Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
6.1.2009 - Viro

Tallinna lapsiperheille

Tallinna lapsiperheille

Tallinna on Viron suosituimpia matkakohteita. Tallinna on niin ikään myös Pohjois-Euroopan vanhin pääkaupunki, joten sieltä on helppo löytää nähtävää lyhyemmälle tai hieman pidemmällekin matkalle. Yleensä Tallinnaan lähdetään shoppailemaan tai rentoutumaan kylpylöissä, ja kotiin kannetaan litra kaupalla halpaa virolaista viinaa. Mitä muuta Tallinnassa voi tehdä lapsiperheen kanssa kuin käydä perinteisillä nähtävyyksillä ja ostoksilla?

KalevSpa vesipuisto

KalevSpa on nykyaikainen vesi- ja liikuntakeskus Tallinnassa. Vesikeskuksessa on Viron suurin 50-metrinen uima-allas, porealtaita, aerobic-altaita ja lastenaltaita. KalevSpassa on liukumäkiä lapsille ja lapsenmielisille. Peseytymispuolella on perinteisiä suomalaisia saunoja ja höyrysaunoja. Parasta vesipuistossa on sen sijainti, sillä se sijaitsee aivan Tallinnan ytimessä.

Tallinnan eläintarha

Vuonna 1939 perustettu Tallinnan eläintarha tarjoaa matkailijalle monipuolisen kokoelman erityisesti alppikauriita ja villilampaita. Eläintarhassa on myös paljon lintuja: kotkia, korppikotkia, pöllöjä ja kurkilajeja. Tämän lisäksi Tallinnan eläintarhassa on muita eläimiä. Eläintarhan sisäänpääsymaksutkin on halvat tai lähes ilmaiset, sillä aikuiset maksavat noin kolme euroa, opiskelijat noin 1,5 euroa ja lapset sekä eläkeläiset noin 25 senttiä. Tämän lisäksi eläintarhaan on vielä ryhmä- ja perhealennuksia.

Kartingia Tallinnassa

Tallinnassa on kolme erilaista mahdollisuutta lasten karting-ajeluun, jonka hinnat ovat huomattavasti pienemmät kuin Suomessa. Kymmenen kilometriä keskustasta sijatsevassa Saurix-kartingkeskuksessa kahdeksan minuutin ajaminen maksaa aikuisilta noin kahdeksan euroa ja lapsilta alle kuusi euroa. Hinnat ovat täysin samat myös kahdeksan kilometrin päässä keskustasta sijaitsevassa ulkokarting FK keskuksessa. Kolmas vaihtoehto karting-autoiluun on Viimsi sisäkarting, jossa kahdeksan minuutin ajo maksaa noin seitsemän euroa aikuisilta ja noin viisi euroa lapsilta. Kaikilla karting-radoilla on myös mahdollisuus vuokrata rata ryhmälle tai osallistua kilpailuihin.

Pyöräretki Tallinnassa

Tallinnassa järjestetään myös pyöräretkiä, jotka kestävät kaksi tuntia. Pyöräretket alkavat vanhakaupungista kahdesti päivässä, ja soveltuvat hyvin myös lapsille. Pyöretkillä vauhti on melko hidas, ja matkan varrella pysähdytään nähtävyyksille. Lapsia varten on istuimia ja vetovaunuja pyöriin sekä lasten pyöriä 5-7 vuotiaille.

Seikkailupuisto Nõmme

Nõmmen seikkailupuistossa on erilaiset radat aikuisille ja lapsille. Aikuisten rata kulkee korkealla puissa ja tarjoaa haastetta tasapainon ja ketteryyden suhteen. Lasten seikkailurata on rakennettu matalalle puihin, jolloin aikuinen voi kulkea vierellä neuvomassa lastaan ja vahtimassa, että rataseikkailu sujuu turvallisesti. Seikkailupuiston maksut: aikuiset alk. 14€, nuoret 10€, pikkulapset 3,8€ ja eläkeläiset 10€.

Tallinnan kasvitieteellinen puutarha

Tallinnan kasvitieteellinen puutarha on loistava paikka piknikkiin lasten kanssa. Kasvitieteellisessä puutarhassa on suuret kokoelmat kauniita kasveja. Myös kasvitieteellisen puutarhan hinnat ovat mitättömät, sillä perhelippu maksaa 5,75euroa ja yksittäinen aikuinen 2,9euroa.

Ulkoilmamuseo Rocca al Mare

Rocca al Maren ulkoilmamuseo esittelee virolaista talonpoikaisarkkitehtuuria puistomaisella alueellaan. Museossa voi tarkastella vanhoja esineitä, maistaa virolaisia herkkuja ja käydä hevosajelulla. Tutustuminen ulkoilmamuseoon on helpompaa vuokraamalla suomenkielinen audio-opas.

Lisää Viron matkailusta: VisitEstonia.com

Tallinnan matkat

Hotelleja Tallinnassa: Booking


Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Viro

Matkajutut Viro »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2023 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0038208961486816|1685946399.9208|1685946399.917