Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
5.6.2009 - Espanja

Mallorca - paikkoja ja nähtävyyksiä Mallorcalla

Mallorca - paikkoja ja nähtävyyksiä Mallorcalla

Välimeren Baleaarien saariryhmään kuuluva Mallorca on nykyään Espanjan suosituimpia matkakohteita. Alkujaan Mallorcalle aloittivat matkailemaan saksalaiset, mutta nykyään turisteja matkustaa ympäri maailman. Tällä vuosituhannella vuotuiset kävijämäärät ovat nousseet jo yli 20 miljoonan, kun vuonna 1960 matkailijoita kävi noin 0,5 miljoonaa. Mallorca sopii rantalomailijalle, mutta saarella on myös lukuisia nähtävyyksiä. Saaren historia on ollut värikäs - Mallorca asutettiin jo Antiikin aikana, ja vuodesta 1716 lähtien se on ollut Espanjan provinssi.

Mallorcan nähtävyydet

Mallorcan saaren lukuisat nähtävyydet ovat monipuolisia - saarelta löytyy museoita, kulttuurinähtävyyksiä, luolia ja luonnonpuistoja.

  • Museot

Kierroksen Museo de Mallorcassa voi aloittaa tutustumalla esihistoriallisen talayot-kulttuurin esineisiin, ja jatkaa siitä tutkailemaan maurien keramiikkaa, keskiajan ja barokin maalauksia sekä osia vanhoista rakennuksista. Modernin taiteen museossa Es Baluardissa voi ihastella sellaisten kuuluisuuksien kuin Picasson tai Miron töitä. Pollentian monograafisessa museossa on esillä argeologisilta kaivauksilta löydettyjä esineitä ja muita roomalaisen ajan löydöksiä. Veistosten ystävien kannattaa vierailla myös Palau March -museossa, jossa on esillä veistoksia ja 400-600 vuotta vanhoja käsikirjoituksia sekä merikarttoja.

  • Kulttuurihistoriallisia nähtävyyksiä

Noin 500 vuotta vanhat muurit ja vallihaudat reunustavat Alcudian vanhaa kaupunkia. Muurien sisällä kulkee kapeita rakennustenympäröimiä kävelykatuja, joissa voi virittäytyä vanhan kaupungin tunnelmaan. Kävelykatujen varrella voi pysähtyä istuskelemaan kahvilaan, ostaa käsitöitä tuliaisiksi tai tutustua muihin pieniin putiikkeihin. Palma de Mallorcan historiallisissa osissa sijaitseva Arabikylpylät on muslimien ajoilta säilynyt nähtävyys. Kylpylän raunioiden ympärillä on ihastuttava puutarha. Suurimpiin katolilaisiin katedraaleihin lukeutuva La Seun katedraalia rakennettiin 1200-1600-luvuilla, ja se onkin monista käymisen arvoisista nähtävyyksistä Mallorcalla.

  • Tippukiviluolastot

Capdeperan maakunnassa itärannikolla sijaitsevat Artan tippukiviluolat. LUolan suu on kaunis tippukivien muodostama kaari. Itse Artan luolaan pääsee vierailemaan pienissä ryhmissä noin puolen tunnin välein. Pohjois-Mallorcalla lähellä Alcudiaa sijaitsevat Campanetin luolat, joihin tutustutaan kävellen kolme varttia kestävällä kierroksella. Valastukseltaan ehkä kaunein Mallorcan luolista on Cova Blava, jonne valo tulee veden alta luoden seinämiin sinisen värin. Maailman suurimpiin maanalaisiin järviin lukeutuva Martel sijaitsee itärannikon Drachin luolien sisällä. Erikoista itärannikolla sijaitsevissa Drachin luolissa on se, että sen Martel-järvellä järjestetään päivittäin klassisenmusiikin konsertteja. Mallorcan itärannikolla sijaitsee myös Hamsin luolat, joissa tippukivet muodostavat poikkeuksellisen eriskummallisia muotoja.

Matkoja Mallorcalle

Mallorcan saarelle matkoja järjestävät Lomamatkat ja Apollomatkat. Lomamatkojen matkakohteita ovat Palma Nova, Santa Ponsa ja Palman kaupunki. Apollomatkat järjestää matkoja seuraaviin matkakohteisiin: Alcudia, Playa de Muro, Cala d'or, Palma, Illetas ja Puerto de Soller.

Halvimmat Mallorcan matkat löydät Mallorcan äkkilähtöjen listauksesta tai seuraavista linkeistä:
Lomamatkat » Espanja » Mallorca
Apollomatkat » Mallorca

Matkajuttuja maasta: Espanja

Matkajutut Espanja »

Hotelleja matkakohteessa

(4 tähden hotelli)

Sofia

alk. 885€
(3.5 tähden hotelli)

Viva Alcudia Sun Village

alk. 545€
(4 tähden hotelli)

Allsun Hotel Eden Alcudia

alk. 395€
(3 tähden hotelli)

Mirada

alk. 448€
(3 tähden hotelli)

Venecia

alk. 365€
(5 tähden hotelli)

Be Live Grand Palace De Muro

alk. 1120€

Näytä lisää hotelleja »

Nopeat äkkilähdöt

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0052831172943115|1721243868.3082|1721243868.3029