Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
10.5.2008 - Kreikka

Rantalomailua ja antiikin havinaa Thassoksella

Rantalomailua ja antiikin havinaa Thassoksella

Thassos on Kreikan pohjoisin lomasaari Egeanmeren rannalla, jolla voi viettää todellisen kreikkalaisen loman. Thassoksen luonto on vihreää, ja siihen yhdistetään historiallinen mytologia. Saari sopii uimarantojensa puolesta rantalomailijalle, mutta nähtävyyksiäkin saarella on. Hintataso saarella on monia Kreikan saaria paljon alhaisempi.

Thassoksen uimarannat

Saaren lähes sadasta uimarannasta suurin on Golden Beach, joka on todella hieno ja kolme kilometriä pitkä. Mikäli haluaa kokea aitoa antiikin tuntua, niin kannattaa lähteä saaren eteläiseen päähän, jossa on Alikin niemi. Alikin niemellä on uimaranta ja monia katsomisen arvoisia raunioita.

Thassoksen kaupunki

Thassoksen kaupunki on otollinen matkakohde, jos haluat päästä helposti tutustumaan koko saareen. Saarelta on hyvät yhteydet laivalla mantereelle, ja vuokra-autolla on helppo lähteä kiertämään saarta. Thassoksen kaupunki on toiselta nimeltään Limenas, ja sen nähtävyyksiin kuuluvat antiikin pyhätöt, teatterit, agorat eli kauppatorit ja Akropolis-kukkula. Iltaelämä on kohteessa suhteellisen rauhallista, ja illalla aikaa vietetään baareissa ja ravintoloissa.

Toiseksi suurin kaupunki Limenaria

Thassoksen jälkeen suurin kaupunki on Limenaria, jonka keskustassa sijaitsee uimaranta. Uimarannasta johtuen kaupungin keskustan lähikorttelit ovat täynnä kauppoja rantalomailijoille. Kaupungin ulkopuolelle sijaitseville todella hyville uimarannoille pääsee helposti bussilla. Iltaelämä on Limenariassakin rauhallista.

Kreikkalainen kylä Potos

Potos on pienemmän puoleinen kreikkalainen kylä, joka on rantojen vieressä - Potos on vain muutaman kilometrin päässä Limenariasta. Potoksen kylä on todella rauhallinen, ja siitä onkin tulossa vuosi vuodelta suositumpi lomakohde. Päivän aurinkokylvyn jälkeen on mukava lähteä istumaan iltaa rantakadun tavernoihin tai maistelemaan ouzoa johonkin baariin.

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Kreikka

Matkajutut Kreikka »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2023 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.042228937149048|1695950735.467|1695950735.4248