Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
28.7.2009 - Kanariansaaret

Kanariansaaret - talvilomien suosikkimatkakohde Kanariansaaret

Kanariansaaret - talvilomien suosikkimatkakohde Kanariansaaret

Suomalaisten suosituimpiin talvilomakohteisiin lukeutuva Kanariansaaret on saaristo, joka koostuu seitsemästä eri saaresta. Afrikan rannikolla sijaitsevilla Kanariansaarilla on itsehallinto, mutta saaristo kuuluu silti Espanjalle. Kanariansaaret on jaettu lännen Santa Cruz de Tenerifen ja idän Las Palmasin maakuntiin. Santa Cruz de Tenerifen saaria ovat El Hierro, La Gomera, La Palma ja Teneriffa. Sen sijaan Las Palmasiin kuuluvat Gran Canaria, Lanzarote ja Fuerteventura -saaret. Toki Kanariansaariin kuuluu pienempiä saaria, mutta ne eivät ole merkittäviä matkailukohteita.

Ilmasto & lämpötilat

Kanariansaarten lämpötilat vaihtelevat ympäri vuoden 20 asteen molemmin puolin pysyen suurinpiirtein 20 asteen paikkeilla. Pääasiassa parhaat ajat matkustaa on syksyllä tai keväällä, sillä talvella kelit voivat vaihdella sateisiksikin. Toisaalta kesällä ei edes tehdä valmiita pakettimatkoja Kanariansaarille, vaikka lämpötilat ovatkin korkealla.

Kanarian ruokia ja juomia

Kanariansaarilla tarjoillaan ravintoloissa erinomaisia viinejä, joita kannattaa maistaa. Jälkiruuaksi voi valita jonkin paikallisista likööreistä tai Kanarian rommia. Kuten kaikissa moderneissa matkakohteissa niin myös Kanarian matkakohteissa on tarjolla laaja kirjo kansainvälisiä ravintoloita. Perinteisistä paikallisista ravintoloista kannattaa tilata kalaruokia, joihin tulee paikasta riippuen vihreää tai punaista mojo-kastiketta. Myös kanarialainen vuohenliha on herkullista. Jälkiruuaksi tarjoillaan usein pelkästään hedelmiä tai niistä valmistettuja herkkuja.

Manner-Espanjan tavoin myös Kanariansaarten valuutta on euro. Banaanin, tupakan ja muiden trooppisten lajikkeiden viljely sekä turismi luovat pohjan saariston taloudelle. Turisteja saarella käy vuosittain noin 10 miljoonaa, joten aivan pienestä matkakohteesta ei ole kyse.

Matkat ja lennot Kanariansaarille

Valmiita pakettimatkoja Kanariansaarille myy ainakin Finnmatkat, jonka matkakohteisiin kuuluvat El Hierro, Gran Canaria, La Gomera, La Palma, Lanzarote ja Teneriffa. Sen sijaan edellisten lisäksi matkoja Fuerteventuralle järjestää Aurinkomatkat. Lomamatkat järjestää matkoja Gran Canarian ja Teneriffan eri kohteisiin edellisiä halvemmalla.

Lue lisää ja varaa matka Kanariansaarille:  Lomamatkat » Espanjan saaret

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Kanariansaaret

Matkajutut Kanariansaaret »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2022 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0057389736175537|1660131757.6624|1660131757.6567