Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
21.6.2010 - Kreikka

Analipsi, Kreikka - Rauhallinen rantaloma Pohjois-Kreetan Analipsissä

Analipsi, Kreikka - Rauhallinen rantaloma Pohjois-Kreetan Analipsissä

Kreeta on ollut suosituimpia Kreikan ja Välimeren matkakohteita jo usean vuoden ajan. Kreeta on suosittu matkakohde, sillä alueella on harvoin pilviä ja sateita, joten rannalla makoilu on yhtä aurinkoa koko kesän. Toisaalta Kreetalla voi aktiivinen matkailija tutustua myös ihastuttavaan antiikin tarustoon ja mytologiaan.

Kreetalaista kyläelämää

Analipsi on yksi pienimmistä Kreetan matkakohteista, joka kuuluu suomalaisten matkatoimistojen lomatarjontaan. Pohjois-Kreetan Analipsi onkin varsin rauhallinen matkakohde, jossa voi tutustua myös aitoon ja alkuperäiseen kreetalaiseen elämään. Suurin kohtauspaikka Analipsissa on kylän pääkatu, jossa on bussipysäkki, tavernoja ja kahviloita.

Meren rannalla sijaitseva Analipsi on vanha kalastaja- sekä maalaiskylä, jossa on kohtuullisen vähän hotelleja. Näin ollen Analipsistä ei ole vielä tullut suuri turistikeskittymä, vaan kylässä on mukava nauttia rauhallisesta kreikkalaisesta kyläelämästä, jolloin myös äänet hiljenevät noin 11 aikaan. Myös paikalliset asukkaat ovat kohteliaita ja matkailijan kannattaakin varautua vastaamaan analipsilaisen kutsuun tulla nauttimaan lasillinen kodin terassille.

Autolla tai retkille

Analipsissä voi vuokrata hyvin esimerkiksi skootterin ja lähteä tutkimaan lähiseutua. Mikäli pidemmät saarikierrokset kiinnostavat, niin kannattaa osallistua matkatoimiston retkille tai vuokrata auto. Autolla on helppo lähteä itse ajelemaan vuoriston ylitse, mutta matkailijan kannattaa välttää teitä, joiden mainitaan olevan päällystämättömiä. Paikalliset ajavat melko kovaa liikenteessä, joten kannattaakin vain itse ajella omaa rauhallista tahtia, jotta lomamatka ei lopu kesken ikävissä merkeissä.

Analipsi sijaitsee varsin lähellä Kreetan historiallisia nähtävyyksiä. Pääset bussilla vartissa Hersonnissokseen, jossa on Itä-Kreetan parhain huvielämätarjonta ja ostosmahdollisuudet. Myös retket Lassithin tasangolle ja Knossokselle ovat varsin lähellä. Lassithin tasangolla voit tutustua Zeun syntymäluolaan ja satoihin pieniin vesimyllyihin.

Ranta

Analipsin äärellä on viihtyisä ja siisti hiekkaranta, jolla voit löhöillä aurinkotuolissa ja hypätä välillä virkistymään mereen. Rannan merivesi on puhdasta, kuten muuallakin Välimerellä. Hiekkarannan reunustaa hallitsevat hoidetut viheralueet ja kivitetyt polut. Analipsin ranta on pitkä ja avara, joten tilaa on hyvin turisteille.

Matkat Analipsiin

Analipsi on varsin pieni matkakohde, joten myös sen matkat loppuvat varsin nopesti, sillä useat turistit haluavat päästä nauttimaan rauhallisesta rantalomasta Analipsissa. Kannattaakin varata oma loma ajoissa, mutta myös kesäaikaan yrittää löytää äkkilähdöt Kreetalle, mikäli varaaminen on jäänyt liian myöhään tai haluat muuten yrittää löytää halvan matkan vasta kesällä. Suomalaisista matkatoimistoista ainakin Finnmatkat järjestää matkoja Analipsiin.

Lue lisää ja varaa Kreetan matkoja:  Lomamatkat » Kreeta

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Kreikka

Matkajutut Kreikka »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0048341751098633|1716420233.0039|1716420232.9991