Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
17.12.2009 - Egypti

Sharm El Sheikh - Egyptin helmi

Sharm El Sheikh - Egyptin helmi

Sharm El Sheikh on suosittu matkailukohde Egyptissä aivan Siinain niemimaan eteläkärjessä. Se jää Punaisenmeren ja Siinai-vuoren väliin.

Alun perin Sharm El Sheikh oli pienen pieni kalastajakylä. Myöhemmin kaupungista muodostui tärkeä laivastotukikohta, joka kuitenkin aikojen muuttuessa on kehittynyt virkeäksi turistikohteeksi. Tällä hetkellä kaupungissa asuu noin 10 000 ympärivuotista asukasta.

Helmi Punaisenmeren rannalla

Sharm El Sheikhin valkoiset hiekkarannat ja silmänkantamattomiin jatkuvat aavikkomaisemat luovat kaunista kontrastia kirkkaan siniselle merelle. Siinainniemimaan suosittua matkakohdetta ei turhaan kutsuta "rauhan kaupungiksi", sillä täällä matkaajan hermo lepää. Auringonpaisteen yksinkertainen lumo kutsuu turisteja luokseen ympäri vuoden, mutta suosituimmat ajat ovat alkusyksy ja loppukevät. Kesäisin ilmasto saattaa olla suomalaiselle liian kuuma.

  • Na'ama Bay

    Na'ama Bay on pitkä hienohiekkainen poukama, johon ensimmäiset hotellit rakennettiin jo 80-luvun alussa. Na'ama Bayn ranta-alue on nyt valmis ja tarjoaa matkaajille hyväkuntoisen päällystetyn kävelykadun kaikkine mukavuuksineen. Alueen ravintolat, baarit ja Sheesha-kahvilat ovat turistien suosimia erityisesti ilta-aikaan.
  • Shark's Bay

    Shark's Bayn ranta on vain lyhyen kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta. Shark's Bay on kasvava alue, jonka tarjonta kasvaa vuosi vuodelta paremmaksi. Hiekkaranta on erinomainen snorklaamiseen, sillä merenpohja on täynnä koralliriuttaa. Vedenalainen maailma on Shark's Bayn parasta tarjottavaa, mutta myös löhöily rantatuoleilla ja rauhallinen shoppailu onnistuu.


Sukeltaminen ja snorklaaminen Sharm El Sheikh:ssä

Kuvittele itsesi erään maailman kuuluisimman ja kauneimman sukellusparatiisin rannoille. Unelmasi kristallin kirkkaasta vedestä, upeista koralleista ja eksoottisesta merenalaisesta kasvustosta harvinaisine kaloineen voi käydä toteen vierailulla Sharm El Sheikh:iin. Sukeltaminen on Sharm El Sheikhin tarjoamista aktiviteeteista kaikkein suosituin.

Hyvät hotellit, ystävällinen paikallisväestö ja halvat hinnat tekevät Egyptin Sharm El Sheikistä hyvän lomakohteen niin perheille kuin jännitystä etsiville sukeltajillekin. Alueelta löytyvät kaikki tarpeelliset palvelut.

Tutustu myös muihin Egyptin halpoihin matkakohteisiin:  Lomamatkat » Egypti

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Egypti

Matkajutut Egypti »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2023 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0047860145568848|1685951101.0734|1685951101.0687