Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?

Matkakertomuksia Etelä-Afrikka

Kapkaupunki - Afrikan tähti

Kirjoittaja: santtu
Kohdemaa: Etelä-Afrikka
Kohde: Kapkaupunki
Kirjoitettu: 19.10.2008
Muokattu: 19.10.2008
Lukijoita: 9699

Vuosia, vuosia sitten pyrimme kovasti timanttia tavoitellen, noppaa heittäen niin lento- kuin meriteitsekin Capetowniin - kyseessä oli kaikkien tuntema peli, Afrikan tähti. Nyt matkustimme samaan paikkaan, mutta ihan oikeassa elämässä!

Kapkaupungissa vierailevan ehdoton käymispaikka on Pöytävuoret (Table Mountain). Tälle yli 1000 metrin korkuiselle, nimensä mukaisesti tasaiselle vuorelle, voi nousta pyörivällä vaijerihissillä tai jalan, jolloin nousu vie noin 3-4 tuntia. Vuorelle nouseminen ei sovi korkeanpaikan "kammoiselle". Vuorelta on hulppea näkymä yli koko kaupungin. Tällä vuorella "tutustuimme" dassieen, eläimeen, jollaista emme olleet aikaisemmin nähneetkään. Se on vuoren rinteillä elelevä pyöreä vuorikani.

Toinen paikka, jossa Kapkaupungissa vieraillessaan kuuluu ehdottomasti käydä, on pahamaineinen Robben Island. Se on vankilasaari, jossa pidettiin apartheidin aikaan poliittisia vankeja, joista kuuluisin on 18 vuotta saarella vankina ollut, Nelson Mandela. Oppaina tällä saarella on sen entisiä vankeja. Poliittisten (mustien) vankien lisäksi saarelle on aikaisemmin eristetty myös mielisairaat sekä lebraa sairastavat. Kun rotuerottelu lopetettiin, tämä saari museoitiin ja se tulee varmasti säilymään Apartheidin "muistomerkkinä".

Teimme reissun Hyväntoivonniemelle, jossa jokaisen kävijän tulee valokuvauttaa itsensä - ollaanhan Afrikan mantereen lounaisimmassa osassa. Täällä saimme myös iloksemme seurata kahta isoa strutsia kuuden poikasensa kera. Matkamme aikana katselimme myös paviaanilauman touhuiluja tien varrella. Hyväntoivonniemen kyljessä on Cape Point, jonne voi nousta eräänlaisella junalla tai kävellen.

Simonstownissa kävimme katselemassa lukuisia määriä pingviinejä. Kyllä sitä "frakkipoikien" taaperrusta oli metkaa seurata lähietäisyydeltä.

Saimme osallistua myös upeaan Gala-illalliseen 1666 rakennetussa Castle of Good Hope - linnassa. Upeat puitteet, äärettömän herkulliset ruoat, hyvää ohjelmaa, juhlavieraat pukeutuneena iltapukuihinsa... - lähtemättömästi mieleenpainuva juhla!

Kapkaupungin läheisyydessä olevat viininviljelyalueet viinitiloineen kuuluvat vierailukohteisiin, joissa kannattaa käydä - ja mikä parasta, jos pääsee osalliseksi myös viininmaistajaisista! Itse olin "suurena viininystävänä" siinä onnellisessa asemassa, että pääsin vierailulle - ja viininmaistajaisille - kolmelle eri viinitilalle. (Blaauwklippen, Boschendal ja Seidelgerg)

Waterfront on Kapkaupungissa alue, jossa on lukuisa määrä ostos- ja ruokailupaikkoja sekä baareja. Aurinkoisena päivänä täällä on runsaasti nimenomaan turisteja nauttimassa olostaan. Tällä alueella kävimme muutamaan kertaan ruokailemassa. Ruokaileminen ravintolassa on muuten huomattavasti halvempaa kuin Suomessa! Koska me pyrimme ostamaan matkakohteistamme pääsääntöisesti jotakin aidosti paikallista, oli meille sopiva ostospaikka Green Market Square. Tältä "torilta" ostimme muutaman taulun sekä puuesineen. 

Mielenkiintoinen todella afrikkalaishenkinen ruokapaikka, jossa kannattaa ruokailla, on nimeltään Mama Africa. Muita ravintoloita, joissa ruokailimme ja joita voimme kokemuksestamme suositella, ovat Krugmann´s Grill, Baia Restaurant (molemmat edellä mainitut ovat Waterfrontilla), MOYO Restaurant sekä Simons at Groot Contantia. Uusiksi makuelämyksiksi meille tällä reissulla tulivat krokotiilin, kudun, antiloopin ja strutsin liha. Olivat herkullisia! 

Kapkaupungissa on myös hyviä rantoja, mutta se ei ole varsinainen rantalomakohde. Vieraillessamme siellä lokakuussa oli merivesikin melko virkistävää - vain 10 asteista! Kyllähän tuo veden lämpötila olisi sopinut tällaisille avantouinnin ystäville, mutta matkamme ohjelma oli niin tiivis, että emme ehtineet uimapukua tarvita. Olisi toki ollut metka pulahtaa sen jälkeen uimaan, kun saimme omin silmin nähdä, minkälaisia valaan "köriläitä" meressä asustelee...

Taksin käyttö on edullista. Se onkin onni, sillä rikollisuutta sanotaan kaupungissa esiintyvän runsaasti ja siksi taksin käyttö, etenkin pimeään aikaan, on suositeltavaa! Ihmisten elinoloissa näkee hurjia eroja: toiset elävät loistokkaissa luksustaloissa, mutta noin miljoona ihmistä elää pellistä kyhätyissä, surkeissa "hökkeleissä".

Matkustamiseen Kapkaupunkiin menee runsaasti aikaa. Meillä oli koneenvaihto Lontoon Heathrow:ssa, jossa odotusaikaa kertyi paljon. Laskimme kotimatkallamme, että siitä, kun lähdimme hotellistamme ja saavuimme tänne omaan kotiimme, kului aikaa kaikkiaan peräti 26 tuntia. Kun lentokoneessa nukkuminen on minulle mahdoton tehtävä, voin kertoa olleeni rättiväsynyt kotiin päästessämme - mutta sitäkin onnellisempi, sillä olimmehan saaneet kokea upean, erinomaisesti järjestetyn matkan kaikkine ikimuistoisine kokemuksineen!

Kuvia matkalta

Klikkaa kuvaa nähdesi sen suurempana!


Olemme juuri lähdössä vaijerihissillä Pöytävuorelle...
(Lisätty: 19.10.2008)

Nyt olemme Pöytävuorella yli 1000 metrin korkeudessa. Etuoikealla näkyvä vuori on nimeltään Lions Head.
(Lisätty: 19.10.2008)

Robben Islandilla oppaina toimii entisiä vankeja...
(Lisätty: 19.10.2008)

Seidelbergin viinitilalla... - nyt maistelemaan ("oikeaoppisesti") erilaisia viinejä...
(Lisätty: 19.10.2008)

Hyväntoivonniemellä saimme seurata strutsien puuhailua. Vasemmassa alareunassa näkyy tämän strutsin poikanen.
(Lisätty: 19.10.2008)

"Frakkipoika" poseeraa minulle...
(Lisätty: 19.10.2008)

Hyväntoivonniemi - Afrikan mantereen lounaisin paikka -
(Lisätty: 19.10.2008)

Miljoona ihmistä asuu surkeaakin surkeammissa oloissa...
(Lisätty: 19.10.2008)

Menossa gala-illalliselle vuonna 1666 rakennettuun Castle of Good Hope - linnaan...
(Lisätty: 19.10.2008)

Viininviljelysmaita oli laajoilla alueilla..
(Lisätty: 19.10.2008)

Kommentit

sei11ja - 19.10.2008
Olipa mukavan mielenkiintoinen juttu.

mapy - 25.10.2008
Taas tekisi itsekin mieli matkalle, kun lukee uutta matkakertomusta :D Mielenkiintoisia maisemia pois lukien nuo slummit :)

santtu - 25.10.2008
Se on kyllä totta, että näillä matkoilla toisinaan täytyy "kylmettää" itsensä nähdessään kaikkea epäoikeudenmukaisuutta! Yksityisenä henkilönä on kuitenkin mahdottomuus muuttaa tätä maailmaa.... Kuulimme, että jokunen meidän porukastamme ei pystynyt kieltäytymääm, kun tultiin kerjäämään rahaa, mutta itse siihen pystyimme, koska olemme saaneet netin välityksellä lukea, että mahdolliset "almut" menevät liiman ostamiseen (=haisteluun) tms. Eli jos jotakin kerjäläisille antaa, niin sen tulisi olla esim. ruokaa tms. Eli toisin sanoen me emme antaneet mitäään....

Kommentoi

Haluaisitko kommentoida tätä matkakertomusta? Kommentointi on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille, joten rekisteröidy!

Suosikit

Tilaa Matkakertomukset RSS-syötteenä.
Tilaa Matkailublogi RSS-syötteenä.

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.002953052520752|1709148587.6563|1709148587.6534