Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?

Pikavisiitti Shakespearen synnyinpaikalle!

Kirjoittaja: jt
Kohdemaa: Iso-Britannia
Kohde: Stratford-Upon-Avon
Kirjoitettu: 5.9.2009
Lukijoita: 5843

Matkamme pitkin Iso-Britannian teitä jatkui jatkumistaan. Olimme jo ehtineet useisiin kohteisiin tutustumaan... Mutta nyt saavuimme paikkaan... josta minä en etukäteen juurikaan mitään tiennyt... Joten käydään ensin pari perusasiaa läpi:

Sillä tällä kertaa matkakohteenamme oli pieni ja idyllinen Stratford-Upon-Avon. Se on Shakespearen syntymäkaupunki ja siksi se ympäristöineen onkin suosittu matkailukohde. Pienen nettisurffailun jälkeen sain selville, että kaupungissa vierailee vuosittain jopa yli 3 miljoonaa turistia! Asukkaita kaupungissa on vain vajaat 25 tuhatta... Joten turismi on todella isossa roolissa täällä.

Kaupunkihan sijaitsee Avonjoen varrella Englannin Warwickshiressä.

Ihana pieni kaupunki on täynnä mitä kummallisempia pieniä yksityiskohtia, joihin tarkka matkailija kiinnittää huomiota. Talot ovat perinteisiä brittiläisiä - mutta jokainen niistä tuntuisi toimivan Bed & Breakfast -yömajana. Itse valitsimme Bradbourne House nimisen paikan yösijaksemme. Talo oli kauniin valko-ruskea ja sisältä erittäin lämmin, vanhanaikainen mutta silti perinteisen englantilainen.

Jätimme tavaramme turvaan majapaikkaamme ja siirryimme kohti kaupungin keskustaa. Ensimmäiseksi vierailukohteeksemme otimme Shakespearen kunniaksi rakennetun kuvankauniin puutarhan. Geometrisiksi kuvioiksi leikatut puskat, tarkasti rajatut kukkapenkit ja kesän väriloistossa paistattelevat istutukset kilpailivat keskenään tutun englantilaisen pilvisään kruunatessa herkät hiljaisuuden valtaamat hetkemme. Mykistävää!

Matkamme jatkui eteenpäin kohti kaupunkia. Kaikilla oli tässä vaiheessa jo nälkä, mutta pitihän meidän hetkeksi jäädä pällistelemään Royal Shakespeare Theatrea!

Päätimme myös istahtaa hetkeksi ihailemaan Avonjoen tarjoamia maisemia. Helkkarin ankat vaan tunkivat jaloille asti - jäätelöäkään ei saanut rauhassa syödä. Soutu-, pienmoottori- ja kumiveneiden täyttämä joki olisi pitänyt meidät lumoissaan pitempäänkin, mutta nyt nälkä alkoi kurnia jo todenteolla!

Ja tottakai päätimme suunnata nenämme kohti lähintä Fish'n'Chips -paikkaa. Onneksemme pääsimme sisätiloihin syömään tätä maittavaa, mutta rasvaista herkkua. Jälkiruoaksi otimme vielä kunnon kupit - tupla-espresso pitää hereillä miehen kuin miehen!

Nyt olikin sitten jo aika lähteä tallustamaan kohti Shakespearen synnyintaloa. Vehreiden puistojen reunustamat kävelytiet ovat rauhallisia ja tuovat matkaajalle todella kiireettömän fiiliksen. Itse talo sinänsä ei ole kovin kummoinen, mutta voinpahan nyt sanoa senkin nähneeni!

Tämän lyhyen Stratford-Upon-Avon -visiitin jälkeen matkamme jatkuikin takaisin kohti Birminghamia. Todellinen seuraava määränpäämme tulisi olemaan Kööpenhamina, mutta se onkin jo sitten aivan toinen tarina, johon palaamme kenties myöhemmin...

Kuvia matkalta

Klikkaa kuvaa nähdesi sen suurempana!


Shakespearen synnyintalo.
(Lisätty: 5.9.2009)

Bradbourne House
(Lisätty: 5.9.2009)

Vehreät istutukset!
(Lisätty: 5.9.2009)

Pienen kaupungin pienet tiet vievät jalankulkijaa eteenpäin.
(Lisätty: 5.9.2009)

Tuttua englantilaista kaupunkimaisemaa.
(Lisätty: 5.9.2009)

Royal Shakespeare Theatre
(Lisätty: 5.9.2009)

Avonjoki.
(Lisätty: 5.9.2009)

Kommentit

Tätä matkakertomusta ei ole vielä kommentoitu kertaakaan. Haluatko olla ensimmäinen kommentoija? Kirjoita kommenttisi alapuolelta.

Kommentoi

Haluaisitko kommentoida tätä matkakertomusta? Kommentointi on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille, joten rekisteröidy!

Suosikit

Tilaa Matkakertomukset RSS-syötteenä.
Tilaa Matkailublogi RSS-syötteenä.

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0040829181671143|1713777318.5673|1713777318.5632