Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
9.4.2010 - Kreikka

Patmos on kauneinta osaa Kreikan saaristoa

Patmos on kauneinta osaa Kreikan saaristoa

Patmoksen pyhä saari kuuluu Dodekanesian saariryhmään ja se tunnetaan myös nimellä "Egean Jerusalem", koska sen uskonnollinen merkitys perustuu apostoli Johanneksen saapumiseen saarelle vuonna 95. Pinta-alaltaan saari on pieni, vain noin 34 neliökilometriä. Vakituisia asukkaita Patmoksella on noin 3000. Patmos onkin yksin Egeanmeren pienimmistä asutuista saarista ja se koostuu kapeasta vuoristoisesta maakaistaleesta. 

Nykyään Patmos on Kreikan saaristoa kauneimmillaan. Johanneksen ilmestyksen tapahtumapaikkana toiminut Patmos on todellinen elämys, josta jokainen saa varmasti irti jotakin. 

Patmoksen saaren pienet kylät

  • Hora on keskiaikainen kylä, joka on keskittynyt täysin Pyhän Johanneksen luostarin ympärille. Talot ovat valkoisia ja edustavat Egeanmeren saarten rakennustyyliä. Horaan pääset helposti bussilla tai taksilla. Kylä tarjoaa matkaajalle useita baareja ja ravintoloita.
  • Skala on Patmoksen suurin asumiskeskittymä ja turistien pääkohde. Skalasta on päivittäin veneyhteydet lähisaarille ja rannoille.
  • Grikos on pieni kalastajakylä vain noin viiden kilometrin päässä Skalan satamasta. Grikos tarjoaa Patmoksen parhaat vesiurheilumahdollisuudet.
  • Kampos sijaitsee aivan erään saaren kauneimman hiekkapoukaman lähistöllä, noin 5 ja puolen kilometrin päässä Skalasta.

 

Tutustu Raamatun kuuluisiin kohteisiin

Skalan tien varrella sijaitsevassa kirkossa on luola, jossa evankelista Johannes kuuli Jumalan äänet, enkelit, pasuunat ja tähdenlennot. Ne ennustivat maailmalle lopun aikoja, joista myöhemmin muotoutui Johanneksen ilmestys, Raamatun viimeinen kirja. Matka Skalan tietä pitkin taittuu helpoiten bussilla tai edullisesti taksilla, mutta hyväkuntoiset voivat vaeltaa tunnin pituisen matkan kävellen. Merinäköala on henkeäsalpaava ja todella kokemisen arvoinen. 

Rannat Patmoksella

Patmoksen saarelta löytyy noin kymmenkunta erikokoista uimarantaa. Näistä tunnetuimmat ovat eteläpuolen lahdessa sijaitseva upea Psili Ammosin ranta, Skalan pienehkö sorapohjainen hiekkaranta ja Kamposin ranta muutamaa kilometriä pohjoisempana. Psili Ammosin rannalle pääsee Skalasta liikennöivillä veneillä nopeasti. 

Iltaelämä

Skalasta löytyy muutama baari ja disko, mutta muuten saaren yöelämä on rajoitettua ja rauhallista. Ravintoloita ja kahviloita löytyy satamakadulta ja viereisistä kortteleista. Suosittelemme vierailua Choraan, josta löytyvät saaren maineikkaimmat ravintolat ja lumoava näköala yli koko saaren. 

Matkustus

Bussimatka lentokentältä Samoksen satamaan kestää noin 15 minuuttia, josta pääset laivalla Patmokselle noin 3 tunnissa 30 minuutissa. Laivan lähtöä saattaa kuitenkin joutua odottamaan. Kuljetus sisältyy matkan hintaan. Samoksen matkoja voit etsiä seuraavasta linkistä: Lomamatkat » Samos

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Kreikka

Matkajutut Kreikka »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2023 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0058150291442871|1695949303.9698|1695949303.964