Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
19.9.2010 - Kanariansaaret

Las Palmas yhdistää ranta- ja kaupunkiloman Kanariansaarilla

Las Palmas yhdistää ranta- ja kaupunkiloman Kanariansaarilla

Kanariansaarten suurin kaupunki on Las Palmas de Gran Canaria, joka lyhennetään yleensä Las Palmaksi. Kaupunki on Teneriffalla sijaitsevan Santa Cruzin ohella toinen itsehallinnollisten Kanariansaarten pääkaupungeista. Pidemmän nimensäkin mukaan Las Palmas sijaitsee Gran Canaria -saarella. Kaupungissa ja sen esikaupungissa asuu noin 617 000 paikallista asukasta, kun taas koko saaren väkiluku on noin 830 000, joten asutus on suurilta osin keskittynyt juuri Las Palmasiin. Moottoritietä pitkin pääse nopeasti esimerkiksi Playa del Inglesiin.

Vaikka kyseessä onkin saariston suurin kaupunki, niin silti matkailu on Las Palmasin tärkein elinkeino, joten matkailijoihin suhtaudutaan varmasti ystävällisesti. Saaren ilmasto on vuoden ajasta riippumatta varsin lämmin, mutta suosituin lomakausi ajoittuu lokakuusta huhtikuuhun, vaikka kesällä muutama aste lämpimämpää olisikin.

Nähtävyyksiä ja rantaa

Las Palmasin nähtävyydet eivät välttämättä ole ensimmäinen mielenkiinnon kohde yleensä, kun matkaa varataan. Kuitenkin nähtävyyksiä on niille, jotka haluavat jotain nähdä rannan lisäksi matkansa aikana. Hiekkarannat ovat kuitenkin kaikkein keskeisin nähtävyys. Las Palmasin hiekkarannoista voi valita mieleisensä, sillä Las Canteras, Las Alcavaneras ja san Cristobal ovat kaikki varsin viehättäviä ja rantalomailuun sopivia rantoja.

Yksi hyvä nähtävyys Las Palmasissa eli La casa de Colon on Kolumbuksen mukaan nimetty talo, joka muistuttaa saarelaisia edelleen Kolumbuksen vierailusta ennen Amerikan matkaa. Neoklassismia ja goottilaisuutta yhdistelevä Las Palmasin katedraali on toinen mielenkiintoinen nähtävyys kaupungissa.

Kaiken kaikkiaan Gran Canarian koko saari on varsin köyhää seutua nähtävyyksien ja ihmeellisten asioiden suhteen, mutta talviseen rantalomailuun se on oivallinen matkakohde. Toki Las Palmasistakin on mahdollista lähteä sukeltamaan, kalastamaan tai vaeltamaan vuoristoon. Golffin ystäville on myös muutama hyvä golf-kenttä tarjolla.

Syömään ravintolaan ja ostoksille

Las Palmasissa on runsaasti niin paikallisten kuin myös turistien suosimia ravintoloita. Tapasbaarit ja kalaravintolat kutsuvat tuoksuillaan herkuttelemaan maittavasta ruuasta laadukkaiden espanjalaisviinien kera. Ravintoloissa tarjoillaan paikallista viiniä esimerkiksi ryppyperunoiden ja kinkun kanssa.

Las Palmas on suurin saaren suurin kaupunki, joten siellä on ylivoimaisesti eniten ostosmahdollisuuksiakin. Kalliimmat liikkeet myyvät muotivaatteita normaaliin hintaan, mutta monissa kaupoissa myydään kopioita alkuperäisistä vaatteista melko edullisesti.

Lähde matkalle

Voit varata itse lennot Las Palmasiin tai käyttää matkatoimistojen valmiita matkapaketteja. Usein matkatoimiston matkapaketti on helpompi vaihtoehto, jos haluat päästä vaivattomasti lomalle. Suomesta Las Palmasin matkat voi tehdä esimerkiksi Apollomatkojen mukana. Voit lukea lisää ja varata matkasi Las Palmasiin Apollomatkojen kotisivuilta:
Apollomatkat » Las Palmas

Kartta

Voit suurentaa ja pienentää Las Palmasin karttaa niitä vastaavilla nappuloilla. Karttaa voi liikutella hiirellä vetämällä.


Näytä suurempi kartta

Matkajuttuja maasta: Kanariansaaret

Matkajutut Kanariansaaret »

Hotelleja matkakohteessa

(3 tähden hotelli)

Miami

alk. 570€
(4 tähden hotelli)

Reina Isabel

alk. 810€
(4 tähden hotelli)

Cristina Las Palmas

alk. 780€
(3 tähden hotelli)

Astoria

alk. 570€

Nopeat äkkilähdöt

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2021 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0059261322021484|1634976516.1411|1634976516.1351