Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
23.6.2010 - Saksa

Münchenin nähtävyydet ja Oktoberfest

Münchenin nähtävyydet ja Oktoberfest

München on Saksan kolmanneksi suurin kaupunki, joka tunnetaan ympäri maailmaa maailman suurimmasta olutfestivaalista, Oktoberfestistä. München on kuitenkin hyvä matkakohde ympäri vuoden, myös muillekin kuin oluen ystäville. 

München tunnetaan myös kulttuuritarjonnastaan ja muodistaan: Keskustan komeat ostoskadut ja hienostoputiikit tarjoavat nähtävää ja ostettavaa. Parasta ostosaluetta on Marienplatzin ja Karlsplatzin väliin jäävä alue. 

München on selkeästi rauhallisempi ja ystävällisempi lapsiperheille kuin villi ja raju Berliini. München on hillityn tyylikäs kaupunki.   

Nähtävyydet

 • Kirkot

  Münchenin kuuluisimpia nähtävyyksiä ovat jättimäiset ja upeat kirkot. Kuuluisin kirkoista lienee katolinen Frauenkirche, jonka läheltä taasen löytyy suuri renessanssikirkko Michaleskirche. Tyylisuunnaltaan italialaista barokkia edustaa Theatinerkirche, joka sijaitsee Odeonsplatzin edustalla.
 • Museot

  Münchenin museot ovat erittäin tunnettuja. Niistä legendaarisimpia lienevät muun muassa Alte ja Neue Pinakothek. Altessa näytillä on taidetta sekä saksalaisilta että flaamilaisilta mestareilta. Alten parasta antia ovat laajat kokoelmat Rubensia. Neue Pinakothekissa esitellään 1700-1900 -lukujen maalaustaidetta. Mukavaa vaihtelua taidemuseoille tuo esimerkiksi BMW-museo.
 • Puistot

  Münchenissä sijaitsee lukuisia puistoja. Niistä kenties huomattavin on 3,7 neliökilometrin Englischer Garten, joka sijaitsee lähellä ydinkeskustaa. Se on pinta-alaltaan yksi Euroopan suurimmista kaupunkipuistoista. Vanhin Münchenin puistoista on Hofgarten, jolla on historiaa aina 1500-luvulle saakka. Myös Emanuel von Seidl:n suunnittelema eläintarha Tierpark Hellabrunn on vierailun arvoinen.
 • Olympia-stadion ja sitä ympäröivä Olympia-puisto

  Vuoden 1972 olympialaisia silmällä pitäen rakennettu 3 neliökilometrin laajuinen urheilualue ja 290-metrinen linkkitorni ovat vaikuttavia näkyjä.
 • Hofbräuhaus

  Hofbräuhaus tai tarkemmin Staatliches Hofbräuhaus tai Hofbräu München on tunnettu Saksan liittotasavallan omistama panimo. Nimi juontaa juurensa pitkälle Bavarian kuningaskunnan historiaan. Panimo omistaa Hofbräuhaus am Platzl:n ja Hofbräukeller:n.
 • Nymphenburgin linna

  Nymphenburgin linna sijaitsee vain noin 6 kilometrin päässä Münchenin keskustasta. Euroopan kauneimmaksi kehuttu palatsialue toimi pitkään Baijerin kuninkaiden kesäasuntona. Lisäksi Nymphenburgin linna on Ludvig II:n syntymäpaikka.

Syöminen

Münchenin erikoisuuksia ovat Weisswürste-makkarat, jotka tarjotaan makean sinapin kera ja Schweinebraten, joka on paistettua porsasta knödelin ja kaalin kera. Jälkiruokana paikalliset suosivat erityisesti pretzeleitä.  

Oktoberfest

Oktoberfest on kaksiviikkoinen jättiläismäinen olutfestivaali, joka pidetään joka vuosi syyskuun ja lokakuun vaihteessa. Tapahtumapaikkana toimii Münchenin Theresienwiesenin aukio. Oktoberfest on maailman suurin kansanjuhla, johon osallistuu vuosittain jopa 6 miljoonaa ihmistä. Istumapaikkoja on kuitenkin vain 100 000 ihmiselle. Mielenkiintoista on myös huomata, että jopa 30 prosenttia müncheniläisten olutpanimoiden koko vuoden tuotannosta kulutetaan näiden kahden kostean viikon aikana Oktoberfesteillä.

Hotellit & Majoitus

Münchenin hotellit sijoittuvat hintaskaalaan tasaisesti: Tarjolla on niin edullisia hotelleja, kuin kalliita luksushotellejakin. Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että majoitus on kaupungin joka kolkassa kuitenkin turvallista. Rautatieaseman läheisyydessä on useita pienempiä kohtuuhintaisia hotelleja, mutta alueena tämä ympäristö on Münchenin levottomimpia. Varaa hotellit ja halvat lennot Müncheniin hyvissä ajoin etenkin, jos olet menossa Oktoberfesteilla.

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Saksa

Matkajutut Saksa »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2023 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.019734144210815|1695950413.2528|1695950413.2331