Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?

Matkakertomuksia Tunisia

Rentoa lomaa Tunisiassa

Kirjoittaja: santtu
Kohdemaa: Tunisia
Kohde: Port el Kantaoui
Kirjoitettu: 17.7.2010
Muokattu: 17.7.2010
Lukijoita: 5681

Tällä kertaa matkakohteemme oli Tunisia ja siellä Port el Kantaoui, joka on noin 8 km Soussesta pohjoiseen. Heti ensimmäinen hieno juttu oli se, että lento Enfidhan lentokentälle vei vain hieman yli kolme ja puoli tuntia.

All inclusive-hotellimme Riu Bellevue Park oli kaikin puolin loistava valinta rentoutumiseen tähtäävälle lomallemme. Pöydät notkuivat toinen toistaan herkullisempaa ruokaa ja sitä oli tarjolla ympäri vuorokauden! Allasalue oli viihtyisä ja monenlaista aktiviteettia oli tarjolla sitä haluavalle - myös lapset oli huomioitu erittäin hyvin. Hotelli oli aivan meren rannassa, joten myös rannalla olevat palvelut mm. laskuvarjoliitely, jota mieheni kokeili, oli helposti saatavilla. Hienohiekkaista rantaviivaa riitti useita kilometrejä ja merivesi oli tähän aikaan vuodesta mukavan lämmintä.

Port el Kantaoui on itsessään pieni paikka, jossa mainittavin alue on huvijahtisatama.

Koska Soussen kaupunki sijaitsi aivan lähellä, käväisimme tutustumassa myös sen vanhaan kaupunkiin, jossa voi halutessaan shoppailla esim. mattoja, kenkiä, keramiikkaa, messinki-, hopea- ja nahkatuotteita.

Päivän visiitin teimme maan pääkaupunkiin Tunisiin. Siellä ensimmäinen kohteemme oli historiallinen Karthago ja sen Rooman valtakauden aikaiset kylpylärauniot. Kylpylässä oli aikoinaan tilaa lähes kahdelle tuhannelle kylpijälle...

Mieleeni jäivät myös lukuisat määrät sarkofageja, joissa tuolloin muinaisina aikoina haudattiin jumalille uhratut (ilmeisemmin elävinä poltetut) esikoislapset siinä uskossa mm. että uhrauksen saatuaan jumala antaa perheelle hyvän sadon.

Pääkaupungissa tutustuimme myös Sidi Bou Saide-nimiseen kaupunginosaan, jossa kaikki talot olivat sinivalkoisia. Toki talon maalauksessa kannattaa käyttää sinistä väriä, sillä karkoittaahan se pahoja henkiä! Nähtyä tuli myös Rooman  valtakunnan pisin aquadukti sekä Pyrsan kukkulan näköalat. Pyrsan kukkula on paikka, johon perustettiin ensimmäinen Karthago.

Myös Tunisissa oli vanha kaupungin osa, Medina, joka on varmasti mieluisa paikka shoppailijoille. Ainoastaan valtava hinnoista tinkiminen ei välttämättä oli meille suomalaisille sitä mieluista puuhaa. Parhaimmillaan hinnoista lähtee tinkimällä pois lähes 90%, mutta tinkiminen vie oman aikansa.

Mieltämme jäi hieman vaivaamaan se, että emme lähteneet kahden päivän reissulle tutustumaan mm. Saharaan ja siellä suureen suolajärveen. Retkellä käyneiltä kuulimme siitä positiivisia kokemuksia.

Kiva yllätys meille oli se, kuinka siistiä kaikkialla Tunisiassa oli! Ruuan hygieniakin on hyvällä tasolla, eikä paljon puhutusta vatsataudista tarvitse juurikaan Tunisiassa puhua.

Kuvia matkalta

Klikkaa kuvaa nähdesi sen suurempana!


Rooman valtakunnan aikaisia kylpyläraunioita
(Lisätty: 17.7.2010)

Sarkofageja Karthagon alueella
(Lisätty: 17.7.2010)

Hotellimme Riu Bellevue Park
(Lisätty: 17.7.2010)

Sidi Bou Saiden talot olivat sinivalkoisia
(Lisätty: 17.7.2010)

Kasvillisuus hotellimme puutarhassa oli hyvin hoidettua!
(Lisätty: 17.7.2010)

Ravintola Saloon Soussessa - tähän aikaan se ei ollut vielä auki...
(Lisätty: 17.7.2010)

Port el Kantaouin huvijahtisatamaa
(Lisätty: 17.7.2010)

Rooman valtakunnan pisintä aquaduktia sekä vesisäiliöitä
(Lisätty: 17.7.2010)

Mieheni lentelemässä hotellimme rannan yllä...
(Lisätty: 17.7.2010)

Näkymä Pyrsan kukkulalta
(Lisätty: 17.7.2010)

Kommentit

mapy - 19.7.2010
Ensi kerralla sitten Saharan retkelle :) Varmasti ehditte näkemään muutenkin paljon. Puutarhan kuvasta tulee väkisinkin mieleen tilanne, kun Åressa kuvasimme tielle vesilammikoista muodostunutta hymiötä. Paikallisilla oli hauskaa! :D

Kommentoi

Haluaisitko kommentoida tätä matkakertomusta? Kommentointi on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille, joten rekisteröidy!

Suosikit

Tilaa Matkakertomukset RSS-syötteenä.
Tilaa Matkailublogi RSS-syötteenä.

© 2008 - 2023 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0027930736541748|1696161728.5671|1696161728.5643