Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
9.11.2010 - Egypti

El Gouna on tuorein Egyptin lomakylistä

El Gouna on tuorein Egyptin lomakylistä

El Gouna sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Hurghadan keskustasta ja 40 kilometrin päässä Hurghadan kansainväliseltä lentokentältä. Kylässä on kaikki tarpeellinen kävelymatkan päässä. Myös golfia voi pelata aivan El Gounan keskustassa, jossa on 18-reikäinen golfkenttä kanavien ympäröimänä.

Kaupat ja ravintolat sijaitsevat pääasiassa Kafr El Gouna -kyläkeskuksessa, mutta myös värikkäässä ja modernissa huvivenesatamassa on paljon uusia ravintoloita. Hotellit El Gounassa on pääasiassa varsin loisteliaita viiden tähden hotelleja, joissa on omat laadukkaat ravintolat. Kannattaa kuitenkin iltaisin lähteä syömään myös muihin kuin oman hotellin ravintolaan, niin pääsee tutustumaan myös tunnelmalliseen iltaelämään.

Lapsiperheille El Gouna on hyvä valinta matkakohteeksi, sillä leikkipaikkoja ja uima-altaita on riittämiin. Monet retket toisaalta ovat pitkien bussimatkojen päässä, joten lapsiperheen kannattaa harkita rantalomaa ennemmin kuin matkaa, jolla tutustutaan pidemmän matkan päässä oleviin nähtävyyksiin.

Nähtävyydet & retket

El Gouna on järjestelmällisesti rakennettu ja organisoitu kylä, jonka arkkitehtuuri noudattaa perinteisten holvikaarien, kupolien ja okranväristen julkisivujen linjaa. Perinteinen arkkitehtuuri on itsessään nähtävyys, mutta vanhimmat ja upeimmat historialliset nähtävyydet ovat bussimatkan päässä El Gounasta. Myös kylässä ristiinkulkevat kanavat sekä viheralueet luovat kauniin kuvan vaihtelevasta ympäristöstä. Venetaksit kuljettavat matkailijoita pitkin El Gounan kanavia ja esimerkiksi vieressä olevan Zeytuna -saaren upealle hiekkarannalle.

Punainenmeri on suosittu sukelluskohde, joten myös El Gouna lukeutuu Egyptin parhaisiin sukelluskohteisiin. Sukellusretkiä voi kysyä suoraan oman hotellin vastaanotosta tai matkanjärjestäjältä. Abu-Nuhan ja Rossalie Mullerin -hylyt ovat kiinnostavimpia sukellusnähtävyyksiä pohjoisella Punaisellamerellä.

Todelliseen luonnonrauhaan haluavan kannattaa suunnata veneellä Tawila Island -saarelle, jossa voi bongata delfiinejä uiskentelemassa parvina saaren ohi. Tawila Island on myös yksi parhaista paikoista harrastaa snorklaamista El Gounan lähellä.

El Gounan sää on lämmin ympäri vuoden, mutta talvisin on hieman kylmempää kuin kesällä. Talvellakin sää suosii uimista hiekkarannoilla, mutta yöllä voi olla toisinaan hieman viileämpää. Hintataso El Gounassa on osassa ruokapaikoista varsin edullista kuin myös kopiotuotteita myyvissä kojuissa hinnat ovat melko alhaalla.

Omatoimimatka vai matkatoimiston mukana?

Kannattaa huomioida, että Egyptiin tarvitset noin 15 euron hintaisen viisumin. Joillakin matkatoimistoilla viisumin hinta sisältyy matkan hintaan, kun taas toisilla matkatoimistoilla viisumi maksaa erikseen. Jos matkaat omatoimisesti niin muista myös viisumi. Omatoimimatkailijan kannattaa etsiä edullisia lentoja Hurghadaan, josta pääsee taksikyydillä tai bussilla El Gounan -lomakylään. Kannattaa tarkistaa seuraavat äkkilähdöt El Gounaan, jos haluat nopeasti matkalle.

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Egypti

Matkajutut Egypti »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2023 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0037400722503662|1685946480.2721|1685946480.2684