Tunnus: Salasana:
» Rekisteröidy   » Salasana hukassa?
10.1.2010 - Iso-Britannia

Lontoo, Iso-Britannia - Lontoon nähtävyyksiä ja tekemistä kaupunkilomalla

Lontoo, Iso-Britannia - Lontoon nähtävyyksiä ja tekemistä kaupunkilomalla

Lontoo on jo pitkään ollut musiikin ja muodin vilkas keskus, johon suuntaavat niin nuoret kuin hieman vanhemmatkin. Lontoo on tunnettu historiastaan, teattereistaan ja nähtävyyksistään, mutta kaupunki on ikävä kyllä vuosien saatossa kallistunut varsin hintavaksi matkakohteeksi.

Lontoo on Englannin ja Yhdistyneen kuningaskunnan (United Kingdom) pääkaupunki. Asukkaita kaupungissa on lähes 7 ja puoli miljoona, joten se on eräs Euroopan suurimmista kaupungeista. Lontoon metropolialueella lasketaan asuvan noin 12 miljoona asukasta.

Nähtävyydet

 • Westminster Abbey

  Westminster Abbey on goottityylinen kirkko, joka on toiminut kuninkaallisten henkilöiden kruunajais- ja hautapaikkana jo usean vuosisadan ajan. Alkujaan kirkko oli romaanistyylinen ja valmistui 1000-luvulla. Goottityyliseksi kirkon ulkomuoto muuttui vuosien 1200 ja 1500 välisenä aikana. Hautapaikka Westminster Abbeyssä on kunnianosoitus vainajaa kohtaan.
 • Buckinghamin palatsi

  Buckinghamin Palace on toiminut Britannian kuningasperheen kotina jo pitkään. Sen rakennutti John Sheffield, Normandian ja Buckinghamin herttua, 1700-luvun alussa. Palatsissa on 600 huonetta ja siellä työskentelee päivittäin jopa 450 ihmistä. Turistikierroksella voit tutustua vain 18 koristeltuun huoneeseen.
 • Tower of London

  Tower of London sijaitsee Thamesin rannalla. Linnoituksessa säilytetään kruununjalokiviä. Tower of London -linnan kuuluisin torni on nk. Bloody Tower, jossa Richard III piti vangittuna kahta veljenpoikaansa ja jossa heidät myöhemmin murhattiin. Pelottava rakennus toimi keskiajalla mestaus- ja kidutuspaikkana.
 • British Museum

  British Museum on eräs maailman suurimmista museoista ja sinne on haalittu historiallisia esineitä ympäri maailmaa. Erityisesti kolonialismin aikana brittiläiset keräsivät museoonsa useita esineitä muun muassa Kreikasta ja Nigeriasta. Museoon on ilmainen sisäänpääsy.
 • Soho

  Soho on Oxford Streetin ja Piccadillyn väliin jäävä entinen synnin keskittymä, jonka maine on nykyisellään erittäin liioiteltu. Pahuuden vuosista muistuttavat enää vain muutamat striptease-luolat, jotka ovat jäänne vähemmän kirkkailta ajoilta. Nykyään Soho on erittäin mukava alue, joka vilisee ihmisiä. Tarjolla on muun muassa paljon idyllisiä pieniä ravintoloita ja putiikkeja, joissa matkaaja pääsee huomattavasti halvemmalla kuin keskustan isoissa liikkeissä ja tavarataloissa.
 • Spitalfields Market

  Spitalfields Market on Itä-Lontoossa sijaitseva tori, joka on nimestään huolimatta äärimmäisen viehättävä ja ystävällinen. Tori toimii viikonloppuisin paikallisten suurena kokoontumispaikkana.


Syöminen

Lontoo on täynnä erikoisuuksia: Kulinaristisia nautintoja on tarjolla joka maailman kolkasta runsaan maahanmuuton ansiosta. Erityisesti intialaisia ja pakistanilaisia ravintoloita on lähes joka kadunkulmassa, kun taas englantilaiset Fish'n'Chips -kohut ovat aivan ydinkeskustassa harvinaisempia.

Lontoossa ravintolan ruokalistasta kannattaa aina tarkistaa sisältyykö juomaraha jo hintoihin. Mikäli joudut maksamaan tipin erikseen, vastaa se noin 15 prosenttia laskun loppusummasta. Ikävä kyllä myöskään arvonlisäveroa ei ole aina laskettu hintoihin. Lisäksi joissain Lontoon ravintoloissa hintaan lisätään erikseen kattausmaksu. Ravintolatarjonta on kuitenkin erittäin laaja, joten löydät varmasti etsimäsi.

Myös pikaruokaketjut ovat vallanneet Lontoon. Mukavaa on kuitenkin huomata, että hampurilaisketjut ovat harvinaisempia, ja yleisin pikaruokala on niin kutsuttu sandwich-baari. Lontoossa tunnetaan myös pitsa- ja kebab-ruoat, joista useimmat toimivat täysin take-away -periaatteella. Näihin paikkoihin asiakas ei siis saa jäädä syömään paikan päälle.


Majoitus Lontoon hotelleissa

Lontoossa majoituspalvelut ovat hyvällä mallilla. Oleskelusi aikana voit valita lukuisista eri majoitusmuodoista valitsemassa kaupunginosassa. Tarjolla on hotellien lisäksi Bed & Breakfast -majapaikkoja, sekä hosteleita. Lontoon hotellit ovat pääosin laadukkaita, mutta niiden hintataso vaihtelee rajusti. Halvimmat hotellit löytyvät selkeästi keskustan ulkopuolelta.

Nopeat äkkilähdöt

Matkajuttuja maasta: Iso-Britannia

Matkajutut Iso-Britannia »

Uusimmat matkajutut

© 2008 - 2024 Matkailijat.net | Info | Mainosta sivuillamme

0.0061299800872803|1709146996.4493|1709146996.4432