Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
3.3.2010 - Saksa

Berliini, Saksa - nähtävyyksiä ja tekemistä Berliinissä

Berliini, Saksa - nähtävyyksiä ja tekemistä Berliinissä

Berliini on Saksan pääkaupunki ja toimii samalla yhtenä Saksan osavaltioista. Berliini on noin 3,4 miljoonalla asukkaallaan EU:n toiseksi suurin kaupunki heti Lontoon jälkeen. Toisin kuin usein uskotaan, Berliini ei ole kuitenkaan Saksan finanssielämän keskus, eikä läheskään maan suurin metropolialue.

Berliini on perustettu jo aivan 1200-luvun alussa, mutta se kohosi pääkaupungiksi vasta 1701 Preussin kuningaskunnan vallan aikaan. Myöhemmin se on ollut Saksan keisarikunnan, Weimarin tasavallan ja Kolmannen valtakunnan pääkaupunki.

Turistille Berliini on mielenkiintoinen kaupunki. Talojen seinät kertovat monta mielenkiintoista tarinaa Saksan historiasta, jakautumisesta ja Berliinin muurista. 

Nykyisellään Berliini ei ole erityisen kaunis kaupunki, mutta sen historia ja vilkas yöelämä maistuvat matkaajille vuosi toisensa jälkeen. Kaupungissa on myös hyvä tarjonta kahviloita, baareja, museoita ja palatseja. Berliini on lisäksi yksi Euroopan merkittävimmistä tiede- ja kulttuurikeskuksista.  

Nähtävyydet

 

  • Brandenburgin portti

    Brandenburgin portti on Berliinin kenties merkittävin symboli. Se rakennettiin jo 1700-luvulla Preussin kuninkaan toimesta. Aikoinaan portti erotti Berliinin maantien kaupungin pääkadusta. Brandenburgin portti edustaa uusklassista tyyliä. Se on 26 metriä korkea ja 65,6 metriä leveä. Portin päällä näet rauhan jumalatarta esittävän Quadriga-patsaan. Patsaan valtikkaan on kiinnitetty rautaristi ja Preussin kuninkaallisen kotkan symboli.
  • Juutalaisten muistomonumentti

    Toisen maailmansodan kauheuksissa murhattujen miljoonien juutalaisten kunniaksi rakennettiin giganttinen 2711 suuresta kivipaadesta muodostuva labyrintti aivan Brandenburgin portin lähelle. Muistomerkki valmistui vuonna 2004. Muistomerkki herättää edelleen suuria tunteita ja kiivasta keskustelua. Rakentamiseen käytetyt paadet on käsitelty töhrimisen estävällä aineella.
  • Berliinin valtiopäivätalo

    Berliinin valtiopäivätalokin löytyy Brandenburgin portin lähettyviltä. Rakennus valmistui jo vuonna 1894, mutta tuhoutui osittain vuoden 1933 tulipalossa ja uudestaan toisen maailmansodan pommituksissa. Nykyään rakennuksessa majaansa pitää Saksan liittotasavallan parlamentti. Berliinin valtiopäivätalon hallitseva tyyli on italialainen renessanssi, vaikka sen arkkitehtuuri yhdisteleekin piirteitä useista eri tyyleistä.

Tekemistä kaupungilla

Berliinin klubitarjonta on eräs Euroopan parhaista. Yökerhojen aukioloaikoja ei säädellä, joten energinen bilettäjä voi jatkaa juhlimista aamuun asti - ja joskus jopa pidemmällekin. Yökerhot alkavat kerätä väkeä yleensä hieman puolenyön jälkeen ja ilta on parhaimmillaan kahden ja kolmen välillä aamuyöllä. Elektronisen musiikin klubeilla aikataulu saattaa olla tästä muutaman tunnin jäljessä. Sisäänpääsymaksut ovat suurin piirtein Suomen tasolla. Sisäänpääsy saattaa miespainotteiselle suurelle meluavalle turistijoukolle olla haastava tehtävä. Jos haluat siis varmasti sisälle, kannattaa sisään pyrkiä pienemmissä seurueissa ja varmistaa, että jokaisessa on mukana myös naisia.
 
Saksa on tunnettu oluestaan. Berliinissä niin kutsutut Getränkemarkt-kioskit avoinna läpi yön ja niistä löydät enemmän oluita kuin suomalaisesta lähikaupasta. Baareissakin oluet ovat Suomen hintatasoa edullisempia.
 
Berliinissä sijaitsee useita kansainvälisesti merkittäviä museoita. Erityisen kuuluisa on kaupungin keskustassa sijaitseva Museosaari eli Museumsinsel, joka on vuodesta 1999 lähtien kuulunut Unescon maailmanperintöluetteloon. Saaren vanhin museo on jo vuonna 1830 perustettu Vanha museo (Altes Museum). Vuonna 1859 valmistui niin kutsuttu Uusi museo (Neues Museum), 1876 Vanha kansallisgalleria (Alte Nationalgalerie), 1904 Bode-museo (Bode-Museum) ja vuonna 1930 Pergamon-museo eli Pergamon-Museum.
 

Majoitus - hotellit Berliinissä

Berliinissä ei majoitusmahdollisuuksista ole pulaa, sillä kaupunki suorastaan pursuaa hintatasoltaan vaihtelevia hotelleja ja hosteleja. Hintataso on varsin halpa ja sesongin ulkopuolella tilaa löytyy helposti. Mikäli matkustat tiukalla budjetilla, on Berliini hyvä valinta. Berliinin hotellit ovat laadukkaita, ja edullisten hotelliketjujen perushinnat alhaisia Suomeen verrattuna.

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Saksa

Matkajutut Saksa »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2023 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0052390098571777|1702024859.9072|1702024859.902