Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
8.7.2010 - Italia

Cervinia tarjoaa laskettelijalle otolliset olosuhteet Italiassa

Cervinia  tarjoaa laskettelijalle otolliset olosuhteet Italiassa

Cervinia on Italian parasta antia alppimatkaajalle. Tämä pieni kylä on vieraanvarainen ja aina lumivarma. Suuret hiihtoalueet ja Euroopan korkeimmat vuoret yhdistettynä viihtyisiin hotelleihin ja hyviin ravintoloihin ovat jokaisen alppinistin unelma. Cervinian matkakohteeksi valitsevat voivat helposti suunnata myös naapurikylä Zermattin puolelle. Asukkaita Cervinian pikkukylässä on vain noin 800 kappaletta. 

Cervinian kylä on 2050 metriä merenpinnan yläpuolella. Esimerkiksi Itävallan puolella useimmat kylät ovat "vain" noin kilometrin korkeudella. Cerviniassa korkein hissiasema on jopa 3899 metrin korkeudessa - se on virallisesti Alppien korkein gondolihissin yläasema. 

Rinnepituuksista

Matterhornin toisella puolella sijaitsee hieman hienostuneempi Zermatt. Pienestä lisämaksusta voit liittää Cervinian hissilippuun myös mahdollisuuden laskea Zermattin puolella. Cerviniassa voit nousta jopa 3 480 metriin Plateau Rosan hissillä. Rinnepituus alas Cervinian kylään on noin 1 430 metriä, mutta naapurikylään Valtournencheen jopa 1900 metriä. 

Tarjolla on myös upeita off-pisteitä. Suositeltavaa on kuitenkin varata opas mukaan off-piste -laskuihin. Pienen totuttelun jälkeen voit toki harrastaa off-pisteitä myös yksinäsi. 

Suosittu rinne on numero 7, joka alkaa ylhäältä Plateau Rosalta ja jatkuu suoraan kylään asti. Jos olet kokeneempi laskija ja haluat hieman haasteita, voit valita numeron 40, joka yhtyy numero 7:ään, valtournechen puolelle eivät kaikki alppinistit löydä, joten rauhallisempia laskuja etsivän kannattaa suunnistaa sinne. 

Shoppailusta

Vaikka kyseessä on vain 800 asukkaan kylä, ovat shoppailumahdollisuudet miellyttävän laajat. Kylän keskuskadulta löytyy huippumuotiliikkeitä, kuten Pradan ja Armanin putiikit. Myös ruoka on herkullista. Kummallista kyllä, liharuokia suositaan enemmän kuin pizzoja ja pastoja. Jälkiruoista tiramisu on kuitenkin ehdoton ykkönen. Suosittelemme vierailemaan ainakin Copa Pan ja Jour et Nuit -ravintoloissa.  

Cervinian, Zermattin ja Valtournenchen kolmen laakson rinnealue on Euroopan ehdottomasti parasta tarjontaa laskettelijoille. Kaikissa kolmessa laaksossa pääsee nauttimaan pitkistä laskuista, laadukkaasta viihteestä, hyvästä ruoasta ja iloisesta ilmapiiristä. Cerviniassa laskettelu onnistuu myös kesällä, sillä Plateau Rosan ikijäätikön rinteet ovat auki ympäri vuoden. 

Mikäli etsit siis unohtumatonta alppimatkaa, suosittelemme Cerviniaa ilman mitään varauksia. 

Yleisiä tietoja:
Hiihtohissejä 74
Korkein hiihtoalue 3899m
Suurin korkeusero 2263m
Rinteitä kilometreinä 313
Mustia rinteitä 26
Punaisia 67
Sinisiä 23
Pisin rinne 20 kilometriä
Ravintoloita 31
Rinneravintoloita 13
Baareja/yökerhoja 2

Cervinia on monen omatoimimatkailijan matkakohde, mutta myös Alppimatkat järjestää Cervinian matkoja. Lue lisää ja varaa matkasi: STS Alppimatkat » Chamonix

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Italia

Matkajutut Italia »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0047800540924072|1708598483.3214|1708598483.3167