Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
26.12.2008 - Italia

Rooman nähtävyydet

Rooman nähtävyydet

Rooma on perinteinen matkailijoiden kulttuurikaupunki, jossa voi edelleen tuntea antiikin Rooman historiallisen tunnelman vierailemalle erilaisilla nähtävyyksillä. Roomassa on monia majoitusvaihtoehtoja halvoista hostelleista kalliimpiin viiden tähden luxushotelleihin. Kulkeminen Roomassa nähtävyyksien välillä on helppoa, sillä moni historiallinen nähtävyys on aivan kävelymatkan päässä keskustasta. Mikäli hotellisi ei ole aivan Rooman keskustassa, kannattaa hankkia viikon lippu, jolla voi matkustaa sekä bussilla että metrolla, noin 16 euron hintaan. Roomassa on monet Italian keskeisimmät nähtävyydet.

Vatikaani, Pietarin kirkko & Sikstuksen kappeli

Vatikaani on Roomalaiskatolisen kirkon keskus, jossa luterialaisellekin paljon nähtävää. Pietarin kirkkoa pidetään maailman suurimpana kirkkona sen vaikuttavuuden takia. Uuden Pietarin kirkon kauniin julkisivun ja sisätilojen suunnittelijoina toimivat monet eri arkkitehdit ja taiteilijat keskiajan lopulta alkaen. Tunnetuimpia nimiä lienevätkin Rafael ja Michelangelo. Kirkon sisätilat edustavat pääasiassa barokkia, kun taas kirkon kupolia ympäröivät korinttilaiset pylväät.

Pietarin aukio on Pietarin kirkon edessä oleva aukio, jonka suurimman osan muodostaa Gian Lorenzo Bernin suunnittelema soikionmuotoinen alue. Pietarin aukiota reunustavat pylväskäytävät, joiden väliin jää suurimmillaan 198 metriä. Pietarin aukion keskellä on 25,5 metriä korkea egyptiläinen obeliski.

Paavi Sikstus IV:n aikana Rooman merkittävimmät taidemaalarit koristelivat Sikstuksen kappelin arvokkailla freskoilla, joista kuuluisimpia ovat Michelangelon Viimeinen tuomio ja Luomiskertomus. Itse Sikstuksen kappeli on rakennettu tarkasti Raamatun mainitsemien Jerusalemin temppelin mittasuhteiden mukaisesti. Kaiken kaikkiaan Vatikaani on yhtä suurta uskonnollista nähtävyyttä Roomassa.

Colosseum, Rooma

Yksi ehdottomista nähtävyyksistä Roomassa on Colosseum(alunperin Flaviusten amfiteatteri). Colosseumin amfiteatteri toimi näyttämönä erityisesti antiikin Rooman aikaisissa gladiaattoriotteluissa. Colosseumilla pidettiin esityksiä vuodesta 80 lähtien aina 500-luvulle asti. Colosseum soveltui hyvin monenlaisiin esityksiin, sillä siellä tiedetään järjestettäneen ainakin seuraavia esityksiä: gladiaattoritaistelut, eläinten metsästys, meritaistelut, teloitukset, mytologisia draamoja ja vanhojen taistelujen uusintoja. Colosseum on Rooman tunnetuimpia nähtävyyksiä, vaikka se ei alkuperäisessä loistossaan olekaan. Tänä päivänä areenan alaiset käytävät ja eläinhäkit ovat näkyvissä, sillä antiikin Rooman aikainen kansi ei ole säilynyt näihin päiviin asti. Colosseumin sisäänpääsymaksu on 12 euroa aikuisilta, opiskelijat maksavat 8 euroa ja lapset sekä eläkeläiset pääsevät ilmaiseksi.

Circus Maximus

Circus Maximus on nykyään ruohoinen puistoalue Roomassa Aventinuksen ja Palatinumin kukkuloiden välissä. Antiikin Roomassa Circus Maximusta käytettiin kilpa-ajoihin, joihin mahtui jopa 250 000 katsojaa.

Forum Romanum

Forum Romanum, josta käytetään myös nimityksiä Forum ja Forum Magnum, on alue, jonka ympärille muinainen Rooman kaupunki kehittyi. Forum Romanum toimi antiikin Rooman poliittisena keskuksena, jonka keskeisimpiin asioihin kuuluivat hallinto, oikeus, uskonnolliset menot, kaupankäynti ja prostituutio. Forumin ympäristön rakennelmia ja monumentteja on restauroitu, ja ne ovatkin suosittuja Rooman nähtävyyksiä. Alue sisältää muun muuassa seuraavia raunioita, monumentteja ja rakennuksia: Saturnuksen temppeli, Romuluksen temppeli, Venuken ja Rooman temppeli, Vestan temppeli, Castorin ja Polluxin temppeli, Tituksen riemukaari, Septimius Severuksen riemukaari, Basilica Julia, Basilica Maxentii, Basilica Aemilia, Tabularium, Fokaksen pylväs, Lapis Niger, Rostra ja Curia Hostilia.

Pantheon

Kaikkien jumalien temppeli Pantheon on ehkäpä Rooman parhaiten säilynyt monumentti antiikinajalta. Pantheon on nykyään katolinen kirkko, mutta on alkujaan toiminut seitsemän eri planeetan jumalien pyhäkkönä. Pantheonia restauroidaan samalla, kun se toimii edelleen kirkkona, mitä ei matkailija välttämättä edes heti ymmärrä saapuessaan paikalle.

Rooman Palatinus-kukkula

Palatinus-kukkula on Rooman merkittävin kukkula, koska legendan mukaan naarassusi imetti siellä Romulusta ja Remusta, jotka myöhemmin perustivat Rooman kaupungin. Antiikinaikana Palatinus-kukkulalla asustelivat keisarit ja korkea-arvoiset suvut. Nykyään turisteilla on nähtävänään raunioita rakennuksista ja palatseista, joita lukuisat keisarisuvut rakennuttivat sinne.

Espanjalaiset portaat Roomassa

Nykyään Espanjalaiset portaat on niin paikallisten kohtauspaikka kuin myös suosittu roomalainen nähtävyys turistien keskuudessa. Ranskalainen diplomaatti rakennutti espanjalaiset portaat 1700-luvun alussa, ja portaita kutsutaan usein Espanjalaisiksi portaiksi viereisen espanjalaisen aukion perusteella.

Rooman kartta

Voit zoomata Rooman karttaa vasemmalla olevista nappuloista, ja liikuttaa karttaa hiiren kanssa vetämällä.

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Italia


Matkaopas Rooman ravintoloihin


Rooman hotellit - hyvä hotelli Roomasta


Venetsian hotellit - Romanttiset ja viihtyisät hotellit Venetsiassa


Venetsia - Nähtävyyksiä ja syömistä Italian romanttisessa Venetsiassa


Cervinia tarjoaa laskettelijalle otolliset olosuhteet Italiassa


Sisilia sekoittaa kulttuureja


Syksyksi ehdit vielä aurinkoon: Alghero, Italia

Matkajutut Italia »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0055019855499268|1709148725.0499|1709148725.0444