Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
12.5.2010 - Latvia

Riika - Tekemistä ja nähtävää Latvian Riiassa

Riika - Tekemistä ja nähtävää Latvian Riiassa

Riika on Latvian pääkaupunki ja se sijaitsee Itämeren rannalla Väinäjoen suulla. Riika on erittäin tärkeä satamakaupunki ja suuri teollisuuskeskus. Väkiluvultaan Riika on Baltian maiden suurin kaupunki. Se on myös Latvian elinkeinon keskus. 

Ilmasto Riiassa on kohtalaisen lämmin ja kostea. Kesät ovat viileät ja talvet vastaavasti leutoja. Luminen kausi Riiassa ajoittuu joulukuun ja maaliskuun väliin. Noin 40 prosenttia vuoden päivistä on pilvisiä. 

Riika on kaunis kaupunki, josta löytyy viehättäviä puistoalueita, lumoavia keskiaikaisia rakennuksia ja useita museoita ja ostospaikkoja.  

Nähtävyydet 

 • Riian vanhakaupunki

  Riian vanhakaupunki eli Vecriga lisättiin Unescon maailmanperintölistalle vuonna 1997 historiallisen keskustansa ja arkkitehtuurinsa ansiosta. Vanhastakaupungista löydät useita historiallisesti merkittäviä rakennuksia. Esimerkiksi useaan otteeseen korjattu Pietarin kirkko on peräisin 1200-luvulta. Se kärsi pahoja vaurioita toisen maailmansodan pommituksissa. Vanhankaupungin rakennukset ja kadut muodostavat todella tunnelmallisen kokonaisuuden, josta löydät varmasti itsellesi mieluisan ravintolan, kahvilan tai yökerhon.
 • Vapauden muistomerkki

  Vapauden muistomerkki pystytettiin jo vuonna 1935 juhlistamaan Latvian itsenäisyyttä. Neuvostoliiton aikakauden jälkeen, Latvian itsenäistyttyä uudelleen vuonna 1991, monumentti on jälleen saavuttanut suuren arvostuksen. Sen pylvään päällä seisoo vapaudenjumalatar Milda, joka pitelee yllään kolmea Latvian aluetta symbolisoivia tähtiä.
 • Mustapäiden talo

  Mustapäiden talo on saanut nimensä niin kutsutun mustapäiden killan mukaan ja se sijaitsee aivan raatihuoneentorin lähettyvillä. Talo tuhoutui lähes kokonaan toisessa maailmansodassa, mutta se entisöitiin vuonna 2000. Mustapäiden talo toimi aikaisemmin juhlatilaisuuksien pitopaikkana, joka kelpasi esimerkiksi tsaareillekin.
 • Ruutitorni

  Ruutitorni on 25 metriä korkea rakennus, joka rakennettiin jo keskiajalla. Se on ainut Riian pääportin 25 tornista, joka on yhä pystyssä. Nykyään torni toimii sotamuseona.

Tekemistä kaupungilla

Riian ehdottomasti parasta antia on kaupungin rento tunnelma ja pieni koko. Paras tapa aloittaa tutustuminen kaupunkiin on kiipeämällä sen korkeimpaan paikkaan, hotelli Revalin näköalabaariin, josta näkee koko kaupungin. 

Riian vanhan ja uuden kaupungin välissä sijaitsee suuri puistojen vyöhyke, jossa voit nauttia rauhassa päivästä ja seurata paikallisten touhuja. Esplanade-puiston reunalta löydät kauniin 1800-luvun lopun ortodoksisen katedraalin. 

Kasvavan turismin ja EU:n myötä hintataso Riiassa on nousemassa. Etenkin turistialueiden liikkeiden hinnat ovat kovaa tahtia lähestymässä Suomen hintatasoa. 

Jättiläismäiseltä basaarialueelta puistoista etelään löydät mitä ikinä etsitkään: Tarjolla on lihaa, kalaa, vaatteita, cd-levyjä, rihkamaa ja paikallisia erikoisuuksia. Päivittäin alueella käy jopa 160 000 asiakasta. Kauppapaikkoja basaarissa on noin 3000. 

Yöelämä kaupungissa on vilkasta kaikkine baareineen ja yökerhoineen. Erityisesti nuorison suosima yökerho on Roxy, jossa on viisi erilaista tanssisalia ja istuskelusohvia ylä- ja alakerrassa. Läheisestä Profitcamp-hostellista saa ilmaislippuja baariin.  

Majoitus

Majoittuminen Riiassa on varsin edullista. Riian hotellit sijaitsevat pääosin kaupungin keskeisissä osissa. Kaupungista löytyy myös suurten hotelliketjujen laadukkaita hotelleita. Mikäli etsit vieläkin halvempaa majoitusta, kannattaa suunnata kaupungin laitamille. Majatalot ja pienemmät hotellit eivät tosin tarjoa aivan samanlaisia palveluita kuin mitä keskusta löytäisit.

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Latvia

Matkajutut Latvia »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2023 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0053200721740723|1696153175.0706|1696153175.0652