Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?

Isla Margaritalla maaliskuussa 2008

Kirjoittaja: santtu
Kohdemaa: Venezuela
Kohde: Isla de Margarita
Kirjoitettu: 30.3.2008
Muokattu: 31.10.2008
Lukijoita: 15599

Isla de Margarita 10.3–25.3.2008

Jälleen kerran loma, jota ehdimme odottelemaan jo useamman kuukauden!

Itse Isla Margaritan saari on kuin melkeinpä mikä tahansa muu kokemistamme viihtyisistä rantalomakohteista kaukomailla; upeat rannat, kiva all inclusive-hotelli… Omasta mielestäni saari muistutti monelta osin kokemustamme Dominikaanisesta Tasavallasta. Eli, se on paikka, jossa on ihana nauttia olostaan, mutta mitään sen suurempaa seikkailua ei saarella ole annettavanaan. Meille HUIPPU tämän reissun aikana oli vierailumme Venezuelan mantereella; Orinoco-Deltalla ja Canaimalla. Se on kokemus, jota ilman lomamme ei olisi ollut lainkaan niin nautinnollinen kuin se oli…

Siitä kahden päivän reissusta on sen verran paljon kerrottavana ja kuvia näytettävänä, että päätin tehdä siitä näille sivuille ihan oman juttunsa. Tiedoksi niille, jotka ovat aikeissa matkustaa Margaritalle: Tehkää ihmeessä retki edellä mainitsemaani paikkaan, sitä ette varmasti tule katumaan. (kaikista tähän asti kokemistamme retkistä ehdottomasti paras!)

Itse Isla de Margarita on saari, jolla on upeat, mutta tuuliset rannat.

Se, että 80% venezuelalaisista elää köyhyysrajalla, on syynä rikollisuuteen, jota koko maassa esiintyy ja joka on täällä lomailussakin syytä ottaa huomioon! Margaritallakaan ei ole syytä pimeään aikaan liikkua paikasta toiseen kävellen - vaan taksilla. Ja myös hotellialueella tulee pitää omaisuudestaan hyvää huolta. Meille lomamme aikana tutuksi tulleelta pariskunnalta vietiin huoneesta aamupalalla ollessamme kaikki arvotavara, mitä he eivät olleet laittaneet ”safetyboxiin” (kamera, kännykkä, laturi, kiikari…) Voisin kertoa, että heidän loppulomansa oli pilalla tämän takia. Vakuutus ehkä korvaa ko. tavarat, mutta valokuvien muodossa menetettyjä muistoja ei voi korvata rahallakaan. Ja se tunne, että huoneessa on käyty ja matkatavaroita tutkittu…!?

Rikollisuus näkyy myös siinä, että paikallisten asukkaiden talojen ikkunoissa ja ovissa on järjestäen kalterit.

Saaren hotellit ja hotellien alueet ovat siistejä, mutta itse saaren katukuva on likainen. Katujärjestelyt sekä liikennesäännöt ovat käsittämättömät, joten emme todellakaan suosittele oman auton vuokraamista!

Saaren hintataso riippuu täysin siitä, onko rahansa vaihtanut virallisesti vai epävirallisesti. Virallisesti vaihdettuna eurosta sai lomamme aikana 3,3 bolivaria ja epävirallisesti vaihdettuna 5,5 bolivaria! Vain arvata saattaa, miten me turistit yleensä rahamme vaihdamme…

Tuliaisia, joita saarelta kotiin viemisiksi ostetaan, ovat rommi, riippumatot sekä helmet, joita Margaritalla viljellään. Toki jokainen matkailija tietää, että helmet eivät kaikessa kaupankäynnissä ole aitoja…Kauppa, josta me helmiä ostimme, on nimeltään ALDEA. Suosittelen! Kävimme siellä sekä Kaniinimarkkinoilla (kuin entinen Mustanmäen tori Tallinnassa) taksilla toisen suomalaispariskunnan kanssa. Taksin käyttö on erittäin halpaa! Lomamme aikana kävimme myös pikaisesti vilkaisemassa Sambil-ostoskeskusta, jossa myydään mm. aitoja merkkituotteita ja hinnathan ovat tietysti sen mukaiset. Vierailimme myös paikassa, jossa on mahdollisuus uida delfiinien kanssa. Viereisessä Juan Griegon kaupungissa kävimme illallisella ravintola Mamassa, jossa on ruokaillessaan mukava seurata auringonlaskua. Ko. ravintola on tunnettu tarjolla olevista merenelävistään; seurueestamme toiset söivät hummerit ja toiset mustekalaa ja jättikatkarapuja.  

Tekemämme jeeppisafarin jälkeen totesimme, että ehkä meidän on syytä jo miettiä tulevilla matkoillamme muunlaisia retkiä, niin turhanoloinen tuo kokemus meille oli. Saimmepahan ko. retken aikana käsityksen siitä, kuinka saaren itäosa on rehevää ja länsiosa taas karua autiomaata – siinä sen retken anti oli meille!

Kävimme pariin otteeseen myös Playa Aqualla, jossa sijaitsee suurin osa hotelleista ja missä on saaren parhaat uimarannat. Hotellimme oli LTI Costa Caribe, joka on lähellä Juan Griegon kaupunkia eli kaukana kaikista muista hotelleista. Hotellialueellamme asusteli turistien lisäksi jokunen tosi suuri lisko, papukaijoja, isoja heinäsirkkoja ja paljon Costa Ricasta meille tutuksi tulleita lintuja (ääntelevät kuin vappupilli) Niiden nimeksi osoittautui ”Toldito”. 

LUETHAN VIELÄ JUTTUNI näiltä samaisilta sivuilta koskien retkeämme sinne Deltalle ja Canaimalle, sillä ”ihan oikeasti se oli sitä jotain aitoa ja eksoottista…!” - Ja se oli meidän koko reissumme kohokohta!

Kuvia matkalta

Klikkaa kuvaa nähdesi sen suurempana!


Hotellimme uima-altailla...
(Lisätty: 30.3.2008)

Uima-allasalue toisesta suunnasta
(Lisätty: 30.3.2008)

Toisinaan siivooja oli taiteillut pyyhkeistämme lintuja.
(Lisätty: 30.3.2008)

Buffet-päivällisellä oli aina jonkinlainen teema. Tässä mahdollisuus merellisiin makuelämämyksiin...
(Lisätty: 30.3.2008)

Hotellin "asukas" tämäkin
(Lisätty: 30.3.2008)

Papukaijojen touhuja oli hotellissa hauska seurata...
(Lisätty: 30.3.2008)

Heinäsirkkojen koko oli melkoinen
(Lisätty: 30.3.2008)

La Mama-ravintolassa (Juan Griegossa) söimme merihenkistä illallista ja ihailimme samalla auringonlaskua..
(Lisätty: 30.3.2008)

Isla Margarita on tuulinen saari ja aallot ovat toisinaan sen mukaiset! Paikalliset pojat lautailivat ja nauttivat ilmeisesti olostaan. Meidän turistien on syytä pysyä pois näistä aalloista!
(Lisätty: 30.3.2008)

Auringonlaskua hotellimme rannassa...
(Lisätty: 30.3.2008)

Kommentit

mapy - 30.3.2008
Näyttääpä hotellin allasalue mielenkiintoiselta ja näköjään ihan "mukavan" kokoisia aaltoja :)

mistyli - 16.4.2008
Hyvin kerrottu matkasta kokonaisuutena; mukavia kokemuksia ja myös hiukan huonompia tai kokemuksia, joista odotti enemmän (esim. jeeppisafari).

Tietysti pitäähän se muistaa, että toiset nauttivat toisista kokemuksista ja toiset taas aivan erilaisista. Joku haluaa vain löhötä hotellilla ja toinen haluaa nähdä paikallista elämää. Joku siltä väliltä jne. :)

Kommentoi

Haluaisitko kommentoida tätä matkakertomusta? Kommentointi on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille, joten rekisteröidy!

Suosikit

Tilaa Matkakertomukset RSS-syötteenä.
Tilaa Matkailublogi RSS-syötteenä.

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0040411949157715|1713776183.5761|1713776183.5721