Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
18.2.2011 - Espanja

Alicante Costa Blancan aurinkoisilla hiekkarannoilla

Alicante Costa Blancan aurinkoisilla hiekkarannoilla

Costa Blanca tarkoittaa valkoista rannikkoa, joten ei olekaan ihme, että puhtaan valkoista rantaviivaa riittää silmän kantamattomiin. Costa Blancan rannikko sijaitsee Välimerellä Espanjan itärannikolla. Alueella on useita lomakohteita, joista suurin lienee Alicante.

Alicante tarjoaa kaikille jotakin, sillä rannalla löhöilyn lisäksi voit pelata golfia tai viettää aktiivista lomaa katsellen maisemia. Ilmasto ja säät suosivat matkailijaa ympäri vuoden, sillä Alicantessa, kuten Costa del Solillakin, paistaa aurinko keskinmäärin 330 päivää vuodessa. Toukokuun päivälämpötilat ovat noin 22 astetta, josta lämpötila nousee heinä- ja elokuuksi 32 asteeseen, mutta lokakuussakin päivälämpötilat ovat 25 asteen paikkeilla. Hoidetut hiekkarannat sopivat lapsiperheille, mutta kaupungin vesipuisto voi kiinnostaa vieläkin enemmän perheen pienempiä.

Vientiä, nähtävyyksiä ja historiaa

Castillo de Santa BarbaraAlicante on yksi Espanjan tärkeimmistä satamakaupungeista, ja sen tärkeimpiä vientituotteita ovat viinit, oliivi ja hedelmät. Turismi on kasvavan kaupungin tärkein tulonlähde viennin ohella. Jo pelkästään kaupungissa kiertelemällä voit tutustua paikalliseen elämään ja nähdä espanjalaista arkea. Mikäli nähtävyydet kiinnostavat sinua, niin Castillo de Santa Barbara -linna on yksi Alicanten tunnetuimmista nähtävyyksistä. Castillo de Santa Barbara sijaitsee 166 metriä korkean vuoren päällä.

Kaupunki on alkujaan perustettu jo antiikin kreikkalaisten toimesta noin 2300 vuotta sitten, jolloin Alicante kantoi nimeä Akra Leuke. Sittemmin kaupungin historia on ollut vivahteikas, sillä se on ollut roomalaisten, maurien, ranskalaisten ja nykyään espanjalaisten hallinnassa. Eri aikakaudet ovat jättäneet jälkeensä ihmeteltävää, sillä Santa Barbaran lisäksi matkailijoita saattavat kiinnostaa seuraavat nähtävyydet: marmoripäällysteinen Explanada de Espana -kävelykatu, vanhakaupungin Santa Maria -kirkko ja renessanssimainen San Nicolas -katedraali.

Mikäli pieni liikkuminen ei haittaa, niin nähtävyyksiä kannattaa lähteä etsimään myös Alicanten keskustan ulkopuolelle. Palmeral-puisto on otollinen paikka trooppisten kasvien ja palmujen ihailuun. Sen sijaan Orihuela ja Elchen ovat historiallisesti merkittäviä kaupunkeja Alicanten eteläpuolella.

Matkat

Voit itse varata lennot Alicanteen tai etsiä valmismatkoja matkatoimistojen valikoimista. Alicanten lentokenttä on yksi suurimmista Espanjan lentokentistä, mutta silti sinne on varsin vähän suoria lentoja Suomesta. Tyypillisesti perille pääsee yhdellä vaihdollakin noin 7-8 tunnissa.

Voit löytää hyviä hotelleja matkatoimistojen valikoimista, mutta jos sen sijaan haluat valita hotellisi laajemmasta valikoimasta, niin katso hotellit Alicante -sivua, jonka haulla voit etsiä ja varata hotellin noin 50 eri vaihtoehdon väliltä.

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Espanja

Matkajutut Espanja »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2023 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0065579414367676|1695949393.7486|1695949393.7421