Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?

Muistojamme Vietnamin matkalta

Kirjoittaja: santtu
Kohdemaa: Vietnam
Kohde: Saigon ja Phan Thiet
Kirjoitettu: 24.2.2008
Muokattu: 1.3.2008
Lukijoita: 11069

Muistojamme Vietnamin matkalta…

Siitä on jo aikaa (oli vuosi 1999), kun teimme matkan Vietnamiin ja siellä kohteina olivat Saigon sekä Phan Thiet.

Tuohon aikaan suomalainen, vaaleaihoinen (ja vaalea hiuksinen!) tuntui olevan Vietnamissa IHME. Varsinkin sellainen ilmestys kuin vaalea, pieni lapsi! Tyttäremme oli tuolloin 8-vuotias ja kyllä häntä ihmeteltiin; varsinkin vietnamilaiset naiset tulivat ihaillen koskettelemaan tyttäremme poskia!(Eri asia on, pitikö tyttäremme tästä!) Ollessamme todella varhain aamulla Phan Thietissä rantakävelyllä tyttäremme sai eräältä paikalliselta naiselta lahjaksi hänen kyseisen aamun saaliinsa, joka oli pussillinen simpukoita! Aamuvarhain rannalla oli paljon paikallisia keräämässä niitä… Vakuutuin siitä, että lahja oli hänen näkökulmastaan todella iso. Sen antamisessa oli eräällä tavalla ”kunnioittavaa” tunnetta. Se on eri juttu, mitä me turistit teemme pussillisella eläviä simpukoita… Samalla matkalla oli mukana myös suomalainen perhe, jolla oli tyttäremme ikäinen poika mukana matkalla. Arvaappas´ mitä estottomat vietnamilaisnaiset olivat tämän pojan nähdessään tehneet!? Kurkistaneet hänen housuihinsa ja hykertäneet nähdessään niin pienen vaalean ”sukukalleuden”… 

Saigonista jäi erityisesti mieleeni sotarikosmuseo, jossa ei todellakaan voi muuta kuin todeta, kuinka ”ihminen on susi toiselle ihmiselle!”. Näkemämme jutut olivat järkyttäviä, enkä suosittele niitä ns. heikkohermoisille!

Myös Cu Chi:n lähes 250 km pitkä, Vietkong -sissien sodan aikana maan alle, jopa kolmeen eri kerrokseen kaivama tunneliverkosto ja siihen liittyvä historia olivat äärettömän mielenkiintoinen tutustumiskohde. Hurjissa oloissa ”sissi-parat” ovat taistelleet! Antoisa oli myös jokiristeilymme Mekong-joella. Tunnelma oli sanoinkuvaamaton, kuin olisi ollut jossain elokuvassa mukana! Saigon oli paikka, jossa teimme hurjasti ostoksia ja syy tähän oli ostosten halpuus! Ja jälkeenpäin on ollut hieno todeta, että laatu oli vaatteissa erittäin hyvä, eli joskus voi saada hyvää halvalla.

Liikenne Saigonissa oli aivan mahdoton ja kadun ylittäminen oli mahaa kouraiseva hetki! Kadulla kävellessä ilmassa leijui jos minkäkinlaisia hajuja; katukeittiöiden lihojen (koirien lihaa?) ja kanojen tuoksuun sekoittuvat niin pakokaasut kuin buddhalaisen temppelien ”tuoksutkin”. Kaduilla kokataan, syödään, tiskataan, nukutaan, jopa pissataan…(esim. paikallinen nainen pysähtyy, kyykistyy, nostaa hieman hamettaan ja niin on lätäkkö kadulla) Saigonissa tutustuimme myös mm. eläin- ja kasvitieteelliseen puutarhaan. Täytyy myöntää, että eläimillä ei siellä ollut lainkaan niin hyvät oltavat kuin mitä me olemme tottuneet näkemään! Toki välillä nautiskelimme olostamme myös hotellimme uima-altaalla, joka sijaitsi hotellimme 18.kerroksessa ja josta näin ollen oli huikeat näkymät!

Saigon oli muuten ensimmäinen lomakohde, jossa söimme sammakon reisiä. Usko tai älä, mutta oli ihan syötäviä! 

Saigon on monivivahteinen kaupunki ja siellä on paljon tutustumisen arvoisia paikkoja, joten se on paikka, johon kannattaa varata aikaa.  Mainitsin edellä vain ne muutamat seikat, jotka aivan erityisesti minulle jäi Saigonista mieleeni ja jotka ovat mieleni sopukoissa vielä näin monen vuoden jälkeenkin!

Toinen kohteemme, Phan Thiet, oli pieni kalastajakylä, jossa sulattelimme ensimmäisen viikon kokemuksiamme sekä teimme muutamia retkiä. Mieheni kävi mm. patikkaretkellä Ta Kun vuorella, jossa matkaa tehtiin todellisessa viidakossa.

 Phan Thiet oli kohde, jossa sai paikallisen lapsen onnelliseksi antamalla hänelle kuulakärkikynän tai pinssin. ”Lahjojen” antamisessa kannattaa olla tarkkana, sillä voi olla, että antaessasi lahjan yhdelle, on silmänräpäyksessä ympärilläsi ainakin parikymmentä lasta käsi ”ojossa”, lahjan toivossa…(kokemusta on!)

Phan Thietistä jäi upeana muistona mieleen varhaiset aamukävelymme rannalla. Uteliaina tutkailimme mitä erilaisimpia meren eläimiä, joita paljastui rannalta laskuveden aikaan…

 

Kuvia matkalta

Klikkaa kuvaa nähdesi sen suurempana!

Tähän matkakertomukseen ei ole liitetty kuvia.

Kommentit

Tätä matkakertomusta ei ole vielä kommentoitu kertaakaan. Haluatko olla ensimmäinen kommentoija? Kirjoita kommenttisi alapuolelta.

Kommentoi

Haluaisitko kommentoida tätä matkakertomusta? Kommentointi on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille, joten rekisteröidy!

Suosikit

Tilaa Matkakertomukset RSS-syötteenä.
Tilaa Matkailublogi RSS-syötteenä.

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0040860176086426|1721244611.202|1721244611.1979