Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
14.10.2010 - Egypti

Hurghadan matkalla aurinkoa ja nähtävyyksiä

Hurghadan matkalla aurinkoa ja nähtävyyksiä

Hurghadan matkat ovat yhä suositumpia kaupungin kasvaessa ja hotellien lisääntyessä. Alueella ei varsinaisesti ole talvi- tai kesäkausia, joten Hurghadan säät sallivat leppoisan lomailun niin talvi- kuin myös kesälomamatkalla.

Vaikka matkailukausi jatkuu läpi vuoden, niin kesällä on silti kuumempaa, sillä lämpötilat nousevat yli 45 asteen lähes päivittäin. Kesä onkin ehkä enemmän rantalomailijan mieleen, jos matkakohteena on Egyptin Hurghada. Talvella ilmasto on viileämpi, mutta päivisin aurinko sallii rantalomailun ja uiskentelun meressä. Kuitenkin yöt voivat olla melkoisen kylmiä talvella.

Rantaviivaa 40km

Hurghadan edustalla on 40 kilometriä pitkä ranta, joten monet hotellit ovat myös aivan rannan äärellä. Hurghada onkin yksi Egyptin suosituimmista rantalomakohteista. Läheisistä ranta-alueista ainakin Megawish, Beach Albatross ja Arabia ovat hyviä hiekkarantoja lasten kanssa lomailuun. Edelliset rannat ovat pitkiä ja matalia - Albatross on myös hyvä ranta snorklailuun.

Hurghadan rantaviiva

Talvikausi onkin ehkä parasta aikaa lähteä tutkailemaan Egyptin nähtävyyksiä ja ihmeellisyyksiä. Kannattaa kuitenkin huomata, että itse Hurghadassa ei ole kovinkaan paljon nähtävää, vaan nähtävyydet ovat bussiretkien päässä.

Sukellusretket

Merenpohjan kauniit koralliriutat tekivät Hurghadasta suositun matkakohteen, joten lähellä on mahdollisuuksia sukellella ja snorklata ihmeellistä merenpohjaa tutkien. Sukeltajat ovat innostuneet myös monista vanhoista laivojen hylyistä, joita alueella on varsin runsaasti.

Paikalliset yritykset ja muut matkanjärjestäjät tekevät erilaisia retkiä Hurghadasta muualle Egyptiin tai sen saaristoon. Yksi suosituista snorklausretkistä on päivä retki autiolle Gifun saarelle. Gifun saaren ympäristössä on värikkäitä koralleja sekä kaloja. Retken aikana voi hyvällä tuurilla päästä uiskentelemaan delfiinien kanssa.

Muita retkiä ja nähtävää

Moottoripyöräretki beduiinikylään tarjoaa vaihtoehdon tutustua aavikkomaisemiin. Moottoripyöräretken aikana on mahdollista ratsastaa myös kamelilla. Vastaavia retkiä tehdään myös maastoautoilla, jolloin beduiinien elintavoista ja kulttuurista pääsee oppimaan samalla, mutta kulkuväline on vain eri. Lisää valmiita retkiä voi tutkia esimerkiksi osoitteessa: http://www.city-discovery.com/fi/cd_kaupunki_Hurghada

Pyramideista kiinnostuneen kannattaa suunnata Luxoriin, jonne on noin viiden tunnin bussimatka. Luxorissa voi tutustua sellaisiin nähtävyyksiin kuin Kuninkaiden laakso, Kuningattarien laakso, Luxorin temppeli, Karnakin temppeli tai Memnonin kolossit.

Matkat

Hurghadan matkat kuuluu usean matkatoimiston lomavalikoimaan. Etenkin talvella kannattaa yrittää bongata äkkilähdöt Hurghadaan, mutta ennalta varattu matka takaa varman pääsyn lomalle haluttuun aikaan.

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Egypti

Matkajutut Egypti »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2023 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0051119327545166|1685950284.9512|1685950284.9461