Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
28.6.2010 - Italia

Venetsia - Nähtävyyksiä ja syömistä Italian romanttisessa Venetsiassa

Venetsia - Nähtävyyksiä ja syömistä Italian romanttisessa Venetsiassa

Venetsia on romanttinen ja kaunis kaupunki, jonka ainutlaatuisuutta on vaikea sanoin kuvailla. Kaupunki on vanhoine rakennuksineen uskomaton näky, joka koostuu noin 150 kanaalista ja yli 400 sillasta. Ainoat mahdolliset matkustusmuodot ovat veneet ja käveleminen. 

Jokainen romantikko haluaa edes kerran elämässään viettää ihanan hetken gondolin kyydissä nauttien juuri siitä hetkestä. Ikävä kyllä kaikki tämä maksaa ja Venetsiasta onkin kehkeytynyt kallis turistikohde.  

Nähtävyydet

Piazza San Marco

Piazza San Marco eli Pyhän Markuksen tori on Venetsian päätori. Se on Venetsian sykkivä sydän ja on toiminut kaupungin uskonnollisena ja poliittisena keskuksena jo noin 1100-luvulta lähtien. Torilta löydät kaupustelijoita, matkamuistoja ja paljon ihmishälinää. Kaikesta vilskeestä huolimatta Piazza San Marco on elegantti ja kokemisen arvoinen. Napoleon nimitti aikoinaan toria "Euroopan olohuoneeksi". 

Basilica di San Marco -kirkko

Basilica di San Marco sijaitsee nimensä mukaisesti San Marcon aukiolla. Se on todella vaikuttava basilikatyylinen kirkko, joka valmistui kokonaisuudessaan jo vuonna 1094. Kirkon seinillä on suuri määrä uskonnollisia maalauksia ja mosaiikkeja. Basilica di San Marcon tunnetuimpia kohteita ovat Nicopeian Madonna-ikoni ja kultainen taulu, johon on upotettu useita jalokiviä. Kirkon fasadi ja kupoli edustavat bysanttista arkkitehtuuria. 

Canal Grande

Canal Grande on yli neljä kilometriä pitkä Venetsian "pääkatu" - tämän kanaalin varrelta näet kaikki Venetsian tärkeimmät nähtävyydet ja jopa yli 200 vaikuttavaa palatsia. Voit matkata kanaalia pitkin gondolilla kuin elokuvissa konsanaan. 

Rialton silta

Rialton silta on Canal Granden ylittävä Venetsian kuuluisin silta. Alunperin silta oli ponttonirakenteinen, mutta nykyiselleen se rakennettiin 1500-luvun lopulla. Rialton sillan on suunnitellut Antonio da Ponte. Kivinen kaarisilta on 48 metriä pitkä. 

Ca'd'Oro -palatsi

Ca'd'Oro -palatsi eli Palazzo Santa Sofia on yksi Venetsian kauneimmista palatseista. Sitä kutsutaan myös kultaiseksi palatsiksi. Vuonna 1430 valmistuneen goottilaistyylisen palatsin eteishalliin on suora pääsy Canal Grandelta.  

Syöminen

Venetsiassa kannattaa syödä aina italialaisittain. Mukavia ravintoloita ovat muun muassa Alle Testiere ja Bentigodi da Andrea. 

Suomalaisille ominainen juopuminen ei ole missään nimessä suositeltavaa. Venetsialaiset arvostavat hyvää käytöstä ja pieni hiprakka on sallittua, mutta vältä suuria ylilyöntejä. 

Hintataso on korkea ja ateriasta joutuu maksamaan vähintään 25 euroa. Ravintoloita on tarjolla useaan eri makuun - mutta italialaistyyliset ovat kaupungin tunnelmaan todettu parhaiksi.  

Majoitus

Venetsia on erittäin kallis kaupunki. Venetsian hotellit ovat kalliita, ja niissä yhdestä yöstä saa pulittaa suuria summia. Kohtuuhintaisia hotelleja löytyy, mutta ne eivät aina tyydytä laadullaan. Noin 50 euroa / yö on oikeastaan minimi, mikäli haluat nukkua edes kohtuullisessa hotellissa. 

Alueen hostelit ovat lähes aina täynnä. Varaukset kannattaa tehdä ajoissa. 

Hinta-laatu -suhteeltaan hyviä hotelleja ovat muun muassa Messnerissä Fondamenta Ca' Balà -kadulla ja Americanissa Fondamenta Bragadin-kadulla.

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Italia

Matkajutut Italia »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.006105899810791|1708851217.3622|1708851217.3561