Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?

BUDAPESTISSA LOKAKUUSSA 2011

Kirjoittaja: merja
Kohdemaa: Unkari
Kohde: Budapest
Kirjoitettu: 27.11.2011
Muokattu: 27.11.2011
Lukijoita: 10156

Lokakuun lopussa Budapestiin tutustuessamme sää oli vaihteleva: parina päivänä satoi vettä, parina päivänä paistoi aurinko, mutta sää tuntui oletettua kylmemmältä. Tiesimme kyllä etukäteen, millaista säätä oli luvattu, mutta siitä huolimatta ilma tuntui kylmemmältä, kuin etukäteen olin ajatellut. Tuntuikin siltä, että nuo 13 – 15 astetta tuntuivat kylmemmältä kuin koto-Suomessa. Eli jos lähdette Budapestiin matkalle, ottakaa varmuuden vuoksi hieman lämpimämpääkin vaatetusta mukaanne.

Budapestissa on paljon kauniita rakennuksia, kuten myös rakennuksia, jotka voisivat olla kauniita, jos niitä kunnostettaisiin. Kaupunki sopii siis myös ns. rappioromantiikkaa rakastavalle!

Budapest on kuuluisa kylpylöistään, ja niin mekin kävimme eräässä niistä, Széchenyin kylpylässä. Tässä kylpylässä ei ole erillisiä naisten ja miesten osastoja, ja kyseisen kylpylän on kerrottu olevan lajissaan Euroopan suurin. Ulkona on kolme suurta allasta, joista kaksi oli meidän siellä ollessamme käytössä, ja lisäksi rakennuksen sisässä oli erilaisia altaita aivan uskomaton määrä, samoin useita saunoja. Eri altaissa on eriasteista vettä. Useissa altaissa vesi on lämmintä, jotkin altaat ovat porealtaita, ja joissain altaissa on virtauksia, jotka vievät kylpijää itsestään mukanaan – uida ei siis varsinaisesti tarvitse. Vietimme tässä kylpylässä aurinkoisen lokakuisen päivän, pääasiassa sen ulkoaltailla, joissa oli lämmintä, toisessa jopa höyryävää vettä. Tuolla maan sisästä kumpuavalla mineraalipitoisella kuumalla lähdevedellä on sanottu olevan myös terveysvaikutuksia! Ai niin, näillä altailla ei ole tarkoitus uida, vaan niissä vain istuskellaan – tai niin kuin jotkut: pelaavat shakkia!

Budapestin Parlamenttitalo on Unkarin suurin rakennus. Meidän onnistui päästä tutustumaan tähän loisteliaaseen rakennukseen myös sisältäpäin. Oli hienoa nähdä kansalliskokoussali, hienot käytävät, kupolisali, ylelliset pääportaat jne.

Operetit ja oopperat ovat Budapestissa meikäläisen mittapuun mukaan todella edullisia, oli siis ikävä, ettemme onnistuneet saamaan lippuja! Olisi varmasti pitänyt varata liput jo etukäteen hyvissä ajoin!

Matkamme aikana tutustuimme myös vanhalla eli Budan puolella olevaan Linnan alueeseen Matiaksen kirkkoineen ja Kalastajalinnakkeineen. Lisäksi tutustuimme Gellért-vuoreen ja sen juurella olevaan Luolakirkkoon. Kolmikerroksisessa Keskuskauppahallissa (Központi Vásárcsarnok) kävimme pariinkin otteeseen. Ensimmäisenä päivänä nautimme siellä gulassikeitot, leipää ja punaviinit Fakanál étterem -nimisessä ravintolassa, jossa sai nauttia myös elävästä mustalaismusiikista! Niin täällä kuin muuallakin Budapestissa syödessämme ruoka, viini ja olut olivat todella hyviä ja edullisia! Niin, ja se herkullinen hanhenmaksa! Lisäksi Budapest on kuuluisa kahviloistaan ja leivoksistaan! Mekin nautimme usean kerran konditorioiden herkullisista antimista, myös ”dobos tortaa”! Ai niin, poikkeus tästä hyvästä ruuasta oli Vati Utcan (kävelykadun) varrella sijaitsevan erään ravintolan gulassi, kuten myös koko ravintolan yleisilme. En kyllä ikäväkseni muista tämän ravintolan nimeä.

Varasimme hotellin ja lennot Matkailijat.netin kautta, ja olimme matkaamme erittäin tyytyväisiä. Voimme mielihyvin suositella hotelliamme Continental Zara, joka oli hyvin moderni suuri hotelli, jossa sai nukuttua hyvät yöunet, jonka aamiainen oli ruhtinaallinen ja jonka henkilökunta oli ystävällistä.

Merja

Kuvia matkalta

Klikkaa kuvaa nähdesi sen suurempana!


Budapestin suurin kauppahalli
(Lisätty: 27.11.2011)

Raitiovaunulla niin kuin muillakin julkisilla pääsee nopeasti paikasta toiseen.
(Lisätty: 27.11.2011)

Kauppahallin väriloistoa
(Lisätty: 27.11.2011)

Parlamenttitalon käytäviä
(Lisätty: 27.11.2011)

Parlamenttitalon istuntosalia
(Lisätty: 27.11.2011)

Parlamenttitalon kupoli
(Lisätty: 27.11.2011)

Széchenyin kylpylä
(Lisätty: 27.11.2011)

Edelleen leppoisia tunnelmia Széchenyissä
(Lisätty: 27.11.2011)

Tonava ja Parlamenttitalo
(Lisätty: 27.11.2011)

Kommentit

Tätä matkakertomusta ei ole vielä kommentoitu kertaakaan. Haluatko olla ensimmäinen kommentoija? Kirjoita kommenttisi alapuolelta.

Kommentoi

Haluaisitko kommentoida tätä matkakertomusta? Kommentointi on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille, joten rekisteröidy!

Suosikit

Tilaa Matkakertomukset RSS-syötteenä.
Tilaa Matkailublogi RSS-syötteenä.

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0032498836517334|1716422338.4873|1716422338.484