen välissä tulee nälkä, tarjoaa Berliini keittiöitä ympäri maailmaa. Kaupungissa on paljon erilaisia ravintoloita ja kahviloita, jotka ovat keskittyneet Sauvignyplatzin sekä Ku´dammin ympäristöön. Berliinissä kannattaa kuitenkin tutustua myös saksalaisiin herkkuihin maistamalla perinteistä ”Sauerkraut mit Wüsrst”, jolloin saa hapankaalia ja makkaraa. Janon voi puolestaan sammuttaa vilkkaissa mutta viihtyisissä ”Kneipen” -oluttuvissa, joita sijaitsee ympäri kaupunkia. Hintatasoltaan Berliini on Suomen luokkaa, mutta ruoka ja juoma ovat halvempaa. Valuuttana Saksassa toimii euro.

 

Brandenburger Tor

Nähtävyyksiä Berliinissä

Nähtävää Berliinissä sitten riittää! Kaupungin ainutlaatuinen historia takaa toinen toistaan mielenkiintoisempia nähtävyyksiä. Top kymmeneen voidaan nimetä ainakin Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, Alexanderplatz, The East Side Gallyry, valtiopäivätalo, tuomiokirkko, tv-torni sekä lukuisat museot.

Nähtävyyksiin voi tutustua joko jalan, opastetulla jokiristeilyllä tai suositulla sightseeingbussilla, joka kiertää kaikki tärkeimmät nähtävyydet. Berliinin julkinen liikenne toimii loistavasti ja myös tavallisella bussilla pääsee lähestulkoon kaikkialle. Myös lastenvaunut ja jopa pyörätuolit on huomioitu julkisissa liikennevälineissä. Itä-Berliinissä liikkuu lisäksi raitiovaunut.

Berliini on ihastuttava yhdistelmä nykyaikaista metropolia ja boheemia taiteilijakaupunkia. Se on kansainvälinen miljoonakaupunki, jossa on kuitenkin kotoisa tunnelma. Berliiniin on helppo tehdä viikonloppumatka, mutta tekemistä riittää helposti viikoksikin. Kaupungissa on helppo liikkua ja kaikki toimii. Berliini on omatoimikohde, jonne matkoja voi varata esimerkiksi Ebookersin tai muun nettimatkatoimiston kautta.

Ebookers Ebookers - lennot + hotelli

TEKSTI: SARI SAARI
Kuvat: Berlin Tourismus & Kongress GmbH

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Saksa

Matkajutut Saksa »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0062830448150635|1716420821.9571|1716420821.9509