Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
13.11.2010 - Espanja

Costa del Sol - Espanjan Aurinkorannikko

Costa del Sol - Espanjan Aurinkorannikko

Costa del Sol tunnetaan suomeksi nimellä Aurinkorannikko. Costa del Solin rannikko sijaitsee Etelä-Espanjassa Gibraltarinsalmen ja Gatanniemen välisellä alueella. Aurinkorannikon varrella on lukuisia pienempiä kaupunkeja, jotka ovat hiljalleen kasvaneet varsin suuriksikin lomakeskuksiksi.

Costa del Sol vetää puoleensa matkailijoita vuoden ajasta riippumatta, sillä ilmasto on otollinen ulkoiluun myös talvella. Golffarit, tennispelaajat ja ratsastajat viettävät talvensa Aurinkorannikon lämmöstä nauttien.

Costa del Sol kuuluu Antalusian maakuntaan, jossa on voimissaan omanlainen ruoka- ja ajanviettokulttuuri. Peristeisesti aamulla juodaan kahvi ja päivällä ruuaksi riittää jokin kevyt ruoka, kuten salaatti tai pienisuolainen. Iltaisin tapana on aloittaa illanvietto tapas-baarissa, joissa nautitaan suolapaloja paikallisten viinien kera. Tapas-baarista ruokailua jatketaan perinteisesti ravintolassa, jonne tyypillisesti saavutaan 9 - 11 aikoihin illalla. Rannikon kaupungeissa on runsas ja laadukas tarjonta ravintoloita, joissa tarjoillaan lihaa, kanaa, kalaa ja salaatteja.

Golf

Monesti Costa del Solia on kutsuttu myös Golf-rannikoksi, sillä rannikolla ja sen lähistöllä on useita hyvinhoidettuja golfkenttiä. Leuto ilmasto onkin omiaan golffaamiseen ja erityisesti monet iäkkäämmät pelurit ovat suunnanneet harjoittamaan lyöntitaitojaan Aurinkorannikon viheriöille.

Golfkenttiin ja niiden täsmällisempiin tietoihin voi tutustua englanniksi esimerkiksi seuraavalla sivulla: http://www.spanish-fiestas.com/costa-del-sol/golf-courses.htm

 

Aurinkorannikon rantaa

Kaupungit

Suurimpia Costa del Solin kaupunkeja ja matkakohteita ovat:

Benalmadena
Benalmadena käsittää kaikkiaan kolme kylää, jotka ovat Benalmadena Costa, Benalmadena Pueblo ja Arroyo de la Miel. Pitkä rantabulevardi baareineen ja kauppoineen on yksi Aurinkorannikon kauneimmista nähtävyyksistä. Benalmedanan ravintolat ja diskot sijaitsevat kuitenkin pääasiassa Puerto Marina -huvipursisatamassa.

Fuengirola
Fuengirolan seitsemän kilometrinen rantakatu käsittää lukuisia ravintoloita, huvivenesatamia ja hiekkarantaa. Fuengirola on yksi Costa del Sol -rannikon suosituimmista kaupungeista suomalaisten keskuudessa, sillä kaupungissa asustaa ympäri vuoden useita suomalaisia ja vielä useampia talvella. Lähistöllä on myös paljon hyviä retkikohteita.

Malaga
Malaga on Costa del Solin vanhimpia kaupunkeja, jonka historia näkyy myös arkkitehtuurissa ja kulttuurissa. Malagan museot ja tuomiokirkko ovat käymisen arvoisia nähtävyyksiä. Vaikka kyseessä on jopa puolen miljoonan asukkaan kaupunki, niin Malaga viihdyttää matkailijaa lukuisine viihtyisine tapas-baareineen ja malagalaisine elintapoineen.

Marbella
Costa del Solin ehdottomasti tyylikkäin kaupunki on Marbella, joka on erityisesti rikkaiden matkakohde. Sanomattakin on selvää, että Marbella tarjoaa hyvät mahdollisuudet ostoksille sekä ajanviettoon ravintoloissa, yökerhoissa ja kasinolla.

Torremolinos
Lapsiperheille sopiva Torremolinos houkuttelee perheen pienimpiä kaupunkiin upean Aqualand Torremolinos -vesipuistonsa vetovoimalla, mutta sen vieressä on myös suuri krokotiilipuisto. Niin ikään Torremolinos on suosituin rantalomakohde Costa del Solissa, sillä rannat ovat varsin viehättävät ja yöelämä vilkasta.

Matkat

Costa del Sol on hyvä matkakohde omatoimimatkailijalle, sillä voit helposti varata haluamasi pituisen matkan ja valita hotellin erikseen joka kaupungista, jolloin voit vapaasti kiertää Costa del Solin kaupunkeja. Jotkin suomalaiset matkatoimistot saattavat järjestää ajoittain matkoja Aurinkorannikolle. Costa del Soliin voi lähteä myös omalla autolla Suomesta, mutta vuokra-auto voi olla yksi hyvä tapa tutustua rannikon tarjontaan.

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Espanja

Matkajutut Espanja »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0054910182952881|1716420744.4033|1716420744.3978