Pärnua on usein sanottu Viron kesäpääkaupungiksi, joka onkin varsin osuva nimitys näinkin houkuttelevalle paikalle. Kesäisin Pärnun alue, sen upea kaupunki ja rannat puhkeavat kukoistukseensa, ja turisteja saapuu niin ulkomailta kuin myös Virosta.
Talvella kaupungissa on tilaa majoittua varsin hyvin missä vaan, mutta kesämatkalla kannattaa varata hotelli Pärnusta ajoissa, koska tilaa on huomattavasti vähemmän. Pärnun hotellit on rakennettu pääsääntöisesti kaupungin vanhanaikaiseen idyliin sopivasti, mutta esimerkiksi Spa Tervis on jo huomattavasti modernimpi kylpyläkeskus. Halpaa hotellia etsivä sen sijaan voi kokeilla romanttista Villa Eedeniä, kun taas perinteisen ylellisesti lomaileva majoittuu ihanaan Ammende Villa Hotel & Restaurant -hotelliin.
Noin 45 000 asukkaan Pärnu on Viron kesäisin kaupunki Itämeren rannalla. Pärnuun tehdään erilaisia bussimatkoja, mutta myös lentokenttä on varsin lähellä kaupungin keskustaa, joten lentomatka voi olla nopeampi ja vaivattomampi vaihtoehto. Omatoiminen matkailija voi matkustaa laivalla Tallinnaan, josta on varsin halvat ja helpot juna- sekä bussiyhteydet Pärnuun.
Pärnun vivaihteikkaaseen historiaan voi päästä tutustumaan pienessä, mutta somassa Pärnun museossa. Pärnun historiaa esittelevä museo löytyy osoitteesta Rüütli 53.
Keisarinna Katariina II aloitti Ortodoksisen Katariinan kirkon rakennuttamisen vuonna 1764. Katariinan mukaan nimetty kirkko valmistui vuonna 1768, ja on nykyään yksi Pärnun keskeisimmistä kulttuurihistoriallisista nähtävyyksistä.
Pärnu on varsin suosittu kylpyläkaupunki, jonka suosituin nähtävyys lienee mutakylpylä. Mutakylpyjen uskotaan parantavan moninaisempiakin vaivoja, joten siitä on tullut erityisen suosittu matkakohde myös ulkomaalaisten keskuudessa.
Kauppias P.R. Harderin asuintalona alkujaan toiminut Pärnun raatihuone rakennettiin 1797, mutta sittemmin vuonna 1819 remontoitiin linnoituspäällikön taloksi. Arkkitehtuuri on päärakennuksen osalta klassismia, mutta lisärakennus yhdistelee jugendia, uusgoottilaisuutta ja uusbarokkia.
Pärnua 1600-luvulla ympäröi suojavalli, joka esti muukalaisia hyökkäämästä kaupunkiin. Tästä vallihaudasta on pienen matkaa säilynyt Tallinnan portin vieressä. Tallinnan portti onkin ainut Baltian keskiajalta säilyneistä suojaporteista.
Syöminen on varsin halpaa Pärnun ravintoloissa, joten omien eväiden tekeminen on tarpeetonta. Kuitenkin ravintola tarjonta vaihtelee huomattavasti, joten aina ruoka ei ole niin hyvää, kuin saattaisi odottaa. Yllättävää kyllä parhaimmat Pärnun ravintolat ovat juuri hotellien yhteydessä olevia ruokapaikkoja.
Pärnun rannat vetävät puoleensa paljon turisteja kesällä, mikä ei olekaan ihme, koska ranta lienee Viron paras juurikin rantalomailuun. Rantailun jälkeen voi tutustua Pärnun yöelämään - tarjolla on erityisesti taidetapahtumia ja festareita. Pärnun hintataso on huomattavasti Tallinnaa alhaisempi, joten Viron matkalla kannattaa tehdä ostoslöydöt halvemmalla juuri Pärnussa.
© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme
0.05122184753418|1733660357.9305|1733660357.8793