Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
6.3.2012 - Bulgaria

Pomorie, Bulgaria – Tuntemattoman matkakohteen salaisuudet

Pomorie, Bulgaria – Tuntemattoman matkakohteen salaisuudet

Bulgarian Pomorie lukeutuu hieman tuntemattomampiin matkakohteisiin Bulgariassa. Pomorie sijaitsee alle 20 kilometrin päässä Nessebarista etelään ja 18 kilometrin päässä Burgasista. Tarkalleen ottaen kaupunki sijaitsee niemimaalla meren ja Pomorie-järven välissä.

Nessebarin tapaan Pomorie on huomattavasti rauhallisempi lomakohde kuin esimerkiksi Bulgarian suosittu Sunny Beach. Kaupungin keskustassa on pieni ostoskatu sekä useita ravintoloita ja viihtyisiä kuppiloita. Palveluita Pomoriessa on selvästi vähemmän kuin Nessebarissa, mutta hyvä ravintola löytyy varmasti loman jokaiselle päivälle.

Ostoksille lähikaupunkeihin

Pomorie ei ole varsinaisesti shoppailijan unelma, sillä ostosmahdollisuudet ovat varsin rajalliset, vaikka kyllä paikan päältä helposti matkamuistot löytää. Sen sijaan vaatteita ja halpaa tavaraa etsivän kannattaa ennemmin suunnata paikallisbussilla Nessebariin tai Burgasiin, joissa ostosmahdollisuudet ovat huomattavasti paremmat ja ostoksia voi tehdä lähes joka kadun kulmassa. Toisaalta huvitusten ja ostosmahdollisuuksien nähyydestä johtuen Pomorie on pysynyt rauhallisena ja omaleimaisena kaupunkina.

Bulgariaan matkaavan kannattaa huomioida, että tyypillisesti luottokortit eivät kelpaa maksuvälineenä, joten paikallista valuuttaa kannattaa varata mukaan jo kotimaassa. Rahaa voi kuitenkin vaihtaa pankeissa, jos rahat loppuvat kesken matkan.

Rantalomaa vai nähtävyyksiä?

Pomorie BulgariaBulgaria ja Pomorie ovat loistavia rantalomakohteita, joissa hintataso on selvästi matkailijan kannalta edullisempi kuin Suomessa. Kaupungin edustan rantaviiva on noin seitsemän kilometriä pitkä. Hiekkarannan hiekka sisältää runsaasti mineraaleja, jonka johdosta merivedessä kylpeminen on terveellistä. Hiekkaranta on matala, joten se soveltuu myös hyvin lapsiperheille. Upeiden hiekkarantojen lisäksi kannattaa käydä tarkastamassa Pomorien alueen nähtävyyksiä.

  • Kirkot

    Pomoriessa on kaksi vanhaa kirkkoa. Kirkastumisen kirkko (Transfiguration Church) oli 1700-luvulla kaupungin ensimmäisiä rakennuksia. Kirkastumisen kirkko on tyypillinen ortodoksinen kirkko, jossa seiniä koristavat ikonit. Kikon osoite on "Khan Koubrat"street No 3. Pyhän Marian kirkko (Holy Assumption Church) on toinen kaupungin kirkoista, mutta huomattavasti edellistä tylsempi nähtävyys.
  • Pomorien historian museo

    Pomorien vanhakaupungissa sijaitseva kaupungin historiaa esittelevä museo kattaa kaikkiaan noin 2500 esineen kokoelman aina antiikin ajoilta keskiaikaan. Kaupunkia ovat hallinneet niin antiikin kreikkalaiset, roomalaiset, bysanttilaiset ja ottomaanit, joten myös historiallisia esineitä löytyy paljon eri aikakausilta. Museo on avoinna arkipäivisin.
  • Suolamuseo (Salt Museum)

    Koko Itä-Euroopan ainut suolamuseo sijaitsee Pomoriessa. Vuonna 2002 avatun suolamuseon toiminta on mahdollistettu EU:n tuella. Nimensäkin mukaan museo esittelee suolan tuotannon historiaa aina antiikin ajoilta nykypäivään. Suolan tuotanto on työllistänyt kaupunkilaisia aina antiikin ajoilta asti, jolloin suola on ensiarvoisen tärkeää elintarvikkeiden säilyttämisen kannalta. Museossa on esillä työkaluja, joilla suolaa on tuotettu.

Matkat Pomorieen helpoiten matkatoimistolta

Pomorien valmismatkoja järjestää Suomesta Apollomatkat, jonka valikoimissa on kaksi hotellia: Sunset Resort ja Festa Pomorie. Pomorie sijaitsee noin 20 minuutin päässä Burgasin lentokentästä, joka on kaikkein lähin lentokenttä myös omatoimisesti matkustettaessa. Myös paikallisbussilla pääsee liikkumaan Burgasin ja Sunny Beachin suunnilta, jos haluaa yhdistää pidempään matkaansa kierroksen Pomoriessa.

Lue lisää matkakohteesta ja tarkista matkojen hinnat:
Apollomatkat » Pomorie
» Pomorien äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Bulgaria

Matkajutut Bulgaria »

Hotelleja matkakohteessa

(3 tähden hotelli)

Perun

alk. 320€
(4 tähden hotelli)

Bilyana

alk. 575€
(4 tähden hotelli)

Mirage Apartments

alk. 640€
(4.5 tähden hotelli)

Mirage Hotel

alk. 593€
(3 tähden hotelli)

Aphrodite

alk. 682€
(2 tähden hotelli)

Elena

alk. 465€

Näytä lisää hotelleja »

Nopeat äkkilähdöt

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2023 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0057568550109863|1696154924.7619|1696154924.7562