Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
29.5.2011 - Dominikaaninen tasavalta

Dominikaaninen tasavalta paras matkakohde hinta-laatusuhteessa

Dominikaaninen tasavalta paras matkakohde hinta-laatusuhteessa

Budget Travel -lehden 160 000 lukijaa äänestivät Dominikaanisen tasavallan parhaaksi matkakohteeksi 2010 hinta-laatusuhteella mitattuna. Valinnan tukena matkailijat kiittelivät erityisesti viehättäviä kyliä ja kaupunkeja, tyylikkäitä keskustoja sekä ystävällistä ja lämminhenkistä paikallisväestöä. Näin ollen Dominikaanista tasavaltaa kannattaa harkita matkakohteeksi, jos etsii eksoottista sekä edullista matkakohdetta samassa paketissa. Hintataso on kaikkialla maassa varsin alhainen, ja valuuttana toimii paikallinen peso.

Dominikaanisen tasavallan sää on lämmin kuukaudesta riippumatta, joten päivän ylimmät keskilämpötilat kipuavat joka kuukausi 30 asteen tietämille. Kuitenkin ilmastosta johtuen maassa sataa varsin paljon keväällä ja syksyllä. Matkalle lähtemistä kannattaa harkita uudemman kerran kesäkuusta marraskuuhun, jolloin alueella on sadekausi ja suurempi riski kehittyä trooppisen hurrikaanin keskipisteeksi. Dominikaanisen tasavallan upeat paratiisirannat houkuttelevat turisteja viettämään rantalomaa auringon paistaessa. Rantalomailun ohella maa on myös yksi loistavista golfpelaajien matkakohteista, sillä loisteliaita golfkenttiä löytyy lukuisia.

Tasavalta itsenäistyi 1844 eli huomattavasti ennen muita Karibianmeren valtioita, joten sinne on kehittynyt varsin monimuotoinen ja omaleimainen kulttuuri. Dominikaaninen tasavalta on saanut vaikutteita niin afrikkalaisilta, arawakeilta, espanjalaisilta kuin myös ranskalaisilta. Väestöstä suurin osa on mulatteja, joten valkoiset ja mustat ovat vähemmistöjä maassa. Itse Kristoffer Columbus oli maan ensimmäinen turisti vuonna 1492, jolloin alkoi Dominikaanisen tasavallan kehittyminen monipuoliseksi yli neljän miljoonan matkailijan vuotuiseksi matkakohteeksi.

Nähtävyydet & retket

Dominikaanisen tasavallan retket ja nähtävyydetVuoristoinen alue soveltuu hyvin vaelteluun, mutta kaikkien ei tarvitse vaeltaa aivan vuorten huipuille asti, jotka toisaalta tarjoavat haasteita kiipeilyn ystäville. Dominikaanisen tasavallan maa-alasta peräti 25% on luokiteltu suojelluiksi kansallispuistoiksi, joissa on helppo kohdata paikallinen luonto. Upeat vesiputoukset ovat vaellusretkien parhaita nähtävyyksiä. Upeat vanhat kylät ja kaupunkien idyliset vanhat osat tuovat matkailijan lähelle historiaa.

Snorklaaminen ja sukellus ovat suosittuja aktiviteetteja, sillä eri puolilta saarta löytyy runsaasti onkalomaisia luolia, riuttoja ja laivanhylkyjä. Eri matkakohteista järjestetään myös retkiä, joilla lähdetään merelle katselemaan valaita. Dominikaaninen tasavalta on myös hyvä matkakohde aloittaa Karibian risteily, joka on helppo yhdistää esimerkiksi viikon lomaan saarella.

Matkat

Kaiken kaikkiaan lämminhenkinen Dominikaaninen tasavalta on loistava matkakohde, jossa myös osa matkailijat.netin käyttäjistä on viihtynyt. Kannattaa lukea matkakertomukset Dominikaanisesta tasavallasta, joista löytyy kokemuksia ja vinkkejä omaa matkaa silmällä pitäen. Viikon matkan sijaan kannattaa harkita kahden viikon matkaa, sillä lentomatka on varsin pitkä sekä aikaero Suomeen verrattuna on kesällä -9 tuntia ja talvella -8 tuntia. Dominikaanisen tasavallan hotellit ovat pääasiassa huippuluokkaa, mutta kuitenkin edullisia hyvän hinta-laatusuhteen puitteissa.

Maassa on kuusi lentokenttää, joista osa on aktiivisessa turistikäytössä. Air Berlin lentää Helsingistä suoraan Punta Canaan ja välilaskuilla Puerto Plataan. Myös Santo Domingo Las Americasiin ja Santiagoon on mahdollista löytää lennot netin lentohakukoneilla. Erityisesti American Airlinesin tai Delta Airlinesin siivillä on mahdollista löytää lentoja esimerkiksi New Yorkista tai Miamista Santiagoon.

Matkalle lähtevän kannattaa katsoa Ulkoasianministeriön -sivuilta Dominikaanisen tasavallan matkustustiedote. Jonkin verran pakettimatkoja voi löytyä esimerkiksi seuraavian matkatoimistojen valikoimista: Aurinkomatkat, Aventure, Finnmatkat, Kaleva Travel, Olympia ja Tjäreborg. Dominikaanisen tasavallan karttaan kannattaa tutustua maan kotisivuilla: http://www.godominicanrepublic.com/rd/. Karttaan on merkitty nähtävyyksiä ja matkakohteita, joita on helppo selata suurentamalla ja liikuttelemalla karttaa.

Kuvat: godominicanrepublic.com

Matkajuttuja maasta: Dominikaaninen tasavalta

Matkajutut Dominikaaninen tasavalta »

Hotelleja matkakohteessa

(4 tähden hotelli)

Grand Paradise Playa Dorada Beach Resort

alk. 1130€
(4 tähden hotelli)

Gran Ventana Beach Resort

alk. 1255€
(4 tähden hotelli)

Bluebay Villas Doradas

alk. 1195€

Nopeat äkkilähdöt

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2022 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.005918025970459|1660130306.4991|1660130306.4931