Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?

Matkakertomuksia Montenegro

Kauneinta Montenegroa

Kirjoittaja: santtu
Kohdemaa: Montenegro
Kohde: Budva; Becici
Kirjoitettu: 30.7.2008
Muokattu: 30.7.2008
Lukijoita: 16803

Nyt kohteenamme Montenegro ja siellä Budva. Tosi kiva reissata paikkaan, josta emme kovin paljoa vielä etukäteen tietäneetkään... Iberostar Bellevue-hotellimme sijaitsi Budvan eteläpuolella Becicin ranta- ja hotellialueella.

Lentomme laskeutui Kroatian puolelle Dubrovnikiin. Aikaa lentokentältä hotellille rajanylityksineen ja lossilla kulkemisineen kului noin 4 tuntia, sillä oli heinäkuinen lauantaipäivä ja paljon lomalaisia liikkeellä. Mutta "hyvää kannattaa odottaa"! Jylhät vuoristot olivat välitön ihailun kohteemme sekä Kroatiassa että Montenegrossa. (Onhan Montenegrosta peräti 85% vuoristoa ja loput 15% rannikkoa!) Pikkuruista Montenegron valtiota verrataan kooltaan meidän Etelä-Pohjanmaahan.

Vuonna 1979 maanjäristykset tekivät isoja tuhoja Budvalle ja erityisesti vanhalle kaupungille - korjaustöihin olikin mennyt peräti 10 vuotta. Nyt tuolla idyllisessä vanhassakaupungissa voi viettää aikaansa putiikeissa, ravintoloissa tai ihan vaan kävellen (kuten me teimme). Tunnelma siellä on rauhallinen. Ja voi vietävä, vanhankaupungin satamassa oli "parkissa" upeimpia koskaan näkemiämme paatteja... Sekä Budvan että Becicin rantoja myötäilee pitkät kävelykadut, joiden varsilla on ravintoloita ja myyntikojuja. Nämä kaksi aluetta on yhdistetty hotellimme kohdalta kätevästi kävelytunnelilla. Oikein mukavan kävelylenkin sai siis tehtyä ihan rannan tuntumassa. Kaikkialla sai kävellä rauhassa, kukaan ei tyrkytä ostamaan mitään. Emmekä siellä kertaakaan nähneetkään ravintoloiden "sisäänheittäjiä".

Sen lisäksi, että hotellillamme oli tarjolla monenmoista aktiviteettia, oli sitä tarjolla myös Budvan ja Becicin rantojen tuntumassa; esim. liitovarjolla lentoa, vesiskootterilla ajoa, benji-hyppyjä, polkuveneillä polkemista, vesisuksilla hiihtoa vaijeriradalla jne. Kirkasvetisessä Adrianmeressä on virkistävää pulahtaa uimaan. Rantojen pohjat ovat pientä kivenmurikkaa... Vesi on uskomattoman kirkasta ja varmasti omiaan snorklaajille. Snorklausvälineitä ei ollut missään vuokrattavissa. (Olisimme olleet kiinnostuneita) Itse rannalla on hyvin tiivis tunnelma; vuokrattavissa olevia aurinkotuoleja ja -varjoja on paljon ja aivan lähekkäin. Siellä auringonpalvojat makaavat kuin "sillit suolassa". Itse makoilimmekin sen vuoksi hotellimme erittäin viihtyisällä altaalla.

Kävimme lomaviikkomme aikana yhdellä matkanjärjestäjän järjestämällä erinomaisella retkellä. Retken nimi oli "Kauneinta Montenegroa" ja siitä me kyllä saimmekin nauttia. Tuon retken huippukohta oli nousumme mutkaistakin mutkaisempaa serpentiinitietä yli tuhannen metrin korkeuteen. Matka linja-autolla oli melkoinen! Ja perillä odotti henkeäsalpaavat näkymät. Tuon retkemme aikana kävimme myös mm. Kotorin vanhassakaupungissa ja Gospa od skrpjelan saarella. Kahden päivän reissu Albaniaan meitä kovasti kiinnosti, mutta se jäi ajanpuutteen vuoksi meiltä tekemättä. Kuulimme siitä positiivisia kokemuksia.

Budva ei ole shoppailijan kohde. Turisteille suunnattujen kojujen sekä vanhankaupungin putiikkien lisäksi löytyy vain jokunen marketti. Myyjien sekä muiden paikallisten kanssa toimeentuloa vaikeuttaa heidän olematon (tai täysin puuttuva) englannin kielen taitonsa.

Ruoka, ainakin meidän hotellissamme, oli oikein hyvää! Näin juustojen ystävinä ihastuimme montenegrolaiseen Siri-juustoon. Prsut on heidän alkuruokansa, jonka syömisen minä voin jättää väliin. Se on ilmakuivattua kinkkua, jonka kuivatus kestää puolesta vuodesta aina useisiin vuosiin.. Mekin vierailimme paikassa, jossa niitä roikkui katossa huoneenlämmössä.

Suomalaisia turisteja kohteessa on (ainakin vielä) vain pieni kourallinen, mutta eiköhän vuosien myötä se tule muuttumaan. Voimme suositella Budvaa matkakohteeksi varsinkin valitsemalla hotelliksi tämän, jossa me "asustelimme". Muista suomalaisten käyttämistä hotelleista - ja erityisesti niiden sijainnista- emme menisi "takuuseen". Myös lapsille oli Iberostar Bellevue-hotellissa monenlaista, kivanoloista ohjelmaa!

Näinkin erilaiseen tunnelmaan, kulttuuriin ja auringon valoon pääsee kätevästi vain kolmen tunnin lentokoneessa istumisella!

Kuvia matkalta

Klikkaa kuvaa nähdesi sen suurempana!


Tässä ollaan veneellä menossa Gospa od skrpjelan saarelle. (kuvassa oikealla)
(Lisätty: 30.7.2008)

Kotorin vanhassakaupungissa...
(Lisätty: 30.7.2008)

Taakse jäävät Kotorin vanhankaupungin muurit..
(Lisätty: 30.7.2008)

Ollaan yli 1000 metrin korkeudessa. Takana hurja bussimatka!
(Lisätty: 30.7.2008)

Tässä "valmistuu" sitä montenegrolaista ilmakuivattua kinkkua, jota kuivatetaan AINAKIN puoli vuotta..
(Lisätty: 30.7.2008)

Paljon ihan vaan löhöilimme ja uiskentelimme hotellimme uima-altailla. Tämä kuva otettiin illalla Buffet-ravintolan terassilta.
(Lisätty: 30.7.2008)

Tämmöisen mäkin HALUUN! Kuva otettu Budvan vanhankaupungin viereisessä satamassa.
(Lisätty: 30.7.2008)

Kävellessä Becicin rantaa myötäilevää kävelykatua löytää hyvin mielenkiintoisia kalliomuodostumia. Ovatkohan saaneet alkunsa maanjärjistyksestä?
(Lisätty: 30.7.2008)

Vielä kuva hotellimme puutarhasta...
(Lisätty: 30.7.2008)

Kommentit

sei11ja - 3.8.2008
Olipa mukavantuntuinen reissu. Upeita maisemia niin vähän matkan päässä suomesta,samanlaisia maisemia kuin oli Kroatissa jossa kävimma toukokuussa.

mapy - 10.8.2008
Mahtavan näköistä vuoristoa :) Empä ole ennen kuullut kenenkään matkasta Montenegroon, pitäisikin varmaan tutkia paikkaa tarkemmin.

faceoff - 23.9.2011
Montenegro on erittäin kaunis maa. Montenegrolaiset ovat hyvin vieraanvaraisia.
Asuin 8 vuotta Suomessa. Olen erittäin kiitollinen kaikille suomalaisille. Menin takaisin kotimaahansa töihin.Työskentelen: matkaopas, kiinteistövalitaja. Jos tarvicet asunnon, huoneisto, kuljetus lentokentältä tai mielenkiintoinen ja eksootinen retki Montenegrossa kirjoittaa rohkeasti sähköpostiosoitteeni bmw.cg@hotmail.com
Dino

Kommentoi

Haluaisitko kommentoida tätä matkakertomusta? Kommentointi on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille, joten rekisteröidy!

Suosikit

Tilaa Matkakertomukset RSS-syötteenä.
Tilaa Matkailublogi RSS-syötteenä.

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0030810832977295|1721246475.7034|1721246475.7003