Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
28.2.2010 - Kreikka

Kokkari, Samos - Rantaelämää Samoksen lumoavalla Kokkarilla

Kokkari, Samos - Rantaelämää Samoksen lumoavalla Kokkarilla

Kokkarilla tunnet Samoksen perinteisen intiimin tunnelman ja aidon kreikkalaisen kyläelämän. Luonto on kaunista ja puhdasta, matkaajalla ei ole huolen häivää - hermot rentoutuvat ja olo on raikas ja virkeä.
 
Kokkari sijaitsee Samoksen saaren pohjoisosassa, noin kymmenen kilometrin päässä saaren suurimmasta kaupungista. Se sijaitsee havu- ja oliivipuiden ympäröimällä vehreällä alueella, jossa myös viinitilat ovat runsaat ja lukuisat. Kylän nimi juontaa juurensa aikoinaan tuotetuista suurista sipulimääristä. Kokkari on toiminut myös kalastajakylänä, jonka niemen kärjessä on pitkä kiviranta ja suojaisa poukama.
 
Vanhoissa asiakirjoissa Kokkaria kutsutaan nimellä Krokari. Vuonna 1900 Kokkarissa oli vain 167 taloa ja 745 asukasta, joista suurin osa työskenteli viinitarhoissa ja oliiviviljelmillä.
 
Kokkarissa yksinkertaiset kreikkalaiset asuintalot ovat täydellisessä sopusoinnussa modernien hotellien ja myymälöiden kanssa. Kylä on pieni, joten kaikki palvelut ovat kätevästi kävelymatkan päässä. Rantakadun varrelta löydät runsaasti baareja ja ravintoloita, joista näet Egeanmeren kauniit auringonlaskut. Lisäksi sataman vieressä sijaitsee pieni kylätori, jonka ympäristöstä löydät Kokkarin pienet ja kapeat kujat, kalkitut talot ja lumoavat viiniköynnökset. Näiltä pieniltä ja idyllisiltä kujilta löytyvät myös kylän parhaat tavernat.
 
Usein Kokkaria kutsutaan Samoksen turistiystävällisimmäksi kyläksi. Ihmiset alueella elävät yksinkertaista elämää ja he ovatkin ystävällisiä ja toivottavat kaikki turistit lämpimästi tervetulleiksi. Alueelta löytyy myös muutama hyvä surffaukseen tarkoitettu ranta; ja tuuli alueella sopii vesiurheiluun. Vesi Kokkarissa on kristallinkirkasta ja alus- ja vesikasvillisuus matalaa. Surffaukseen ja lainelautailuun erikoistuneet koulut opastavat aloittelijoita mielellään.
 

Kokkari sopii pariskunnille

Kokkari kuulostaa aivan niin romanttiselle kuin se onkin: Lomakohde on kuin tehty pariskunnille! Useimmat hotellitkin ovat pieniä ja viihtyisiä. Esimerkiksi Finnmatkat tarjoavat Kokkariin erikseen pariskunnille suunnattuja matkoja, joilla romantiikka kukoistaa.
 
 

Matkustus

Lentokentältä on matkaa kylään noin 26 kilometriä. Maksullisen lentokenttäkuljetuksen voit varata ennakkoon matkavarauksesi yhteydessä. Tällöin opas on sinua vastassa lentokentällä. Kuljetus kentältä lähimpiin hotelleihin kestää noin 40 minuuttia.
 
 
Ihastuttavat pienet tavernat ja fantastiset klubit tekevät Kokkarista saaren eläväisimmän paikan. Hyvät rannat vesiurheiluun ja mahtavat maisemat houkuttelevat suuren osan Samoksen matkaajista juuri Kokkariin.

Lue lisää:
Lomamatkat » Samos
Kokkarin rannat esiteltyinä (englanniksi)

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Kreikka

Matkajutut Kreikka »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0042719841003418|1718629288.575|1718629288.5707