Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
22.8.2010 - Egypti

Sharm el Sheikh - Matkat, rannat & retket

Sharm el Sheikh - Matkat, rannat & retket

Siinain niemimaan eteläkärjessä sijaitseva Sharm el Sheikh (Šarm al-Šaikh) oli pitkään suosittu sukellusmatkakohde, mutta nykyään paikka on noussut yhdeksi Egyptin parhaista matkakohteista myös muiden matkailijoiden keskuudessa. Sharm el Sheikh on noin 10 000 asukkaan kaupunki, joka on kasvanut pienestä kalastajakylästä suuremmaksi Egyptin laivastotukikohdaksi.

Sharm el Sheikhissä puhutaan arabiaa, mutta kauppiaat ja ravintolan tarjoilijat puhuvat pääsääntöisesti hyvin englantia. Omatoimimatkailijan kannattaa huomata, että tarvitset viisumiin matkatessasi Egyptiin, mutta matkanjärjestäjien pakettimatkoilla järjestäjä hankkii viisumin puolestasi.

Rannat & Sukellus

Punaisenmeren ja Siinai-vuoren välissä sijaitsevien Sharm el Sheikhin rantojen vesi on puhdasta. Monet rannat ovat hotellien yksityisalueella, mutta myös suurempia yleisiä uimarantoja löytyy. Yksi parhaista uimarannoista on Naama Bayn yleinen uimaranta.

Sukeltaminen Sharm el Sheikhissä on miellyttävää, sillä veden lämpötila on kesäisin noin 26 astetta ja talvisinkin merivesi on edelleen yli 20 asteista. Vähäiset talvimyrskyt ja sateet takaavat sen, että sukellusmatka Sharm el Sheikhiin on täysin mahdollinen myös talvella. Lämpimien virtojen ansiosta merivesi on kirkasta ja korallikasvillisuus erittäin monimuotoista. Merivesi on myös melko suolaista, joten tapaat sukeltamassa kalalajeja, joita et muualta maailmasta löydä.

Retket

Monien matkanjärjestäjien kautta voi varata huomattavan suuren määrän erilaisia paikallisten yritysten järjestämiä sukellusretkiä. Myös läheiseeen autiomaahan tehdään erilaisia retkiä. Matkatoimistojen retkiin kuuluu esimerkiksi Abu Gallum -safari, jonka aikana näkee beduiineja ja pääsee ratsastamaan kamelilla.

Ras Mohammedin kansallispuisto on yksi suosituista nähtävyyksistä Sharm el Sheikhissä. Ras Mohammeds on aivan Siinain niemimaan eteläisimmässä kärjessä. Vedessä voi tavata lukemattomia erilaisia värikkäitä kalalajeja. Vedenalaiseen elämään on helppo tutustua myös lasipohjaisella veneellä. Tällaisilla veneillä järjestetään päivittäin retkiä, jotka ovat varsin suosittuja, joten varaa oma retkesi hotellilta ajoissa, jotta pääset mukaan.

Syöminen

Egyptiläisen keittiön tarjontaan ovat pitkälti vaikuttaneet turkkilaiset, ranskalaiset, kreikkalaiset ja arabialaiset keittiöt. Tilaa Sharm el Sheikhin ravintoloista esimerkiksi sellaisia kansanruokia kuin ruskeat pavut tai keitetyt vihannespyörykät. Periteisesti pääruokana syödään kalaa, lintua tai nautaa. Ruuan kanssa syödään myös usein erilaisia salaatteja sekä valmistettuja vihanneksia.

Matkat & Lennot

Lentoaika Egyptiin on noin viisi tuntia Helsingistä. Varaa halvat lennot Sharm el Sheikhiin itse tai tutustu matkanjärjestäjien pakettimatkoihin.

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Egypti

Matkajutut Egypti »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2023 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0040168762207031|1685951693.3652|1685951693.3612