Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
28.6.2012 - Espanja

Cala d'Or - kultainen poukama Mallorcalla

Cala d'Or - kultainen poukama Mallorcalla

Cala d'Or, kultainen poukama, on saanut nimensä seitsemästä kauniista rantapoukamastaan. Cala d'Or on Mallorcan helmi ja sijaitsee saaren itärannikolla noin 65 kilometriä pääkaupunki Palmasta. Itse Mallorca on puolestaan Espanjalle kuuluva saari Välimerellä. Matkakohteen elämä on rentoa, ja maisemaa hallitsevat hienohiekkaiset rannat, joita reunustaa kumpuileva maasto.

Cala d'Orin kirkas vesi houkuttelee uimaan ja moniin muihin vesiaktiviteetteihin. Jos kaipaa varjoa, voi istahtaa hyvin myös pinjapuun juureen nauttimaan kaupungin rennosta tunnelmasta. Tyylikkyyttä huokuva satama on Cala d'Orin keskus. Satamasta löydät mahtavia kala- ja äyriäisravintoloita, ja voit illallista nauttiessasi ihastella myös satamaan lipuvia purjelaivoja sekä luksusjahteja. Kylä houkuttelee erityisesti keskieurooppalaisia, lapsiperheitä ja turisteja, jotka etsivät rentouttavaa lomaa. Alue on suurimman osan vuodesta rauhallinen, mutta heinä-elokuu on vilkkainta aikaa, koska turistit valtaavat kaupungin kadut.

Rantapoukama Cala d'OrissaCala d'Or on toki muutakin kuin vain istuskelua ja nauttimista. Halutessasi voit lähteä vaellukselle kauniiseen luontoon, tutustua pikkurantoihin tai seilata veneellä vaikka Cala Mondragon luonnonpuistoon, joka sijaitsee Cala d'Orin eteläpuolella. Risteilyt lähialuille ovat muutenkin suosittua ajanvietettä. Kylästä löytyy myös pikkuputiikkeja kävelykatujen varsilta ja ennen kaikkea mahtavaa ruokaa. Suosittuja tuliaisia ovat keramiikka, nahkalaukut ja kosmetiikka. Ruokahetken merenäärellä puolestaan voi viettää vaikka Porto Petrossa. Cala d'Orista löytyy myös baareja ja muutama disco. Huvielämä on keskittynyt satama-alueelle, mutta matkakohteen yöelämä on kuitenkin rauhallista ja kylä onkin enemmän suunnattu perhematkailuun. Lapsille löytyy ainakin eläinpuisto ja Hidropark-vesipuisto. Cala d'Orissa on myös paljon tapahtumia, kuten konsertteja ja juhlia läpi kesän.

Mallorca on tunnettu myös urheilullisuudestaan eikä Cala d'Or tee tässä poikkeusta. Mahdollisuuksia lukuisten vesiurheilulajien lisäksi on muun muassa tennikseen, golfiin, ratsastukseen, vaeltamiseen ja pyöräilyyn.

Koska Mallorca on kohtuullisen pieni saari, niin siellä on myös helppo liikkua. Voit vuokrata vaikka auton, mopon tai polkupyörän ja lähteä tutustumaan lähialueisiin. Sant Salvadorin luostari tarjoaa upeat näköalat saarelle, ja yhdelle Mallorcan hienoimmista rannoista, Es Trencelle, on autolla vain noin 40 minuutin ajomatka. Pääkaupunki Palman ostoskadut ja vauhdikkaampi yöelämäkin on vain noin tunnin matkan päässä. Taksilla ja busseilla pääsee toki myös liikkumaan, mutta kesäaikaan minijunat kiertelevät myös ympäri kaupunkia.

Mallorcan valuutta on euro, joten rahanvaihdosta ei tarvitse huolehtia. Hintataso on suomen luokkaa, sillä esimerkiksi illallinen maksaa noin 25€, alkoholi on hieman halvempaa ja olut maksaa noin 3€. Yleisemmät luottokortit käyvät lähes kaikkialla, minkä lisäksi pankkiautomaatteja on myös tiheässä. Mallorcalla puhutaan espanjaa, mutta englannilla pärjää hyvin turistikohteissa.

Cala d'Or tarjoaa rauhallisen, idyllisen ja rentouttavan lomanautinnon upeissa välimerenmaisemissa. Kylä on loistava valinta nauttimiseen, mutta tylsyyden iskiessä tarjolla on myös mahtava valikoima aktiviteetteja. Varaa Cala d'Orin matkasi nyt Apollomatkoilta!

Apollomatkat » Cala d'Or
Tarkista myös Mallorcan äkkilähdöt erityisesti, jos olet kesällä varaamassa matkaasi.

TEKSTI: SARI SAARI

Matkajuttuja maasta: Espanja

Matkajutut Espanja »

Hotelleja matkakohteessa

(4 tähden hotelli)

Azul Playa

alk. 920€
(2.5 tähden hotelli)

Alba

alk. 510€

Nopeat äkkilähdöt

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0041468143463135|1716421218.104|1716421218.0999