Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?

EUROTOUR heinäkuussa 2004

Kirjoittaja: santtu
Kohdemaa: Saksa
Kohde: LIETTUA, PUOLA, TSEKKI, ITÄVALTA....
Kirjoitettu: 15.4.2008
Muokattu: 15.4.2008
Lukijoita: 12899

Oli heinäkuu 2004. Meitä oli mainio viiden hengen porukka koossa Keravalla ja edessä Euroopan kiertue: Viro-Latvia-Liettua-Puola-Tsekki-Saksa-Itävalta-Slovakia-Unkari. Laivalla Tallinnaan ja Via Balticaa pitkin Pärnun kautta Latvian puolelle. Riikassa tutustuimme vanhaan kaupunkiin ja yövyimme upeassa 27 kerroksisessa Reval Hotell Latvijassa. Seuraava mainittava etappimme oli Liettuan puolella Siauliau ja siellä Ristikukkula. Mykistävä kokemus - se täytyy itse kokea! Varsovassa tutustuimme kulttuuripalatsiin, vanhaan kaupunkiin ja kävimme basaarikierroksella. Myös Laziesky-puistossa oli viihtyisää kävellä. 

Seuraava määränpää Tsekki - ja siellä Praha. Paljon oli Prahassa katseltavaa; Vanhasta kaupungista Kaarlen sillalle, Prahan linnaan ja Vituksen katedraaliin. Juutalainen kaupunginosa on myös vierailun arvoinen paikka. Erityisesti itseäni liikutti juutalainen hautausmaa, johon on aikanaan haudattu vainajia 12 kerrokseen päällekkäin. Ruokailimme vanhassa kaupungissa ja ehdimme ruokailumme aikana seurata kolmesti apostolien matkaa kelloluukkujen ohi... (käy paikan päällä katsomassa, mitä edellisellä tarkoitan..) Vielä muutaman tutustumiskäynnin jälkeen (mm. "tanssiva talo" ja ratsastajapatsas) suuntasimme kohti Saksaa. Rajanylitykset olivat toisinaan aika huvittavia; tälläkään kerralla rajavirkailija ei edes katsonut passejamme vaan sanoi vain: "Finnish vodga good!" Munchenissä viivyimme pari vuorokautta ja pidin paikasta todella paljon! Tutustumiskohteiden joukossa oli myös Munchenin Olympiastadion, joka oli mahtavan kokoinen paikka!

Sanoja ei löydy kertomaan, enkä edes yritä kertoa, mitä seuraavaksi koimme. Paikka oli Dachaun keskitysleiri. Siellä EI KUKAAN voi olla järkyttymättä. Ja, kun tällaisesta paikasta menee suoraan Eagle´s Nestiin Berchtesgardenille eli Hitlerin Kotkan pesään ja näkee tuon paikan, josta Hitler on maailmaa katsellut, sanattomuus jatkuu...

Salzburgissa yövyimme oikein kodikkaassa gasthausessa, jossa meillä oli kokonaiset huoneistot käytössä. Söimme paikallisten suosimassa ravintolassa erinomaisen herkullista ruokaa ja saimme erinomaista palvelua. Kyllä kannatti antaa taksikuskin päättää, mihin ravintolaan hän haluaa viedä meidät syömään! Ihastuin suuresti Salzburgin kaupunkiin. Mielettömän romanttinen paikka! (Puistoja, linnoja, vanhaa kaupunkia, katuesiintyjiä...) Ja sitten sutjakkaasti moottoritietä pitkin kohti Wieniä...Löysimme kahdeksi seuraavaksi yöksi hyvän hotellin keskustan läheltä. Ja hei, aamupalalla oli tarjolla jopa kuohuviiniä! Näin viininystävälle hieno aloitus aamulle! Schönbrunnin linna oli ihan "must-paikka". Teimme ensin kierroksen linnan ympäristössä hevosrattailla ja sitten tutustuimme linnaan sisälle. Haukoimme henkeämme! Tuntuu, että tällaisia paikkoja on ollut vain Prinsessa Ruususen saduissa - ei oikeassa elämässä! Wienissä oli muutenkin lukematon määrä upeita rakennuksia ja patsaita. Kaupungissa kävellessämme "bongailimme" useita patsaita kuten Schubert, Mozart, Goethe, Beethoven... Kävimme katsomassa mm. miltä näyttää erikoinen talo nimeltään Hundert Wasserhaus! Ja tyttäremme toiveesta menimme myös Wienin Prater - huvipuistoon. Huisin hauskaa oli! Jälleen monta kokemusta rikkaampana matka jatkuu Unkariin - ja siellä Budapestiin. Tämä kaupunki ei jostain syystä kolahtanut minuun.

Seuraava paikka, Krakova, sen sijaan oli kaupunkina positiivinen kokemus, vaikkakin ensimmäisen yön hotellimme olikin aivan väärä valinta.

Ihminen on ihmiselle susi - nyt sen jälleen allekirjoitan!!! Jokunen päivä sitten kävimme Dachaussa ja nyt Auschwitsissa sekä Birkenaussa. Nämä paikat saavat aikaan järkyttävän olon, joka ei meinaa helpottaa. Vierailun jälkeen autossa vallitsee hiljaisuus...

Pian onkin edessä enää paluumatka kohti koti-Suomea - ja paljon ajokilometrejä.

Päiväkirjassani lukee tässä kohdin seuraavaa: "Väsyttää - ja masentava tunne. joka johtuu tämän muistorikkaan loman lähestymisestä loppuaan ei ollenkaan piristä oloani. Kiitokset Annelille ja Veikolle. Matka sujui paremmin ja antoisammin kuin olisimme voineet kuvitellakaan!" 

Kuvia matkalta

Klikkaa kuvaa nähdesi sen suurempana!


Liettuassa Siauliau ja RISTIKUKKULA
(Lisätty: 15.4.2008)

Pidän kovasti valokuvaamisesta ja minusta on hauska ottaa "hullujakin kuvia". Tässä Prahan ratsastaja-patsas, jonka olen kuvannut kauempaa tämän toisen patsaan housuihin...
(Lisätty: 15.4.2008)

Prahassa juutalaisella hautausmaalla...
(Lisätty: 15.4.2008)

Katutaiteilija työssään. Näitä taiteilijoita näimme matkamme aikana paljon - ja aina heitä oli jännä katsella. Tämä taiteilija kuvattu Munchenissä.
(Lisätty: 15.4.2008)

Näkymää Salzburgin linnasta katsottuna...
(Lisätty: 15.4.2008)

Wienin parlamenttitalo.
(Lisätty: 15.4.2008)

Auschwitzissa. Kuva puhukoon puolestaan...
(Lisätty: 15.4.2008)

Birkenaun pääportti.
(Lisätty: 15.4.2008)

Näkymä kuvattu Hitlerin Kotkanpesästä....
(Lisätty: 15.4.2008)

Tässä vielä kuva Wienin Prater-huvipuistosta..
(Lisätty: 2.5.2008)

Kommentit

mapy - 15.4.2008
Juuri ehdin lukea kirjoituksesi ennen kuin lähden taas Säkylään sotimaan :) Tosiaan nuo keskitysleirit ei ole mitään mukavaa nähtävää. Kävimme muutama vuosi sitten yhdessä niistä :P

mistyli - 16.4.2008
Kiitos tarinasta.
Jotain tuttua siinä oli; olen nääs itsekin tehnyt reissun Suomi-Viro-Latvia-Liettua-Puola-Tsekki :) Tosin yövyimme vain Riikassa ja Prahassa, muut olivat vain ohikulkupaikkoja.

Kuinka kauan teidän reissunne kesti? Paljon ehditte nähdä ja kokea! Kaikessa synkkyydessään itseäkin kyllä tietyllä tapaa kiinnostaisi käydä joskus noissa keskitysleireissä...Avopuoliso on käynyt Auschwitsissa joten muutaman kuvan ja juttua olen kuullut.

santtu - 16.4.2008
Me olimme tuolla ko. reissulla 2 viikkoa. Voin kyllä todella sanoa, että ajomatkat olivat toisinaan aika pitkiä, sillä aikataulumme oli melko tiukka...

Kommentoi

Haluaisitko kommentoida tätä matkakertomusta? Kommentointi on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille, joten rekisteröidy!

Suosikit

Tilaa Matkakertomukset RSS-syötteenä.
Tilaa Matkailublogi RSS-syötteenä.

© 2008 - 2023 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0038959980010986|1696163783.0231|1696163783.0192