Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?

EU-nähtävyyksiä ja kulttuurien kolahduksia

Kirjoittaja: jt
Kohdemaa: Ranska
Kohde: Strasbourg
Kirjoitettu: 12.8.2009
Muokattu: 12.8.2009
Lukijoita: 7925

Mielenkiintoinen matkamme kohti Euroopan Unionin parlamentin päätoimipaikkaa alkoi lennolla Helsingin lentoaselmalta Frankfurtiin. Päivä oli kaunis ja tunnelma katossa, sillä harvoin sitä kouluporukalla ulkomailla pääsee. Pienen alkukankeuden jälkeen pystyin nauttimaan lentomatkasta, ja tulipa sitä parikymmentä minuuttia nukuttuakin. Frankfurtista matkamme jatkui kohti Strasbourgia, yllätys yllätys, linja-autolla! Useamman tunnin kestäneen ajomatkan aikana väsymys hiipi matkalaisten pariin, kuultiimpa bussin etuosista jopa vaimeaa kuorsaustakin. Strasbourghan sijaitsee Elsassin alueella aivan Saksan rajan tuntumassa, joten matka ei tosiaan ollut sieltä lyhyimmästä päästä.


Hotelliksemme olimme, pääasiassa raha- ja alennussyistä, valinneet Ciarus-nimisen hostel-tyylisen eritoten nuorille ja ryhmille suunnatun majatalon. Huoneet olivat sangen yksinkertaisia ja rakennuksen käytävät vähintäänkin sokkeloisia - nuoret koululaiset kuitenkin viihtyivät tiloissa mainiosti.


Ensimmäisen päivämme aloitimme perinteisesti kiertämällä kaupunkia omatoimisesti. Hotelliltamme suuntasimme ensin aivan väärään suuntaan ja eksyimmekin Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen etuovelle - hyvä nähtävyys sekin, mutta emme vain tienneet minne olimme tulleet ennen kuin huomasimme rakennuksen seinässä olevat kissankokoiset kirjaimet. Matkamme jatkui Reinin sivujoen Illin vartta kohti kaupungin kenties suurinta (tai EU parlamenttirakennusten jälkeen toiseksi suurinta) nähtävyyttä: Strasbourgin goottilaistyylistä hiekkakivikatedraalia. Kyseinen 142 metriä korkea rakennushan on pitänyt hallussaan maailman korkeimman rakenuksen titteliä vuosina 1625-1847. Katedraali on koristeluiltaan aivan huikeaa tasoa. Omalla vanhalla kamerallani en myöskään mitenkään saanut katedraalin koko seinämää mahtumaan kuvaan, vaan jouduin ottamaan kokonaiset kolme eri otosta!


Päivämme jatkui kaupungin pieniä katuja kierrellen ja kaarrellen. Iltapäivän alkutunteina bongasimme sopivasti Cafe Rohan nimisen paikan, joka houkutteli kaikkia Lord of The Rings -faneja vahvasti. Kahvi oli hyvää, vaikka tosiasiassa ranskalaiset ymmärtävät enemmän viinin ja juustojen, kuin kahvinautintojen perään. Eksyimme tosin syömään aitojen italialaisten pyörittämään pizzeriaan... Aikoinaan kovanakin Häkkisen kannattajana olin tietysti ymmälläni, kun ravintolan kaikki seinät olivat täynnä Schumacherin ja Ferrarien kuvia!


Mielenkiintoisen kokemuksen saa myös ostamalla venematkan. Joen rannalta, ei kovin kaukana Cafe Rohanista ja katedraalista, löytyy nimittäin turistikäyttöön tarkoitettu vesibussi, joka läpinäkyvine kattoineen tarjoaa mahdollisuuden saada kaupungista käsitys aivan uudesta perspektiivistä. Kiertoajelulla pääset näkemään muun muassa Strasbourgin EU-rakennuksia ja erittäin kuuluisan Petite-France korttelin, joka on aivan Ill joen rannalla. UNESCOn maailmanperintökohteisiin kuuluva kortteli on tunnettu erityisesti mustavalkoisista puukehikollisista keskiaikaisista rakennuksistaan.


Reissumme päätarkoitus oli kuitenkin päästä tutustumaan EU-parlamentin toimitiloihin. Kuten arvata saattaa, emme olleet ainoa koululaisryhmä, joka oli tekemässä kyseistä matkaa samalla aikataululla, vaan tarkoituksena olikin päästä tekemään tuttavuutta myös muiden eurooppalaisten nuorien kanssa. Olimmekin otettuja, kun meidät toivotettiin ystävällisesti tervetulleiksi - ja pääsimmepä vielä oikein äänestämään kokoussalissa EU:ta koskevissa tärkeissä asioissa. Päätäntävaltaa ei ehkä joukolle koululaisia kannata antaa, mutta olipahan ainakin mielenkiintoinen kokemus ;) Yhteistyö muiden nuorten kanssa sujui suomalaisten osalta vaivattomasti, onhan meillä nimittäin Euroopan parasta kieltenopetusta tarjolla.


Kokonaisuudessaan matka oli erittäin viihdyttävä, vaikka saimmekin esimerkiksi kokea omatekoisen pippurisuihkeen tujun tömähdyksen kasvoillamme, sekä ranskalaisten baarimikkojen kummastuneet katseet, kun teini-ikäiset suomalaiset marssivat baariin sisään olusille (ranskassa alkoholia saa myydä jo 16-vuotiaille). Kyllä siinä olikin paikallisilla hymyssä pitelemistä, kun toimme mukanamme Ranskaan hieman suomalaistakin kulttuuria! ;)Kuvia matkalta

Klikkaa kuvaa nähdesi sen suurempana!


Reinin sivujoki Ill kulkee kaupungin lävitse.
(Lisätty: 12.8.2009)

Ciarus - Halpa vaihtoehto, sopii nuorille
(Lisätty: 12.8.2009)

Strasbourgin katedraali.
(Lisätty: 12.8.2009)

Paatilla uutta näkemystä kaupungista.
(Lisätty: 12.8.2009)

Parlamentti kutsuu nuoria ja valveutuneita.
(Lisätty: 12.8.2009)

Väsynyt nuoriso löysi Elsassin tunnuseläimen.
(Lisätty: 12.8.2009)

Kadut ovat sangen idyllisiä.
(Lisätty: 12.8.2009)

Cafe Rohan - kahvia ja pikkuleipiä tarjolla!
(Lisätty: 12.8.2009)


(Lisätty: 12.8.2009)

Hotellin ikkunasta ei tukikaltereiden takia niin vain karatakaan kohti kadun pintaa.
(Lisätty: 12.8.2009)

Kommentit

Tätä matkakertomusta ei ole vielä kommentoitu kertaakaan. Haluatko olla ensimmäinen kommentoija? Kirjoita kommenttisi alapuolelta.

Kommentoi

Haluaisitko kommentoida tätä matkakertomusta? Kommentointi on sallittu vain rekisteröityneille käyttäjille, joten rekisteröidy!

Suosikit

Tilaa Matkakertomukset RSS-syötteenä.
Tilaa Matkailublogi RSS-syötteenä.

© 2008 - 2023 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0040268898010254|1701590036.9679|1701590036.9638