Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
3.10.2010 - Egypti

Luxorin matka historiallisessa kaupungissa

Luxorin matka historiallisessa kaupungissa

Egyptissä Niilin itärannalla sijaitseva Luxor on ohdannainen arabian palatseja tarjoittavasta sanasta, joten jo nimen perusteella voi arvata, että kyseessä on historiallisesti merkittävä paikka kaikkine nähtävyyksineen. Luxoria onkin usein kutsuttu esimerkiksi suureksi ulkoilmamuseoksi.

Luxor on kasvanut vuosien saatossa historiallisesti merkittävän Theban raunioiden paikalle, joten kaupungin historian voidaan laskea alkaneen jo noin 3000 vuotta sitten. Luxor on Egyptin tärkein matkailukaupunki, jonka väkiluku on noin 150 000 ihmisen paikkeilla. Tunnettuja faaraoiden jälkeen jättämiä nähtävyyksiä ovat Kuninkaiden laakso, Kuningattarien laakso, Karnakin temppeli, Luxorin temppeli ja Memnonin kolossit. Lisää näistä voit lukea Luxorin nähtävyydet -jutusta.

Liikkuminen

Hyväkuntoisen matkailijan kannattaa harkita pyörän vuokraamista liikkumista varten. Luxorissa on useita liikkeitä ja hotelleja, jotka vuokraavat pyöriä. Pyörällä liikkuessa kannattaa olla varovainen, sillä paikallinen liikenne voi olla melko nopeaa ja vaarallista kokemattomalle tai kokeneemmallekin pyöräilijälle. Toinen vaihtoehto on vuokrata kiinalaistyyppinen hieman kevytmoottoripyörää suuremmalla moottorilla varustettu moottoripyörä. Paikalliset eivät käytä kypärää, mutta kypärän käyttö on enemmän kuin suositeltavaa Luxorin kaduilla kaasuteltaessa.

Luxorin taksit eivät käytä mittareita, vaan hinnat sovitaan etukäteen tai katsotaan ohjeellisesta hinnastosta. Tinkimällä voi saada kyydin edullisemmaksi silloin kun muita turisteja ei ole lähettyvillä nousemassa samaan taksiin. Minibussi on perin paikallinen tapa liikkua. Minibussit ovat myös halvin vaihtoehto päästä paikasta toiseen Luxorissa.

Ostokset

Luxorissa on paljon palveluita ja liikkeitä. Voit shoppailla egyptiläisissä kaupoissa tai nauttia hyvästä seurasta teehuoneilla, kahviloissa ja ravintoloissa. Kauppoja on ympäri kaupunkia, mutta Luxorin oma basaarialue souk kulkee Luxorin temppelin takana. Ostoksilla kannattaa hankkia matkamuistoksi ja tuliaisiksi paikallisia tuotteita, kuten mausteita, käsitöitä ja hajuvesiä.

Basaarialuella kuljeskellassa tulee sellainen olo, että olisi hetkessä siirtynyt 2000 vuotta taaksepäin ajassa. Vanhahtavan tunnelman lisäksi myös kaupustelutavat ovat erilaiset. On täysin normaalia, että yhden ostoksen tekeminen voi kestää tunteja, sillä luxorilainen tinkimiskulttuuri elää varsin voimissaan. On myös täysin normaalia, että kauppiaan kanssa nautitaan teetä ja keskustellaan ostettavan tavaran hinnasta hyvinkin tarkkaan. Tinkiminen voi tuntua hankalalta tai oudolta, jos et ole tottunut tällaiseen osteluun.

Matkat

Luxorin matkoja voidaan tehtä omatoimisesti varaamalla hotellit ja lennot itse, mutta useat matkatoimistot järjestävät talvella pakettimatkoja Luxoriin.

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Egypti

Matkajutut Egypti »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0060610771179199|1716781166.7848|1716781166.7787